FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Liderul portarilor » Giedrius Arlauskis va semna cu Steaua şi va deveni cel mai bine plătit goalkeeper din Liga 1

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 05 iunie 2014 22:43

Arlauskis va cîştiga 20.000 de euro pe lună la Steaua şi va încasa şi 200.000 de euro la semnătură, devenind cel mai bine plătit goalkeeper din Liga 1.

Steaua a reuşit să acopere plecarea lui Tătăruşanu, dar n-a fost deloc ieftin. Giedrius Arlauskis şi-a dat acceptul să vină în Ghencea, după ce roş-albaştrii i-au pus pe masă o ofertă ce-i va aduce în primul an 440.000 de euro!

Suma e mare pentru un portar din campionat, dar pentru goal-keeper-ul de 26 de ani reprezintă aproape o înjumătăţire a venitului, avînd în vedere că la Rubin Kazan a avut o leafă anuală de peste 700.000 de euro!

Petrescu îl trimitea după mingi
Arlauskis şi-a mai scăzut pretenţiile financiare pentru a reveni în România, acolo unde a cunoscut cea mai frumoasă perioadă a carierei sale. În vara lui 2008 el a fost adus aici de Mihai Stoica, pe atunci preşedintele Unirii Urziceni. A refuzat să vină fără fratele lui, Davidas Arlauskis, un fundaş central mai în vîrstă cu un an de zile. MM a acceptat, iar Unirea a plătit 250.000 de euro pentru cei doi.

Iniţial, Dan Petrescu, antrenorul ialomiţenilor la vremea respectivă, nu l-a agreat şi o bună perioadă de timp nici măcar nu l-a oprit în lot, preferîndu-i pe Daniel Tudor şi Cătălin Grigore. Ba chiar, la primele antrenamente, Arlauskis era trimis în spatele porţii pentru a culege mingile şutate de jucători.

Pînă la urmă l-a convins pe "Bursuc", a strîns în doi ani 71 de meciuri în toate competiţiile, iar în vara lui 2010 a fost vîndut la Rubin pentru două milioane de euro!

16 meciuri a prins Arlauskis în ultimii 4 ani, perioadă în care a fost legitimat la Rubin Kazan

"Pe Arlauskis l-am văzut gafînd în meciuri din cupele europene. Poate a fost o consecinţă a faptului că nu a apărat decît foarte rar în ultimii trei ani" (Narcis Răducan, manager Oţelul)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Înlocuitor şi pentru Pintilii
Steliştii sînt aproape să rezolve şi problema mijlocaşului central. Avînd în vedere că Mihai Pintilii va ajunge sigur la Al Hilal, steliştii au demarat negocierile cu Pandurii pentru Paul Anton. Gorjenii cer un milion de euro şi să păstreze 20 la sută din drepturile federative asupra jucătorului. Dacă va ajunge în Ghencea, va fi a doua oară cînd Anton va trebui să-l înlocuiască pe Mihai Pintilii, el venind la Pandurii după ce aceştia l-au cedat pe Pintilii la Steaua. Anton a fost promovat în Liga 1, la Gloria Bistriţa, de fostul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

"Nu ne-au dat nici un leu!"
Deşi au primit asigurări din partea conducerii că pînă miercuri vor primi cel puţin două salarii restante, jucătorii Stelei au rămas în continuare cu conturile goale. "Duckadam spune pe la televizor că avem o singură lună restanţă. Nu ştie pe ce lume e! Noi n-am mai văzut bani de la club de 4 luni. Cei din conducere ne-au promis că vom primi banii pe două luni pînă miercuri, dar n-am primit nimic. Nu ne răspunde nimeni la telefoane şi nu mai avem cu cine comunica", spun jucătorii campioanei. La insistenţele jucătorilor, Reghecampf luase legătura cu Becali pentru plata salariilor restante, dar fără nici un rezultat.

Szukala rămîne la Steaua
După o discuţie pe care a avut-o cu Gigi Becali, Reghecampf a decis să renunţe la achiziţionarea polonezului Lukasz Szukala: "Singurele discuţii concrete în acest moment sînt pentru Pintilii, îl vreau la Al Hilal pentru calităţile lui şi mă poate ajuta mult. Discuţiile cu Szukala s-au terminat, am vorbit cu domnul Becali şi am decis să Steaua are nevoie de el. E un jucător important, care poate ajuta clubul să ajungă din nou în Champions League". Căpitanul Stelei este aşteptat la reunirea noii sale echipe pe 25 iunie.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
luciann
luciann  •  06 Iunie 2014, 21:54
Postat de unico_biancorossi pe 06 Iunie 2014, 09:24

I. 16 meciuri a prins Arlauskis în ultimii 4 ani, perioadă în care a fost legitimat la Rubin Kazan __ in ultimii 4 ani Rubin a jucat in total 120 de partide de campionat si alte 43 de partide diferite, adica 163 de partide. decai pacaliciul asta a facut tusa. buna achizitie, ce mai..)) ___ II. "Nu ne-au dat nici un leu!" Deşi au primit asigurări din partea conducerii că pînă miercuri vor primi cel puţin două salarii restante, jucătorii Stelei au rămas în continuare cu conturile goale. "Duckadam spune pe la televizor că avem o singură lună restanţă. Nu ştie pe ce lume e! Noi n-am mai văzut bani de la club de 4 luni. __ pai si arlechinus viseaza 20.000 oi_ro/luna ??..)

Nu conteaza ca a aparat putin la Rubin! A demonstrat ca are valoare la Unirea, inclusiv in cupele europene! Si Lobont a facut tusa pe unde a fost, idem si Pantilimon (chiar daca e abia la inceput) dar asta nu inseamna ca nu sunt portari buni pentru Liga1! Crezi ca Tatarusanu va apara in fata lui Neto? Nu cred! E foarte greu pentru un portar sa se impuna, trebuie sa aiba si un pic de noroc!

dincolodenori
dincolodenori  •  06 Iunie 2014, 14:00

"La Steaua care-a rasarit O cale atit de lunga Ca mii de ani vor trebui RIVALILOR sa ne ajunga" HEHE LOAZELOR....

gemminy55
gemminy55  •  06 Iunie 2014, 13:49

mergeti toti la steaua oierului din puscarie !doar asa va arde la bani !voi fraierilor duceti-le cupe si ei va da prin'gura'zimbind !mari prosti sunteti,voi cu munca altii cu foloasele,inca nu v-ati convins de bisnitarul asta cum fura dela toti zimbind?!atunci,jucati ma departe ptr OIER !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close