FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

UPDATE Leo Grozavu taie în carne vie! Politehnica Iași a renunțat la 14 jucători, inclusiv la căpitanul echipei + Prima reacție

Politehnica Iași a renunțat la 14 jucători, inclusiv la căpitanul echipei. Foto: Facebook @FC Politehnica Iasi
Politehnica Iași a renunțat la 14 jucători, inclusiv la căpitanul echipei. Foto: Facebook @FC Politehnica Iasi

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 09:51 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 11:21

Deși a acontat doar doi jucători în această vară, fundașul stânga Sorin Șerban (23 de ani, FCSB) și portarul Dumitru Celeadnic (31 de ani, Șerif Tiraspol), Politehnica Iași a renunțat la nu mai puțin de 14 fotbaliști.

UPDATE. Reacția lui Florin Plămadă după despărțirea de Poli Iași

Florin Plămadă a reacționat după despărțirea de Poli Iași. „Am ajuns la final de contract, nu s-a prelungit înțelegerea. Chiar dacă am o durere în suflet, plec cu fruntea sus de la Iași, un club la care m-am dăruit total. Am jucat patru ani la Poli, am două promovări, am stat la echipă și când erau probleme grave și cu salarii mici. 

Am depășit accidentarea care m-a scos din circuit pe finalul sezonului trecut, sunt gata de noi provocări, mai pot spune multe în fotbalul românesc. Mă voi liniști acasă, la Rădăuți, câteva zile, mai ales că sunt proaspăt tătic, apoi voi decide unde voi evolua în sezonul viitor”.

Știrea inițială

Antrenorul Leo Grozavu a decis că unii dintre jucătorii pe care s-a bazat sezonul trecut, în campania de promovare, nu-l pot ajuta la Liga I. Astfel, tehnicianul a renunțat la Florin Plămadă, Viorel Lică, Tudor Telcean, Francisc Cristea, Alexandru Musi (revenit la FCSB), Enrichi Finica (revenit la Rapid), Denis Ciaun și Robert Niamțu, primul fiind chiar căpitanul echipei, iar Ionuț Olăeru a fost trimis la juniori.

Mihai Stoica, surprins de ultimul gest al lui Tavi Popescu: „Era un copil care nu avea astfel de preocupări”
FCSB
Mihai Stoica, surprins de ultimul gest al lui Tavi Popescu: „Era un copil care nu avea astfel de preocupări”

Politehnica Iași a renunțat la 14 jucători

În plus, tehnicianul a decis să nu se bazeze pe vreunul dintre cei cinci jucători care fuseseră împrumutați la alte cluburi și urmau să revină în Copou: Alexandru Anton (19 ani, Ceahlăul), Alexandru Aftanache (21, Rădăuți), Dragoș Ungurenașu (18, Miroslava), Darius Deac (19, Miroslava) și Alexandru Azoiței (20, Brodoc).

Nici cei veniți în probe nu l-au convins pe Grozavu, care a renunțat deja la Buturugă (Reutlingen) și Bogdan Marian (Rushden&Diamond).

Alți doi fotbaliști care dau teste, Andrei David (Aglianese – Italia 4) și brazilianul Leonardo de Oliveira Silva (Athletic Club Minas Gerais – Brazilia 4) vor mai fi evaluați și în această săptămână.

Poli se va pregăti la baza proprie până pe 19 iunie, când va pleca în primul cantonament al verii, la Piatra Neamț.

VIDEO. Iosif Rotariu anunță hegemonia celor de la Farul: „Va domina campionatul o perioadă bună de timp”

Citește și:

E gata! Arnold Garita, reacție de ultim moment despre venirea la FCSB

Dezvăluiri din interior despre nivelul la care e Ianis Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
viforul
viforul  •  12 Iunie 2023, 15:37
Postat de dinamo100 pe 12 Iunie 2023, 10:30

Majoritatea celor plecati nu aveau multe minute jucate. In plus, poate ca ne e eficient sa tii un lot de peste 30 jucatori, mai bine sa ai 22-25 jucatori buni.

Cum ar fi?

gazistu
gazistu  •  12 Iunie 2023, 14:01

Asa o facut si la Gazu, in 2016, cand am retrogradat ... conducerea GMM a lasat salariile de A, ca sa nu plece baietii; o venit Grozavu si a zis ca nu se poate, ca ei au retrogradat echipa si au cazut un nivel mai jos... si salariile tre sa fie de B: "Cui nu-i convine reducerea salariului, poate pleca!" si jumatate ne-au parasit, inclusiv : "mediesenii": Al. Munteanu, Muth, Radu Zaharia, Parvulescu, etc ... au mai ramas numai cativa: Buzean, Plesca imprumutat la Botosani ... in rest o adus alti jucatori de B + promovat de la juniori: Olaru, I. Cristea..

viforul
viforul  •  12 Iunie 2023, 13:41
Postat de Tarabostes_felix pe 12 Iunie 2023, 11:07

În primul rând nu trebuie considerați cei care au plecat pentru că li s-a terminat perioada de împrumut. Restul denotă boala clinică a fotbalului românesc. Dăm liber echipei care a promovat și aducem jucători de la echipele care au retrogradat sau care au fost dați afară de la echipele care au evitat la limită retrogradarea. Eventual aducem niște africani care sunt mai slabi decât un copil adus de pe stradă, dar pentru care se iau comisioane bune...Strategia e bună pentru profit, dar nu pentru performanță.

Ai dreptate! Da’ nu mai pe ce sa dai vina când retrogradezi dacă nu procedezi așa. Nu ca l-au dat afara pe Messi sau alții ca el, dar nu poti renunța la o scuza buna in caz ca ceva nu merge bine……….

Vezi toate comentariile (9)
Comentează