FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

LPF suportă cheltuielile unui club din Liga 1 până la finalul sezonului! Liga are un interes direct

LPF îi plătește lui Gaz Metan costurile pentru organizarea meciurilor până la sfârșitul sezonului / Sursă foto: Imago Images
LPF îi plătește lui Gaz Metan costurile pentru organizarea meciurilor până la sfârșitul sezonului / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 12 aprilie 2022 08:13 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 09:25

GAZ METAN. De teamă că ar pierde bani din drepturile TV, Liga Profesionistă achită pentru deplasările medieșenilor și le suportă și restul cheltuielilor până la sfârșitul sezonului.

Liga Profesionistă de Fotbal o ține împăiată pe Gaz Metan doar ca să-i mai poată încasa „pensia”. 

Echipa din Mediaș a rămas fără jucători în urmă cu două luni, când toți fotbaliștii importanți au semnat rezilierea contractelor pe care le aveau cu clubul. În locul lor, Gazul a promovat trupa de juniori sub 19 ani.

Burleanu reales la al 3-lea Congres! Azi au loc alegerile FRF, o formalitate pentru actualul președinte
alegeri frf
Burleanu reales la al 3-lea Congres! Azi au loc alegerile FRF, o formalitate pentru actualul președinte

LPF achită deplasări, arbitraje

Societatea nu mai avea niciun ban, deci nu-și permitea să continue în campionat, ceea ce ar fi pus în pericol contractul de drepturi TV

Un meci din Liga 1 costă mai mult de 100.000 de euro, iar firma care deține drepturile amenința să deducă din suma totală de 28,5 milioane de euro anual banii pe care-i valorau partidele nedisputate ale Mediașului.

LPF a găsit soluția ca să nu piardă nimic: îi plătește lui Gaz Metan costurile pentru organizarea meciurilor până la sfârșitul sezonului: deplasări, masă, cazări, baremurile arbitrilor. 

Medieșenii pierd încontinuu, fiindcă nu se pot descurca în prima ligă cu lotul lor alcătuit din copii, dar jocurile sunt bifate și Liga încasează suma întreagă din drepturile TV.

Împrumut riscant pentru LPF

Justin Ștefan, secretarul general din instituție, explică modalitatea în care e ajutat clubul din Ardeal: „Banii îi sunt dați lui Gaz Metan sub formă de împrumut”. 

Este însă un credit cu un risc imens, din moment ce este posibil ca alb-negrii să nu mai existe deloc de la vară încolo, să falimenteze. Caz în care LPF nu ar avea de unde să recupereze sumele pe care le împrumută acum.

Indiferent de ceea ce se va întâmpla la Mediaș, am făcut tot ceea ce puteam ca să salvăm competiția, să nu dispară nicio echipă. Cred că așa ar fi gândit oricare manager normal.

- Justin Ştefan, secretar general LPF

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Justin Ștefan, despre haosul financiar din Liga 1: „Prea catolici suntem cu cluburile! Jucătorii să fie mai responsabili când semnează!”

Se joacă în Liga Profesionistă: Privat versus Primărie » FCSB - Voluntari, meciul cu cea mai mare discrepanță între bani privați și publici

Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
corectu
corectu  •  12 Aprilie 2022, 14:48

Cine se uită la meciurile Gazului și Clinceniului?

983732924972315
Soos Vilmos  •  12 Aprilie 2022, 13:10

Cei 4 apostoli ( mincinosi) erau trei, udrea si raureanu.

dragosnyk
dragosnyk  •  12 Aprilie 2022, 12:41

Hermannstadt, sa promoveze ca sa ce ? Datorii, jucatori neplatiti, stadion nu - tot un fel de Academica, Gaz Metan

Vezi toate comentariile (11)
Comentează