FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Exclusiv Leo Lacroix, ultimul transfer făcut de FCU Craiova, lăudat de doi români, foști colegi de la Sion: „Un fundaș central complet”

Leo Lacroix, prezentat oficial la FCU Craiova FOTO: FCU Craiova
Leo Lacroix, prezentat oficial la FCU Craiova FOTO: FCU Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 16:08 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 16:51

Fundașul central elvețian Leo Lacroix (31 de ani), ultima achiziție a lui FCU Craiova, primește referințe bune de la foștii săi colegi români, de la Sion, George Ogăraru (43) și Ovidiu Herea (38).

„Îl știu pe Leo, este OK. Eu l-am cunoscut când avea 19 ani, era talentat. Nu i-am mai urmărit cariera în ultimul timp, acum depinde cum este din punct de vedere fizic", a precizat Ogăraru, care a jucat câteva meciuri cu Leo Lacroix în echipa lui Sion U21, în 2012.

Moldova nu renunță la Vladislav Blănuță, care vrea să joace pentru România: „Luptăm pentru fiecare jucător al nostru. Suntem o țară mică”
FCU Craiova
Moldova nu renunță la Vladislav Blănuță, care vrea să joace pentru România: „Luptăm pentru fiecare jucător al nostru. Suntem o țară mică”

Ovidiu Herea, coechipier cu Leo Lacroix la prima echipă a lui Sion, în perioada 2013-2015, când au câștigat Cupa Elveției, consideră că FCU Craiova a făcut un transfer bun, care îl va ajuta pe Nicolae Dică.

„E bun, un transfer reușit pentru Liga 1. Mi se pare un fundaș central complet, un tip cu personalitate, la locul lui. 

La cum îl știu, cred că este peste Andre Duarte, dar și peste mulți fundași centrali din campionatul din România. Sigur e printre cei mai buni din Liga 1. Are calități foarte bune și un fizic impresionant, aproape 2 metri.

Este destul de tehnic, urcă foarte bine cu mingea la picior. Se mai lipește și la gol, la faze fixe. Depinde foarte mult de cum se va acomoda la Craiova și în ce formă este. Am rămas prieten cu el. Chiar l-am propus la Astra Giurgiu, cu câțiva ani în urmă", a precizat fostul mijlocaș al Rapidului.

Leo Lacroix a mai negociat cu Dinamo și cu CFR Cluj, în 2020

Leo Lacroix a mai cochetat cu ideea de a juca în Liga 1. În toamna anului 2020, stoperul cu o selecție în naționala Țării Cantoanelor a fost în negocieri cu Dinamo și cu CFR Cluj, dar care nu s-au concretizat. 

Managementul iberic care se afla la acea vreme la Dinamo l-a preferat pe Abdoulaye Ba în locul lui Leo Lacroix.

La acea vreme Leo nu trecea printr-o perioadă fastă, jucase doar 3 meciuri într-un sezon pentru formația secundă a lui St. Etienne în liga a patra franceză!

Leo Lacroix, campion în Australia 

Născut în Lausanne, Lacroix a jucat în ultimele două sezoane în Australia, la Western United FC, cu care a câștigat campionatul în 2022.

El a mai jucat la echipe importante din Europa, cum ar fi: Sion, Saint-Éttiene, Basel sau Hamburg SV.

Léo Lacroix a semnat cu FCU Craiova un contract valabil până în vara anului 2024, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Leo Lacroix, CV notabil

Leo a avut o selecție în prima reprezentativă a Elveției, după ce a fost selecționat la toate echipele naționale de juniori. Cu meciuri la fiecare nivel competițional, inclusiv Champions League și Europa League, Lacroix a început fotbalul la FC Sion, apoi a jucat pentru St. Etienne, FC Basel și Hamburg. În acest moment, este cotat la 500.000 de euro pe transfermarkt.com.

Citește și alte articole:

Directorul Complexului Arcul de Triumf, despre varianta de a găzdui FCSB - Dinamo: „Nu e un stadion prevăzut pentru derby-uri cu grad mare de risc” + Ce are de făcut FCSB pentru a avea arena

Agentul apropiat de Sheriff explică triumful surprinzător al clubului din Tiraspol: „N-are bani mulți, voi plătiți salarii mai mari”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează