FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Liga 1 fierbe! Răzvan Burleanu cere oprirea play-out-ului: „Nu vom putea amâna la nesfârșit finalul sezonului”

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 23:28 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 23:49

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit din nou despre apariția cazurilor de coronavirus din Liga 1 și situația incertă care gravitează în jurul sfârșitului de sezon. 

Într-o intervenție la Digi 24, omul din fruntea FRF le-a sugerat cluburilor din Liga 1 și Ligii Profesioniste de Fotbal să ia în calcul înghețarea play-out-ului. Varianta înaintată de Burleanu a fost declinată până acum de LPF, dar și de deținătorii de drepturi TV, care nu doresc nicidecum o oprire forțată a campionatului. 

„E o perioadă de mare incertitudine. E cea mai mare criză care a avut loc vreodată în fotbal, nici în cel de-Al Doilea Război Mondial nu a fost fotbalul blocat complet, cum s-a întâmplat acum timp de 3 luni de zile. Intrăm deja în cea de-a șasea lună de pauză la competițiile din ligile inferioare. 

Echipele au ieșit din cantonamentele centralizate, măsurile de prevenire n-au mai fost respectate. În cazul în care contractul de drepturi TV este suspendat, LPF trebuie să achite despăgubiri financiare din anii precedenți. Altfel, va fi ne nevoie de împrumuturi sau chiar situația ca echipele să plătească. Desigur, trebuit continuat la nivel de negocieri pentru a se evita oprirea plăților. 

Cred că Liga ar trebui să discute despre oprirea play-out-ului, pentru că nu vom putea amâna la nesfârșit finalul sezonului competițional”, a declarat Răzvan Burleanu, la Digi 24. 

Daune uriașe dacă play-out-ul e anulat

În luna mai, EAD.RO INTERACTIVE, deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, a trimis o scrisoare oficială către LPF. 

Cluburile din Liga au fost amenințate că vor rămâne fără bani dacă nu încheie sezonul! Deținătorul drepturilor a cerut disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat din Liga 1. În caz contrar, cluburile și LPF ar putea fi forțate să:

  • returneze o parte din totalul sumelor plătite cu titlu de avans aferente sezonului competițional 2019/2020, suma supusă restituirii de către LPF, cu titlu estimativ și fără excluderea posibilității revizuirii de către EAD.RO, constând în cel puțin EUR 10.000.000 plus TVA, la care se vor adăuga oricare și toate penalitățile la care ar fi îndreptățită;
  • plătească daune-interese într-un cuantum necesar pentru acoperirea integrală a prejudiciilor create EAD.RO și partenerilor săi comerciali de nefinalizarea competiției și nedisputarea restului de meciuri din sezonul competițional 2019/2020, mai ales în contextul în care meciurile cu cea mai mare importanță din punct de vedere comercial (play-off) urmau să se desfășoare în perioada ulterioară suspendării;
  • renegocieze Contractul de Cesiune de Drepturi Media, în vederea reajustării drepturilor și obligațiilor contractuale acolo-prevăzute și în special a valorii acestuia.

Clasament play-out Liga 1: 

VIDEO Măsură radicală pregătită de LPF! Ce se va întâmpla cu echipele care vor avea cazuri de Covid-19

Citește și alte știri despre Liga 1: 

EXCLUSIV Cluburile au votat! Pe cine au ales campioană în sondajul primit de la LPF + ce s-ar întâmplă cu Dinamo

Izolare în deplasare?! Vali Lazăr are COVID-19, dar e cu familia la munte, deși DSP i-a impus să rămână acasă! + Reacția fermă a LPF

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
realcf
realcf  •  27 Iulie 2020, 23:38

Nu se intrerupe nimic! Daca are valoare, dinamo se salveaza pe teren! Daca nu... liga secunda!!!

859779594095355
Nick Rasu  •  27 Iulie 2020, 13:57
Postat de andrei.f pe 27 Iulie 2020, 10:09

Puturosu ăsta de la frf vrea să salveze dinam0 de la retrogradare. În mod fals dinam0 a declarat jucătorii bolnavi de covid, pt a scăpa de retrogradare, în cârdășie cu gunoiu burleanu. Dinamovitul lazăr declarat bolnav de covid, pt care s-au amânat meciuri, de fapt, hoinărește prin munți cu familia. Demisia bă, incapabilule !

Prostule...Lazar a inchiriat o casa la munte cu familia... e i isolatie.. ce au pus astia pe net e alta casa..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

859779594095355
Nick Rasu  •  27 Iulie 2020, 13:49
Postat de andrei.f pe 27 Iulie 2020, 10:09

Puturosu ăsta de la frf vrea să salveze dinam0 de la retrogradare. În mod fals dinam0 a declarat jucătorii bolnavi de covid, pt a scăpa de retrogradare, în cârdășie cu gunoiu burleanu. Dinamovitul lazăr declarat bolnav de covid, pt care s-au amânat meciuri, de fapt, hoinărește prin munți cu familia. Demisia bă, incapabilule !

Pai prostule...Dinamo are 4 meciuri in mana...ce retrogradare... au 12 jucatori care nu sint bolnavi dar nu vor sa-i lase sa joace... FCSBist prost...esti suparat ca *** voastre nu au mai castigat nimic in 5 ani...ati cumparat cupa anul asta ca va era frica, ca nu ajugeti in EL..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează