FOTBAL  »  Superliga  »  RETROGRADARE

Dinamo nu scapă ușor » Ultima veste care o încurcă în lupta pentru evitarea retrogradării

Articol de , - Publicat sambata, 05 februarie 2022 07:32 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 08:13

Academica Clinceni rămâne într-o criză gravă și arată ca o condamnată la retrogradare, însă Gaz Metan a mai plătit din restanțe și e posibil să ajungă la zi în martie, așa că Dinamo va avea avea de tras din greu ca să prindă un loc în barajul pentru salvarea de la retrogradare.

Dinamo face calcule disperate în privința rămânerii în prima ligă după cel mai negru sezon din istoria „câinilor”. Iar socoteala cea mai la îndemână ar fi ca roș-albii să prindă un loc de baraj după ce ar depăși în clasament două echipe cu mari probleme financiare: Clinceni și Gaz Metan. Dacă în privința ilfovenilor lucrurile arată într-adevăr rău, medieșenii încep să-și regleze situația.

Dezbaterea zilei, 4 februarie » Trebuie mărit numărul de echipe din Liga 1 pentru a o salva pe Dinamo?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 4 februarie » Trebuie mărit numărul de echipe din Liga 1 pentru a o salva pe Dinamo?

Academica Clinceni nu-și poate întări lotul

Clinceniul a primit o lovitură de la LPF. Ignorând calculele pe care și le făceau oficialii de la Clinceni, Liga a plătit din drepturile TV datoriile pe care clubul le cesionase către foști antrenori și foști jucători. Ilfovenii aveau de primit 500.000 de euro din tranșa pe care televiziunile au achitat-o recent. 

Dar nu au luat nimic, întrucât toți banii au trecut din contul Ligii Profesioniste direct în conturile creditorilor. Cesiunile achitate acum se referă la salarii restante și la bonusuri pentru calificarea în play-off în sezonul trecut. Performanța aceea, cea mai mare din istoria clubului, le-a fost de altfel fatală albaștrilor, fiindcă a funcționat ca o piatră de moară. Ei achiziționaseră jucători foarte buni, cărora nu le oferiseră salarii mari, dar le promiseseră bonusuri semnificative pentru accesul în play-off. 

Conducerea nu credea că era posibilă o asemenea performanță. Dar calificarea a fost obținută și a făcut contabilitatea vraiște. Cu buzunarele goale, Clincenii par să fie deja condamnați la retrogradare, întrucât ilfovenilor le va fi în continuare greu să-și continue activitatea, să-și completeze lotul.

Gaz Metan ajunge la zi cu banii!

A doua picată direct nu e deloc clară, chiar dacă Gaz Metan avea probleme mari. Medieșenii ajunseseră la un moment dat la cinci luni de salarii neplătite. 

Între timp, au reușit să achite două luni restante și conducerea a promis că până pe 15 februarie o să mai plătească încă un salariu, iar în martie vor mai fi achitați banii pentru trei luni, grație unui ajutor care ar urma să vină din partea Romgaz, ceea ce i-ar aduce pe medieșeni cu banii la zi.

Gaz Metan se află pe locul al 13-lea acum, o poziție care conduce la barajul pentru salvare/promovare împotriva formației clasate a patra în liga a doua. Ei au 11 puncte mai mult decât au „câinii”, iar dinamoviștii nu se mai pot baza pe faptul că vor putea să profite de problemele economice de la Mediaș. 

Pericol și din cauza litigiilor

În afara cesiunilor pe care le-a plătit direct Liga Profesionistă, Clincenii mai aveau niște procese pierdute cu foști angajați neplătiți. Au primit termen 23 februarie ca să achite datoriile acelea, 40.000 de euro în total, altfel clubul va pierde două puncte în clasament. 

Gaz Metan e într-o situație asemănătoare, cu litigii pierdute. Medieșenii trebuie să plătească 70.000 de euro până pe 23 februarie, altfel vor pierde tot două puncte. 

La Clinceni, problemele se vor înmulți în perioada următoare, fiindcă toți jucătorii care au reziliat contractele în vara aceasta au deschis procese cu clubul. E de așteptat ca fotbaliștii să le câștige și astfel să apară noi datorii ale clubului.

VIDEO Totul despre Botoșani - Dinamo

Citește și: 

Mureșan, conflict cu un șef DDB: „Un mincinos!” vs. „Nu e momentul pentru un amical cu Real Madrid”

Dinamo nu mai sperie pe nimeni: „Nici nu vreau să mă gândesc că nu-i batem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
gazistu
gazistu  •  09 Februarie 2022, 00:04

Scapam de datorii , spre ciuda multor "hateri" si celor din vitan Barzesti, care spera!!! Spera-ti incontinuare :))))

endeavour
endeavour  •  05 Februarie 2022, 16:24
Postat de Darius Alex pe 05 Februarie 2022, 13:13

Gaz metan și Clinceni nu își vor lua licența și vor intra în faliment de la vară. Așa că miticii să stea liniștiți că prind măcar locul de baraj.

GMM si Clinceni au banii necesari. Bani publici!!...GMM are acum miliarde luați de la romanii sclavi in tara lor!!..... Totuși nu e in regula ca Dinamo București club istoric, sa trăiască din cotizațiile si donațiile suporterilor, iar comunele si echipele necunoscute, apărute peste noapte, sa toace bani publici cu fotbalul in loc sa facă canalizări pentru locuitori!!! Trăim intr-o Romanei sucita rău!!

3193067714261122
Darius Alex  •  05 Februarie 2022, 13:13

Gaz metan și Clinceni nu își vor lua licența și vor intra în faliment de la vară. Așa că miticii să stea liniștiți că prind măcar locul de baraj.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close