FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA

Lipsesc cei mai experimentați! Rădoi și Rednic nu se vor putea baza pe cîte un jucător important în Derby de România

Articol de , - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Alexandru Chipciu şi Cosmin Matei, jucătorii cu cele mai multe prezenţe din loturile actuale în duelurile Dinamo - Steaua, vor lipsi în Derby de România, fiind suspendaţi după ce-au fost avertizaţi în ultima etapă.

Cornel Dinu şi Tudorel Stoica sînt fotbaliştii cu cele mai multe meciuri jucate în confruntările dintre Steaua şi Dinamo în întreaga istorie a fotbalului românesc. "Procurorul" a fost folosit pentru prima dată într-un meci cu Steaua pe 15 martie 1967, atunci cînd "cîinii" au pierdut după reuşita lui Florea Voinea.

De atunci, dinamovistul Dinu a jucat în total în 28 de meciuri, fiind urmat de Ion Nunweiller (23) şi Ionel Dănciulescu (21). De partea cealaltă, Tudorel Stoica e liderul în Derby-uri contra lui Dinamo.

Acesta a jucat primul meci în egalul 3-3 disputat pe 2 noiembrie 1975 şi a reuşit să bifeze în total 24 de meciuri. Vasile Zavoda (22), Marius Lăcătuş şi Emeric Ienei (21) închid topul prezenţelor steliştilor în Derby.

Dacă ne referim doar la situaţia celor două loturi din momentul actual, Alexandru Chipciu şi Adi Popa sînt fotbaliştii Stelei cu cele mai multe meciuri în Derby de România în toate competiţiile, campionat, Cupă şi Supercupa României. Ambii au cîte 9 prezenţe contra lui Dinamo, în toate competiţiile, doar că "şeptarul" campioanei va lipsi duminică seară, fiind suspendat.

În aceeaşi situaţie cu Chipciu se va află şi cel mai experimentat jucător al "cînilor", Cosmin Matei, cu opt prezenţe în faţa rivalilor din Ghencea. Dacă va fi folosit de Mircea Rednic în meciul de duminică seară din Ştefan cel Mare, Matei va fi detronat de Dorin Rotariu, care va deveni jucătorul cel mai experimentat al alb-roşiilor, atingînd cota 9.

"Rădoi e debusolat, dar nu trebuie să plece!"

Fost coleg cu Mirel Rădoi la Steaua, Sorin Paraschiv a vorbit despre problemele cu care se confruntă antrenorul roş-albaştrilor şi despre ce trebuie să facă foştii colegi pentru ca fanii să se întoarcă la stadion.

"Mirel e debusolat de ceea ce se întîmplă în acest moment la Steaua. Cînd pînă la baza de antrenament faci o oră, nu e totul OK! Mirel a venit într-un moment foarte greu. Campionatul este lung, după ce se termină sezonul regular, punctele se înjumătățesc, mai e mult pînă la final. Ar face o mare greșeală dacă ar pleca de la Steaua! El este un luptător, așa cum fost și pe teren, așa este și ca antrenor. Are o mare ambiție să reușească! În plus, trebuie să ne unim cu toții, cei care am jucat la Steaua, și să încercăm în fiecare săptămînă să aducem suporterii la stadion", a declarat Paraschiv la DolceSport.

26 de meciuria jucat Mircea Rednic împotriva lui Stelei în întreaga sa carieră de jucător, în timp ce Mirel Rădoi, tehnicianul roş-albaştrilor, a bifat 18 prezenţe în Derby de România

Prezenţe stelişti în Derby de România

Jucător Meciuri
Alex Chipciu 9
Adi Popa 9
Fernando Varela 5
Nicuşor Stanciu 5

Prezenţe dinamovişti în Derby de România

Jucător Meciuri
Cosmin Matei 8
Dorin Rotariu 8
Steliano Filip 6
Vali Lazăr 6

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează