FOTBAL  »  Superliga  »  SITUAȚIE

Liga 1 „Casa în spate” » Situație neverosimilă: un sfert dintre echipele campionatului, exilate!

FCSB și Chindia, două dintre echipele care vor juca meciurile considerate acasă în deplasare // FOTO Cristi Preda
FCSB și Chindia, două dintre echipele care vor juca meciurile considerate acasă în deplasare // FOTO Cristi Preda

Articol de , , - Publicat joi, 07 octombrie 2021 07:45 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 09:02

Campionatul României poartă denumirea oficială de «Casa Pariurilor», însă s-ar putea transforma lejer în Liga 1 «Casa în spate» fiindcă în etapele viitoare un sfert dintre echipe nu vor evolua pe teren propriu, în localitatea din care sunt.

FCSB, Rapid, Chindia și Clinceni sunt obligate, din diverse motive, să plece într-un alt oraș pentru a susține, de fapt, meciurile de acasă.

FCSB și Rapid, blocate de DOTA 2 

În cazul primelor două formații, accesul lor pe Arena Națională va fi blocat de organizarea turneului DOTA, jocuri electronice, care va avea loc între 7 și 17 octombrie, o competiție dotată cu premii de 40 de milioane de dolari, 10% dintre acestea urmând să ajungă la bugetul de stat, ca impozit. În plus, organizatorii acestui eveniment vor achita către Primărie 500.000 de euro, chirie pentru stadion.

Chindia și Clinceni, departe de casă din cauza lucrărilor la stadioane

Nici Chindia și Clinceni nu vor putea să joace acasă. În cazul lor, acest lucru durează de ceva timp. De fapt, Chindia, din momentul în care a promovat, în vara lui 2019, n-a disputat niciun joc la Târgoviște, unde nici acum nu sunt gata construcțiile de la arenă. Chindia a mers sezonul trecut în mai multe orașe, în campionatul actual a început la Buzău, iar acum joacă la Ploiești.

Și Academica Clinceni a fost gonită de acasă din cauza lucrărilor de modernizare a arenei. A ales să evolueze la București, pe stadionul lui Dinamo.

25% din Liga 1 nu e acasă

ECHIPADE UNDE EUNDE VA JUCA
FCSBBucureștiBuzău
RapidBucureștiMioveni
ChindiaTârgoviștePloiești
AcademicaClinceniBucurești

Chindia a jucat sezonul trecut pe 4 stadioane

Trupa lui Emil Săndoi a bifat un adevărat record pe parcursul anului trecut, în care a susținut jocurile considerate acasă pe nu mai puțin de 4 arene. Chindia a început sezonul la Ploiești, unde a evoluat 5 jocuri, după care s-a mutat la Giurgiu. A bifat și acolo tot 5 întâlniri, apoi a mers pentru două confruntări și la Buftea, în baza Federației Române de Fotbal. De la jumătatea campionatului, târgoviștenii au ales Buzăul, unde au și disputat cele mai multe partide, 10. 

Pleacă din București cele mai susținute echipe

Blocarea Arenei Naționale lovește în plin echipele care au susținut acolo meciurile de pe teren propriu. FCSB și Rapid nu doar că au evoluat pe cel mai mare și scump stadion al țării, dar sunt și echipele care au cea mai mare medie a spectatorilor în actualul campionat. Confruntarea directă a produs peste 35.000 de fani.

Top 5 medii spectatori în acest sezon de Liga 1

CLUBSPECTATORI
Rapid12.900
FCSB12.000
UTA7.800
FCU Craiova6.050
CSU Craiova5.600

50%din capacitatea stadioanelor e limita maximă admisă la meciurile din Liga 1, în localitățile unde incidența cazurilor de Covid-19 e de peste 6 la mia de locuitori, iar toți spectatorii trebuie să fie vaccinați sau să fi făcut boala cel mai târziu în urmă cu 5 luni și jumătate

Craiova va juca pe noul gazon 

O altă formație care s-a aflat în mare pericol să nu poată evolua pe teren propriu în runda din etapa următoare e Universitatea Craiova. Gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco a fost schimbat după disputarea derby-ului orașului. Operațiunea se va realiza în timp record și clubul patronat de Mihai Rotaru a primit asigurări că suprafața va fi disponibilă pentru joc încă de la jumătate lunii octombrie, atunci când e programată etrapa a 12-a. 

Cei de la Universitatea Craiova, pentru a nu risca să joace în alt oraș, au solicitat deținătorului de drepturi TV să programeze meciul cu Acdemica Clinceni luni, pe 18 octombrie, pentru a fi sigur că noul gazon din Bănie va fi sută la sută OK. Totuși, oltenii și-au luat o variantă de rezervă și au anunțat că ar disputa meciul cu Clinceni la Pitești în cazul în care Ion Oblemenco nu va disponibil.

VIDEO. Va juca FCSB pe arena din Ghencea? » George Ogăraru: „Comandantul și ceilalți din conducere vor decide”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Flavius Stoican, prima reacție după ce a semnat cu FCU Craiova: „N-am speech-uri, spun ce simt”

Mesaj intern transmis de DDB: „Am tăcut, am tăcut, dar riscul este prea mare!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
c23665
c23665  •  07 Octombrie 2021, 11:29
Postat de aress123 pe 07 Octombrie 2021, 10:36

Vorbesti si tu, doar ca se te afli in treaba, ca de obicei...catzel. Din lipsa de ocupatie, iti faci veacul pe gsp.

Alt gigist... Copile, pe lume exista și oameni normali, nu doar gigisti și dinamovisti! Nu poți mai mult?!

c23665
c23665  •  07 Octombrie 2021, 11:27
Postat de dorelobossulbossilor pe 07 Octombrie 2021, 10:43

FCSB nu poate evolua in Ghencea pentru ca managerul sectiilor de rugby & fotbal invita echipe oaspete sa devina gazde acolo !

Cred că și tu inviti la tine acasă pe cine vrei tu. Prieteni, nu dusmani!!

Berceni
Berceni  •  07 Octombrie 2021, 11:12

fcsb=traistă-n băț.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează