FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CS U CRAIOVA

Leul greu » Craiova reinvestește o sumă consistentă din banii pe Mitriță: două achiziții tari, pe ultima sută, pentru play-off!

Articol de , , - Publicat sambata, 23 februarie 2019 08:59

Darius Olaru și Tandia au fost doriți în această iarnă de FCSB, dar au șanse mari să ajungă în Bănie. Craiova oferă în schimbul lor 1,5 milioane de euro!

„Tanti A” se mută în Oltenia

Craiova e aproape de achiziționarea mijlocașului ofensiv de la Sepsi. Tandia, 25 de ani, e feblețea patronului Rotaru, care e dispus să se apropie de prețul pe care-l cere clubul din Sfântu Gheorghe, un milion de euro.

Mihai Rotaru e dispus să rupă o bucățică din suma pe care o încasează în schimbul lui Alex Mitriță și să cumpere un înlocuitor pentru căpitanul-golgeter pe care l-a vândut la New York. Din 7,4 milioane de euro, de un milion are nevoie ca să-l cumpere pe Ibrahima Tandia, de la Sepsi. 

Clubul din Covasna a respins prima ofertă a Craiovei, de 500.000 de euro, apoi oltenii au revenit la tratative. Negocieri au mai existat și în ultimele zile și Rotaru le-a transmis oficialilor de la Sepsi că e dispus să se apropie de pretențiile lor. Formația din Sfântu Gheorghe a mai avut propuneri pentru Tandia și în pauza din iarna asta, dar a blocat jucătorul ca să forțeze calificarea în play-off. Cum sezonul regulat e aproape de sfârșit, mijlocașul ofensiv francez va deveni disponibil pentru transfer.

Sepsi s-a și pus la adăpost, a adus un înlocuitor al lui Ibrahima, pe Dylan Flores, de la Poli Iași. Costaricanul a cosat doar 90.000 de euro, un preț de dumping provocat de situația contractuală a fotbalistului și de problemele economice ale moldovenilor. Flores ar fi devenit liber peste patru luni, iar Poli avea nevoie de niște bani ca să mai stingă din datorii. 

Tandia a ocupat trei posturi la Sfântu Gheorghe: mijlocaș stânga, atacant și mijlocaș în spatele unui vârf. El i-a atras atenția și lui Becali cu prestațiile de la Sepsi, doar că Gigi s-a retras din licitația pentru „Tanti A”, cum l-a poreclit patronul FCSB, în momentul în care a aflat pretențiile covăsnenilor. 

10 goluriare Tandia în 25 de partide din Liga 1 bifate la Sepsi în acest sezon. Francezul în vârstă de 25 de ani a ajuns la Sfântu Gheorghe gratis, liber de contract

Președintele evită ieșirea din insolvență! 

FCSB și Craiova au licitat pentru Darius Olaru, internaționalul de tineret de la Mediaș. Președintele Gazului, Ioan Mărginean, a preferat să păstreze clubul în insolvență decât să vândă jucătorul, ca să-și apere postul.

Darius Olaru e blocat la Mediaș, măcar pentru moment, deși cele mai bogate cluburi din campionat au trimis oferte pentru fotbalistul de 20 de ani al Gazului. De ce nu se vinde mijlocașul ofensiv?

Becali a fost aproape să-l cumpere cu 500.000 de euro, ardelenii au anulat afacerea în ultima clipă din cauza modalității de plată, eșalonată în câteva rate. Craiova a egalat recent propunerea pe care o făcuse FCSB, a înaintat tot o jumătate de milion de euro ca să-l ia pe Olaru acum. 

Ioan Mărginean a spus nu. Care e explicația? Surse care au participat la discuțiile despre transferul lui Olaru dau răspunsul uimitor: Mărginean oprește afacerea pentru ca Mediașul să nu iasă din insolvență!

„El e administrator special al clubului în condițiile actuale, cu societatea aflată în insolvență. Are un mandat, nu poate fi înlocuit din funcția asta. În momentul în care clubul iese din reorganizare, dispare postul pe care-l ocupă Mărginean acum. Și el poate deveni președinte normal sau poate fi înlăturat, pur și simplu”, detaliază sursele. 

Fost fotbalist al lui Dinamo în anii '80, „Limoniu” e în conducere din 2016. Șefii ROMGAZ care gestionează, de fapt, activitatea de la Gaz Metan i-ar pregăti debarcarea acum, deci el ar avea motive să țină societatea în insolvență și să-și mai salveze jobul, măcar pentru o vreme. 

Societatea trebuie să mai achite 350.000 de euro ca să scape de „umbrela” reorganizării și să redevină una sănătoasă. Banii pe care i-ar fi plătit FCSB sau Craiova ar fi acoperit ușor datoria rămasă și ar exista măcar un avantaj concret al depășirii insolvenței: Mediașul ar primi dreptul de participare în cupele europene, nu ca în sezonul curent, în care luptă pentru play-off deși e interzisă de UEFA în competițiile ei.

Nu marchează, dar e U21

Olaru are 3 goluri în 67 de partide disputate pentru Gaz Metan în prima ligă. Un raport foarte slab pentru un fotbalist care a evoluat doar pe poziții ofensive, în general ca extremă dreapta sau ca mijlocaș în spatele atacantului. În condițiile astea, cum de se bat FCSB și Craiova pe el? Jucătorul crescut și promovat la Mediaș deține un avantaj important: născut în martie 1998, el va fi eligibil pentru naționala de tineret încă două sezoane, 2019-2020 și 2020-2021. Un amănunt esențial, din moment ce FRF obligă echipele ca, de la vară încolo, să utilizeze doi titulari sub 21 de ani la startul fiecărei partide. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
1203248043170464
Costinel Butaru  •  23 Februarie 2019, 21:00
Postat de mateiserban pe 23 Februarie 2019, 18:38

Mai bine plateau 900.000, cat li s-a cerut, pe Savitsky ala de care s-a vorbit luna trecuta, ca e si cel mai bun marcator si cel mai bun pasator din Belarus de la o echipa care nu e Bate Borisov sa domine tot

"Surse"...apropriate de club: Se vorbește despre un super transfer la Craiova!!! Din cîte se pare este vorba despre un mijlocaș ofensiv de națională! Numele său este Oscar Romero are 24 de ani și este titular în nationala statului Paraguay.

mateiserban
mateiserban  •  23 Februarie 2019, 18:38

Mai bine plateau 900.000, cat li s-a cerut, pe Savitsky ala de care s-a vorbit luna trecuta, ca e si cel mai bun marcator si cel mai bun pasator din Belarus de la o echipa care nu e Bate Borisov sa domine tot

magic4ever
magic4ever  •  23 Februarie 2019, 16:07
Postat de gazistu pe 23 Februarie 2019, 11:52

DA cat vor astia de la gazu pe olaru? 1 mil euro? pe cine cred prost? daca imi oferea 200.000 il vindeam fara sa clintesc!

Daca au vazut ca FCSB a platit milioane de euro pentru perlele Coman, Tanase, Morutan, normal ca vor si ei mai multi bani pentru ca cei 3 nu au nimic in plus fata de Olaru....plus ca vine campionatul european U21 si daca evolueaza bine poate sa il vanda in strainatate pe mai multi bani...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close