FOTBAL  »  Superliga  »  GHENCEA

Legendele Stelei au răbufnit după declarațiile lui Florin Talpan: „N-are nicio legătură cu fotbalul!” / „Cum poţi să pui stadionului numele unui jurist?”

Ilie Dumitrescu nu concepe ca noul stadion din Ghencea să-i poarte numele lui Florin Talpan, juristul CSA Steaua +26   FOTO
Ilie Dumitrescu nu concepe ca noul stadion din Ghencea să-i poarte numele lui Florin Talpan, juristul CSA Steaua

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 mai 2020 10:22

Legendelei Stelei au reacționat prompt după ce Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a afirmat despre arena care se construiește în Ghencea că „pentru suporterii steliști, pentru cei care iubesc Steaua și istoria ei, acest stadion va purta mereu în sufletul lor numele meu”.

Chiar dacă a declarat că numele noului stadion din Ghencea ar trebui să poarte, simplu, numele „Steaua”, Talpan a iritat legendele roș-albaștrilor, după ce acesta și-a arogat din nou merite deosebite pentru evoluția din ultimul timp a celui mai mare brand din istoria fotbalului românesc.

Ilie Dumitrescu, Gabi Balint și Helmut Duckadam au reacționat în acest sens, în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport.

„Cum poţi să pui unui stadion numele unui jurist?”

„Părerea mea este că stadionul trebuie să se cheme Steaua. Pentru că, dacă îi spui Emerich Ienei, Voinescu, Zavoda, eu ştiu... apar discuţii. Nu, nu aș accepta ca stadionul să se numească Florin Talpan. El nu are nicio legătură cu fotbalul”
Helmut Duckadam

„Cum poţi să pui unui stadion numele unui jurist? Eu am o listă de trei pentru chestia asta: Stoica, Duckadam, Lăcătuş. Dar eu în fiecare an aş pune câte un nume, adică în fiecare an stadionul să se numească altfel. În primul rând, să înceapă cu cei care au câştigat Cupa Campionilor”
Ilie Dumitrescu

„Nu, sigur că nu poate fi vorba. Florin Talpan a făcut nişte lucruri importante pentru Steaua. A readus numele acolo unde trebuie să fie, asta contează cel mai mult pentru că nu s-au făcut aceste lucruri atunci când s-a făcut transferul, schimbul. Şi e foarte bine că el a ajutat foarte mult să arate care e adevărul. Eu cred că cel mai bine ar fi să se numească Steaua, asta e clar. Eu aş opta pentru Ion Alexandrescu, pentru tot ce a putut să facă din umbră”
Gabi Balint

Fanii au decis: „Stadionul Steaua”

Într-un sondaj făcut pe GSP.RO, 37.300 de fani au răspuns la întrebarea „Cum ar trebuie să se numească noul stadion Steaua?”.

„Stadionul Steaua” a fost varianta preferată, fiind votată de 16.423 de oameni, reprezentând 45% din totalul voturilor. „Emerich Ienei” a fost a doua variantă cu 6.074 de voturi (16%), urmat de „Marius Lăcătuș” (5.287 voturi, 14%) și „Mihai Neșu” (4.254, 12%) .

Legendele Stelei au răbufnit după declarațiile lui Florin Talpan: „N-are nicio legătură cu fotbalul!” / „Cum poţi să pui stadionului numele unui jurist?”

Stadionul din Ghencea

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro;
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO Imagini de la stadionul Ghencea: scaunele s-au montat în proporție de 80%

+22 FOTO

Citește mai multe știri despre Steaua:

Victor Pițurcă e categoric: „Doar pe Steaua aș mai antrena-o în România”

34 de ani de când Steaua a fost campioana Europei » Anghel Iordănescu: „După ce mi-am analizat prestaţia din finală, am realizat că Steaua are nevoie de Hagi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  08 Mai 2020, 14:16

ideea e simpla,atata timp cat steaua nu a retrogradat niciodata,si au reinfiintat alta echipa,cei de la armata in liga4,cum sa fii atat de inapt sa zici ca aia e steaua?? e logic ca nu,indifierent de ce decizii s au dat,steaua este cea din liga 1-sub un alt nume fcsb,aia e o clona,si o echipa infiintata acum cativa ani,steaua va juca din nou pe ghencea fiindca e ilegal sa joace doar o echipa acolo,indiferent de conflictele ce au avut loc!! FCSB ESTE STEAUA!!

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  08 Mai 2020, 13:00
Postat de geogeo pe 08 Mai 2020, 12:58

***

Din mijloc...

geogeo
geogeo  •  08 Mai 2020, 12:58
Postat de blatistudinovidiu pe 08 Mai 2020, 12:48

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close