FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Liber pentru FCSB! Decizia luată de șefii lui Dinamo în privința lui Salomao

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 08:00

Diogo Salomao i-a salvat pe Dinamo și pe Rednic în ultimele trei meciuri oficiale prin trei reușite esențiale, însă roș-albii nu iau în calcul negocieri pentru prelungirea contractului până după ultima etapă din 2018. 

Golul victoriei cu FC Voluntari (1-0), singura din toamna lui 2018! Golul remizei din Derby de România cu FCSB (1-1). Golul egalului cu Gaz Metan (1-1) în minutul 90Ă4, care păstrează "haita" în lupta reală la top 6 și nu a dus-o la 11 puncte de medieșeni, locul 5, și 6 puncte de Sepsi, ultimul loc de play-off.

Toate aceste reușite nu i-au determinat pe "câini" să reia discuțiile cu Diogo Salomao pentru prelungirea acordului scadent în vara viitoare. În curând, portughezul de 30 de ani intră în ultimele 6 luni de contract și poate ajunge la o înțelegere cu oricare altă echipă. Inclusiv cu FCSB, care i-a făcut ochi dulci prin declarațiile mieroase ale lui Gigi Becali.

Renăscut

Dinamoviștii, conducerea și, mai ales, Mircea Rednic, care a ajuns să aibă puteri depline în ceea ce privește mutările de pe piața transferurilor, au înghețat orice discuție privind angajamentele jucătorilor. Salomao nu face excepție, e tratat ca orice component al lotului, chiar dacă a ajuns să o țină pe Dinamo în spate prin reușitele lui de pe gazon.

Oficialii au transmis clar: "Până la iarnă, nu discutăm cu nimeni de vreo prelungire, de vreun contract, ne concentrăm exclusiv pe fotbalul de pe teren". Mesajul a fost categoric și-l privește și pe lusitanul care a renăscut sub comanda lui Rednic, după ce a avut o serie de 7 runde fără gol marcat în Liga 1.

Nici portughezul nu a căutat să redeschidă discuția despre extinderea acordului. În afara antrenamentelor și a meciurilor este concentrat pe sarcina soției sale, Sara, care-i va aduce în 2019 o fetiță fotbalistului, primul copil al cuplului. A fost o convorbire de principiu la începutul toamnei, fără a se ajunge la negocieri avansate, fără niciun acord fiindcă Salomao nu a fost mulțumit de oferta primită de la club.

Gazeta Sporturilor a scris la vremea respectivă că Dinamo i-a oferit doar 1.000 de euro pe lună peste salariul de 8.000 de euro. Cu tot cu bonusuri, Diogo câștigă peste 10.000 de euro acum. El este liniștit, iese cu soția în oraș, cu prietenii: luni, alături de Jaime Penedo, i-a organizat un party lui Armando Cooper pentru împlinirea a 31 de ani. 

"E treaba lui Rednic pe cine ar vrea să dea afară, nu mă interesează ce face acolo! Dacă e vorba despre transferuri, vorbim în iarnă. Salomao și Nistor sunt doi jucători valoroși. Nu vreau să mai zic de nimeni, nu vreau să mai supăr pe nimeni"Gigi Becali, pe 15 octombrie

5,94 e media notelor din Gazetă ale lui Salomao, a doua cea mai mare de la Dinamo după Nistor (6,21)

14goluri și 16 pase decisive a reușit Diogo în tricoul "câinilor" în 55 de meciuri, începând din vara lui 2017

5 meciuri mai are de disputat Dinamo în 2018: cu Viitorul (d), CFR (a), Hermannstadt (d), Craiova (a) și Astra (d)

"Sunt mulțumit aici"

Diogo a oferit deunăzi un interviu celor de la Telekom Sport în care a vorbit despre cum se simte în prezent la Dinamo și ce planuri de viitor are: "Sunt foarte mulţumit aici şi îmi face plăcere să joc pentru Dinamo şi să locuiesc în acest oraş. Nu mă gândesc la alte posibilităţi în acest moment. Vom vedea ce se va întâmpla. Niciodată nu se ştie. Eu am un singur gând, de a ajuta echipa cât mai am contract aici şi să fac tot posibilul pentru a îndeplini acest lucru. Nu am un plan definitivat acum, mai am 6 luni de contract aici. Doar la asta mă gândesc, să fiu profesionist până la capăt, să ajut echipa, iar la final de contract, dacă am posibilitatea de a creşte, voi discuta cu clubul şi vom vedea ce se va întâmpla". 

De meserie, decisiv

Pe lângă ultimele trei reușite din ultimele trei runde, Salomao a mai avut alte 3 goluri în primele 6 etape ale ediției, când dinamoviștii chiar visau și vorbeau despre podium, nu doar despre calificarea în play-off. Și-atunci, lusitanul a fost providențial. A marcat în două victorii la limită, cu Voluntari (2-1) și cu Hermannstadt (2-1), doar în partida cu Gaz Metan de la Mediaș, scor 2-3, neputând să-și ajute mai mult echipa. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
rocky2
rocky2  •  28 Noiembrie 2018, 21:24

O sa ajunga la fcsb la fel ca Nemec!:)))

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  28 Noiembrie 2018, 20:02

de ce neaparat fcsb ?eu stiam de PSG ,in locul lui neymar care pleaca la barcelona !

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  28 Noiembrie 2018, 18:49
Postat de talpan_terminator pe 28 Noiembrie 2018, 14:44

Se inveleste un peste, se adauga FCSB si gata! Asta e Gazeta Sporturilor.

usi ba limba caineasca!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează