FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Liviu Ciobotariu este noul antrenor al lui Sepsi: „Joi îl prezentăm”

Liviu Ciobotariu.
Liviu Ciobotariu.

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 10:26 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 10:58

Sepsi Sfântu Gheorghe va avea de la mijlocul acestei săptămâni un nou antrenor. Cristiano Bergodi (58 de ani) și-a terminat contractul cu formația covăsneană, iar în locul său va veni Liviu Ciobotariu (52 de ani), după cum anunța GSP în urmă cu câteva săptămâni. 

Cele două părți au bătut palma, iar „Ciobi” va fi prezentat oficial într-o conferință de presă: „Așa este, ne-am înțeles cu Liviu Ciobotariu. În curând, probabil pe joi, va fi prezentat ca noul nostru antrenor”, a spus directorul general al clubului, Attila Hadnagy, într-o reacție pentru Gazeta Sporturilor. 

GSP.ro a anunțat intențiile covăsnenilor încă de pe 23 mai. 

Sepsi, mutare-șoc: îl schimbă pe Bergodi cu un alt antrenor din Liga 1! Acord în culise chiar înaintea finalei Cupei
SEPSI
Sepsi, mutare-șoc: îl schimbă pe Bergodi cu un alt antrenor din Liga 1! Acord în culise chiar înaintea finalei Cupei

Liviu Ciobotariu este noul antrenor al lui Sepsi

Liber de contract, Liviu Ciobotariu aștepta o ofertă din țările arabe, dar a ales în cele din urmă propunerea venită de la Sfântu Gheorghe. 

Ciobotariu s-a despărțit la finalul acestui sezon de FC Voluntari, pe care o antrena din mai 2021. A dus formația de lângă București în finala Cupei României în sezonul 2021-2022, dar și în play-off-ul Superligii, unde a terminat pe locul 4.

43 de meciuria bifat Ciobotariu pe banca lui FC Voluntari în acest sezon, în toate competițiile: 13 victorii, 15 egaluri, 15 înfrângeri

Liviu Ciobotariu le-a mai pregătit în carieră pe FC Național, CS Otopeni, Pandurii Târgu-Jiu, CF Brăila, Dinamo, CSMS Iași, FC Vaslui, ASA Târgu-Mureș, Al-Faisaly, Al-Tai, FC Botoșani, naționala Libanului și Hermannstadt. 

10 performanțe reușite de Liviu Ciobotariu de-a lungul carierei 

  • A promovat-o pe CS Otopeni în 2007/08.
  •  A fost ultimul antrenor care a ocupat prima poziţie cu Dinamo mai mult de două etape, s-a întâmplat în sezonul 2011/12 (19 etape a ocupat locul 1).
  • A obținut cea mai clară victorie din istoria celor de la FC Vaslui pe prima scenă, 8-1 cu Corona (2013/14).
  • A primit doar 10 goluri în 19 meciuri pe banca grupării din Vaslui.
  • A avut 13 meciuri fără înfrângere pe banca lui Tg. Mureş în stagiunea 2014/15, echipă pe care a urcat-o de pe locul 5 până pe 1.
  • A ocupat locul 2 cu ASA, aceasta fiind cea mai bună clasare pentru o nou-promovată din istoria Ligii 1 (excluzând echipele înscrise direct).
  • A contribuit cu 8 jocuri la cea mai lungă serie de invincibilitate din istoria Botoşaniului, 14 meciuri (2019).
  • A rămas în istoria celor de la FC Botoşani ca antrenorul cu cele mai multe victorii consecutive - 6 (2018/19).
  • A salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2020/21 și a bifat o finală de Cupă cu ilfovenii anul trecut (1-2 cu Sepsi).
  • Are cea mai lungă serie de victorii consecutive din istoria ilfovenilor, 6 succese în 2021/22, sezon încheiat pe 4, cea mai bună clasare all-time pentru Voluntari.

Cantonament în Austria pentru cei de la Sepsi

Sepsi a terminat sezonul pe locul 6, dar și cu trofeul Cupei României, din nou, în vitrină. Echipa va disputa pe 8 iulie Supercupa României, așa că se grăbește cu pregătirea de vară. 

Între 19 și 30 iunie, echipa va fi plecată în Austria, așa cum a tot fost în pauza de vară. Nu la Kaprun, ci în Bad Tatzmannsdorf, în estul țării, într-un resort impresionant. La Avita Resort Sepsi va beneficia de cele mai bune condiții de cazare și antrenament. 

Stabilimentul unde o cameră dublă costă, pentru fiecare noapte, 400 de euro, are SPA, bazin, sală de fitness, masaj, criosaună, dar și teren de antrenament, astfel că echipa nu e nevoită să se deplaseze pentru ședințele de pregătire. 

Citește și: 

Rednic a semnat pe două sezoane » Clauză specială în contract: „Mi-au spus că e obligatoriu”

Boloni lasă deschisă ușa unei posibili veniri la CFR Cluj: „Eu aș sta de vorbă cu cei de acolo, sunt un om politicos”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
rav410wrc
rav410wrc  •  06 Iunie 2023, 19:41

Ciobi la Pepsi se potriveste, mai bine ca o manusa, pt RadioErevan ... Iar' incep Clooojenii, cu 6 puncte-n plus, noua editie de mamaLiga !! :))))

Interfan85
Interfan85  •  06 Iunie 2023, 16:40
Postat de EuSaFiuSanatos pe 06 Iunie 2023, 12:43

retrogradare placuta!

Doar in visul ta*** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazistu
gazistu  •  06 Iunie 2023, 12:53

Bergodi e antrenor bun. La ce ecipe o fost si cu ce "material" a avut la dispozitie uite ca a adus in 2 sez , 2 cupe la echipa de fotbal Sepsi din orasul Sf Gheorghe, ROMANIA. (scriu asa sa se inteleaga, in ce tara e acel oras)!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează