FOTBAL  »  Superliga  »  MECI ABANDONAT

Liga 1 a înghețat » Compromis peste reguli » LPF omologhează arene care nu respectă regulamentele. Reacție dură a unui oficial: ”Vreți să ajutați fotbalul sau să dați în Ligă?”

Terenul plin de gheață de la Târgu Mureș a provocat scandalul finalului de an în fotbalul românesc
Terenul plin de gheață de la Târgu Mureș a provocat scandalul finalului de an în fotbalul românesc

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2016 00:00

Din teama de a nu pierde echipe din L1, LPF omologhează arene care nu respectă regulamentele, dând vina pe sărăcia din fotbal, pe lipsa ajutorului autorităţilor locale şi pe arbitri.

În ciuda incidentelor petrecute la partida ASA - Pandurii, când, la pauză, la scorul de 2-0 pentru gazde, gorjenii au refuzat să revină pe terenul plin de gheaţă, LPF a anunţat ieri că întâlnirea ASA - Timişoara, din semifinalele Cupei Ligii, care va avea loc mâine, este programată pe aceeaşi arenă! Asta deşi la ora meciului va fi mai frig decât duminică, temperatura anunțându-se de -5 grade Celsius.

"Am trimis un reprezentant al Ligii la Târgu Mureş, pentru ca împreună cu gazdele să facă tot posibilul ca terenul să fie bun de joc. Dacă reuşesc, bine. Dacă nu, arbitrul să aibă curajul să decidă. În cazul în care va considera că nu se poate juca, n-o să-i zică nimeni nimic! Aşa ar fi trebuit să facă şi Marius Avram la ASA - Pandurii. Nu să se ajungă acum să se dea vina pe Ligă", a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

De ce mai există Comisia de Omologare?!

Liga are o Comisie de Omologare, care, înaintea fiecărui sezon, verifică dacă stadioanele îndeplinesc criteriile ROAF pentru a putea găzdui partide de Liga 1. Aici intră, la capitolul "obligatoriu", nocturna, dar şi instalaţia de încălzire a gazonului. Cu toate acestea, nici ASA, nici Voluntari nici măcar nu au montate respectivele instalaţii de încălzire!

"Conform regulamentelor, li se poate acorda o omologare provizorie, dar aceasta este valabilă pentru câteva luni. Nu se specifică clar câte luni, dar în niciun caz nu poate fi vorba de ani", spun surse din lumea fotbalului.

ASA joacă pe respectiva arenă de 5 ani, Voluntari de 2 ani. Şi totuşi, ambele stadioane primesc omologare. Deşi aceeaşi Comisie LPF poate anula omologările, dacă regulamentele nu sunt respectate.

Justin Ştefan a reacţionat iritat: "Voi, presa, vreţi să ajutaţi fotbalul sau să daţi în Ligă?! Situaţia fotbalului românesc este precum cea a României! Soluţia e să se implice autorităţile locale, să sprijine dezvoltarea infrastructurii fotbalistice. Pe Extensiv nu au nocturnă, Voluntari nu are nocturnă, ASA nu are instalaţie de încălzire. Ce să le facem?! Să nu-i omologăm, să-i închidem?! Unde să joace?! Nu au toate astea fiindcă e sărăcie lucie! Avem regulamente, dar trebuie să-i înţelegem, să le dăm timp să-şi rezolve problemele. Asta e soluţia, nu să le anulăm omologările, să distrugem echipe sau cluburi!".

"Jucăm în decembrie şi la începutul lui februarie fiindcă până pe 31 martie trebuie să încheiem sezonul, să dăm situaţia la UEFA, că încep repede tururile preliminare din cupele europene. Nu sunt alte date, nu sunt!"
Justin Ştefan, secretar general LPF

" FRF licenţiază cluburi, nu stadioane. E clar că nu e normal să fie omologate arene fără nocturnă sau instalaţie de încălzire. E un compromis dintre cluburi şi LPF. Şi uite că se ajunge la astfel de situaţii"
Viorel Duru, şef Departament Licenţiere FRF

"La Viitorul, instalaţia de încălzire funcţionează nonstop de 5 săptămâni. Ne costă cam 500 de euro pe zi, dar e interesul nostru să avem un teren bun. Liga şi Federaţia ar trebui să verifice dacă toate cluburile îndeplinesc condiţiile de Liga 1"
Paul Peniu, preşedinte Academia Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
andrei.f
andrei.f  •  20 Decembrie 2016, 19:48

Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine !

borat101
borat101  •  20 Decembrie 2016, 10:31
Postat de khal_37 pe 20 Decembrie 2016, 09:52

Pai cum. ..stadionul barbatului lui firea, primaul psd în voluntari pandele, a primit omologare fără încălzire în gazon? Ăla de se lauda cu centrul de copii și juniori făcut pe banii statului joaca pe un teren care nu îndeplinește condițiile ROAF și fentează legile precum o fac și în psd????

Nu sa reglat conturile intre mafioti. Esti copil mic. Stai jos. Nota -69. Tu si restul ca tine cu toti cu mafiotii din Ro trebuuie executati la Universitate in Bucuresti. Ati distrus ceea ce insamna viata normal, numai de ciordime si hotie va tine capul. PANA LA URMA O SA INTERVINA INTERPOLUL ca sa dea afara toti Rusii cu nume conspirative din Romania care SABOTEAZA Romania ***.... asta o stie toata suflarea Romaneasca Adevarata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

khal_37
khal_37  •  20 Decembrie 2016, 09:52

Pai cum. ..stadionul barbatului lui firea, primaul psd în voluntari pandele, a primit omologare fără încălzire în gazon? Ăla de se lauda cu centrul de copii și juniori făcut pe banii statului joaca pe un teren care nu îndeplinește condițiile ROAF și fentează legile precum o fac și în psd????

Vezi toate comentariile (5)
Comentează