FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM LIGA 1

Liga înecaților » Vom afla cine joacă în prima divizie abia cu o zi înainte de startul campionatului! Programul complet

Steaua și Dinamo se vor întâlni în etapa 5 // Foto: Raed Krishan
Steaua și Dinamo se vor întâlni în etapa 5 // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2016 00:00

Programul Ligii 1, stabilit ieri, se deschide, în runda inaugurală, cu Astra - Dinamo, Steaua - Iași și Pandurii - Craiova. Start infernal pentru giurgiuveni și ”câini”, Derby de România în etapa a 5-a.

Gata, se știe cine cu cine va juca în noul sezon, doar prezența Rapidului în proximul campionat rămâne marea enigmă a startului competiției! Ieri, la sediul LPF, s-a tras la sorți "țintarul" Ligii 1 pentru ediția 2016/2017.

Știm că pe 22 iulie va începe campionatul, iar pe 4 martie anul viitor se va încheia sezonul regular, play-off-ul și play-out-ul urmând a debuta o săptămână mai târziu. Play-off-ul se termină pe 13 mai, play-out-ul pe 4 iunie. Derby de România este în etapa a 5-a, cu Steaua gazdă, Dinamo oaspete.

Prima etapă debutează cu derby-ul Astra - Dinamo. Steaua va evolua acasă împotriva unei alte participante în cupele europene, CSMS Iași, pentru ca apoi să aibă meci împotriva formației lui Hagi pe malul mării.

Totodată, va fi și duelul oltenilor, Pandurii - Craiova. Astra și Dinamo au programe foarte dificile în primele 5 runde, nici Bănia nu ar fi dorit să joace în primele runde cu Pandurii, ASA și Astra.

Ce-au cerut "câinii"

Dinamo a solicitat să nu fie programată să joace acasă, ci în deplasare, în prima rundă a noului sezon de Liga 1! Motivarea roș-albilor?

"Ne-au spus că stadionul din Ștefan cel Mare este ocupat în acel week-end, în perioada 22-25 iulie, cu Campionatul European de tir cu arcul", a declarat secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

"Voi fi forțat să menajez câțiva fotbaliști contra "câinilor", nu mă "interesează" începutul de campionat. Putem recupera în play-off. Important e să trecem un tur în cupele europene spre a ne califica măcar în grupele Europa League, pentru a ne asigura o sursă bună de venit"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Eu cred că este mai bine că începem cu echipe puternice, să vedem unde stăm bine și mai puțin bine, ce mai putem corecta"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Văzând cum începem campionatul, mă felicit că am avut adversari puternici în stagiul austriac, care ne-au ajutat să creștem în valoare. Nu mă voi baza pe noroc, ci pe munca noastră"
Gheorghe Mulțescu, antrenor CSU Craiova

*click pentru mărire:

 etape liga1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  13 Iulie 2016, 10:38

Ce innecata ar fi fost dinamu, daca tribunalul bucurestim nu le stergea militzienilor, datoria de 16 milioane de euro. Bani luatzi cu japca din taxele si impozitele ruminilor. Matrashita in liga a 5-a! Si uite asa cum ne vedetzi, am ajuns cu totii-volens, nolens-actionari la echipa ministerului de interne! Traiasca capitalismul salbatic!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează