FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

EXCLUSIV Se reaprinde scandalul între olteni, chiar înainte de FCU Craiova - CS Universitatea » Ce solicitare s-a trimis la OSIM: „Va fi o surpriză pentru toată lumea”

Disputele pentru mărcile Universității Craiova continuă. Foto: GSP
Disputele pentru mărcile Universității Craiova continuă. Foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 18:56 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 20:09

Disputele pentru mărcile Universității Craiova continuă în Bănie. Lorena, fiica regretatului Ilie Balaci, a solicitat la OSIM înregistrarea mărcii „Craiova Maxima”, titulatură de rezonanță pentru toată suflarea alb-albastră.

  • FCU Craiova - Universitatea se joacă duminică, 10 martie, de la 20:45 pe stadionul Ion Oblemenco”. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Pe data de 16 martie 1983, Universitatea Craiova o învingea cu 1-0 pe Kaiserslautern și se califica în semifinalele Cupei UEFA, deschizând astfel drumul atât lui Dinamo, cât și Stelei pentru alte performanțe uriașe ale fotbalului românesc.

La aproape 41 de ani de atunci, o asociație înființată la finele lui 2023, fără activitate până în prezent, a revendicat utilizarea mărcii „Craiova Maxima” pentru mai multe scopuri, inclusiv comerciale.

Lorena Balaci vrea marca „Craiova Maxima”

Asociația Club Sportiv Craiova Maxima, înființată în octombrie și condusă de Lorena Balaci, urmează să dezvolte inclusiv o academie de fotbal care să furnizeze tineri jucători clubului patronat de Mihai Rotaru.

Din informațiile GSP.ro, patru glorii ale Universității se află printre membrii fondatori ai organizației ce așteaptă aprobarea dosarului depus în urmă cu o lună la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

6 lunieste termenul maxim de examinare a cererii de înregistrare a unei mărci la OSIM

Contactată de redacția noastră, fiica legendei din Bănie nu a vrut să ofere detalii pe motiv că nu vrea să strice surpriza pe care le-o pregătește fanilor.

„În momentul acesta nu pot să spun foarte multe. Când actele vor fi gata, voi face o conferință de presă și va fi o surpriză pentru toată lumea, pe care nu vreau să o stric acum. Evident că nu mi-aș fi permis să îmi atribui marca Craiova Maxima dacă nu ar fi fost alături de mine foști colegi de-ai tatălui meu. Nu sunt singură în povestea asta. Ar fi păcat să dau toate detaliile acum. E o întreagă procedură, nu e nimic gata”, a declarat în exclusivitate Lorena Balaci.

Se reaprinde scandalul între olteni, chiar înainte de FCU Craiova - CS Universitatea » Ce solicitare s-a trimis la OSIM: „Va fi o surpriză pentru toată lumea”
Lorena Balaci vrea marca „Craiova Maxima”. Foto: GSP.ro

Adrian Mititelu a trecut și el pe la OSIM

După ce a pierdut procesul pentru palmares, Adrian Mititelu a mutat și el strategic pentru a păstra în continuare acronimul „FCU”, deși instanța îi interzice. Prin urmare, în vara anului trecut a înregistrat la OSIM, prin societatea comercială Comunitatea Investitorilor UCV SRL, marca „Fotbal Club Unica Craiova”, înlocuind cuvântul Universitatea cu Unica, astfel încât prescurtarea să rămână în continuare „FCU”.

  • Universitatea Veche, Universitatea Olteniei Fotbal Club, Arena Universitatea și Universitatea Arena sunt alte mărci solicitate de Adrian Mititelu în 2023.
Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Cu cine ținea, de fapt, Ilie Balaci?

Toamna trecută, un fotomontaj realizat de cei de la FCU Craiova înaintea duelului cu FCSB și publicat pe rețelele sociale a „aprins” Bănia. Îi întruchipa pe Ilie Balaci și Didi Prodan, într-o sală de judecată, iar inițiativa rivalilor locali a făcut-o pe Lorena Balaci să răbufnească.

Acesta este modul grotesc în care un club de fotbal alege să își bată joc de memoria tatălui meu și a regretatului Didi Prodan. Credeți-mă că nu mai am cuvinte în fața acestei odioase postări. V-aș spune «să vă fie rușine!», dar nu știți noțiunea.
Lorena Balaci, într-o postare pe Facebook

Se reaprinde scandalul între olteni, chiar înainte de FCU Craiova - CS Universitatea » Ce solicitare s-a trimis la OSIM: „Va fi o surpriză pentru toată lumea”
Montajul foto controversat publicat de FCU Craiova pe rețelele sociale înaintea duelului cu FCSB. Foto: FC U Craiova

Ulterior, au reacționat Mihai Rotaru, dar și Sorin Cârțu, primul spunând că „Minunea blondă” a susținut întotdeauna Universitatea, în timp ce fostul președinte al oltenilor a admis că Balaci era apropiat și de echipa lui Adrian Mititelu.

„Ilie Balaci nu a fost nici măcar la un meci de la cealaltă echipă din oraş. La un meci nu a fost. Ilie Balaci a fost în deplasări la Călăraşi, Voluntari, Farul, a mers în deplasări cu Universitatea Craiova. [...] El a considerat că echipa care a fost considerată continuatoarea a murit. Un singur meci a lipsit acasă, pe Ion Oblemenco.

Mă suna când era la Călăraşi şi eu eram în străinătate: «Mihai, nu mai veni! Când stai departe, suntem norocoşi»”, declara atunci Mihai Rotaru.

„Balaci ținea cu noi. Ilie, și ca mine, și ca toți, noi nu putem să uităm că am jucat pentru Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Iar Clubul Sportiv Universitatea Craiova este la momentul ăsta aici, la Universitatea Craiova. Noi nu putem să spunem de Fotbal Club, noi la clubul respectiv am jucat.

El era apropiat și de partea asta a echipei lui Mititelu pentru că era într-un anturaj de prieteni care sunt cu Mititelu. Normal că nu ai cum să nu recunoști acest adevăr clar, realist despre ceea ce au spus cu Clubul Sportiv Universitatea”, a comentat Sorin Cârțu.

Adevărata Universitatea Craiova este a lui Adrian Mititelu
Ilie Balaci, octombrie 2013, Fanatik Show

VIDEO Adrian Mititelu, despre obiectivul rămas pentru echipa sa în acest sezon: „Avem nevoie de puncte ca de aer” + de ce este dezamăgit de suporteri

Citește alte știri din fotbalul intern:

Ștefan „Zorro” Baiaram » Fotbalistul Universității Craiova a primit verdictul: cât va fi nevoit să joace cu mască
CSU CRAIOVA
Ștefan „Zorro” Baiaram » Fotbalistul Universității Craiova a primit verdictul: cât va fi nevoit să joace cu mască
Marius Croitoru explică de ce au picat negocierile cu Adrian Mititelu: „Am mers, am purtat o discuție, dar...”
FCU CRAIOVA
Marius Croitoru explică de ce au picat negocierile cu Adrian Mititelu: „Am mers, am purtat o discuție, dar...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
10iul73
10iul73  •  09 Martie 2024, 21:16
Postat de kuba pe 08 Martie 2024, 13:00

Amuzant cum Moqosenii gion vavaiani, tibor szoltan și pitt papucarul cunosc perfect situatia dezafilierii lui Mititelu :)))) Template-uri din 2020 modificate la Cofetărie!

Chiar nu înțelegi ca ești un păpușar,chiar nu înțelegi ca totul este pierdut pt voi(cei neînțeleși)ca lumea a evoluat și voi sunteți primitivi, fără carte...ca lumea îți spune ca ești beat și tu ramai tot ***!??ce te face omule sa *** zilnic pe aici????Sincer,***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

GionVaiani
GionVaiani  •  09 Martie 2024, 08:48
Postat de ultrasStiinta pe 08 Martie 2024, 19:51

Ba baiatule. O sa iti explic pe litere ca iti e greu sa intelegi! Mititelu a vândut jucătorii fără acte! Și a băgat banii in buzunarul lui! Apoi a băgat firma in faliment și a distrus documentele! Minciuna cu creditorul care stă la urmă e banal de ușor de combătut: uită te pe portalul instanțelor de judecată- Mititelu a cerut insolvență și falimentul Științei! Avea de plata la ANAF ceva peste 13 milioane lei, pe care i-a încasat din 2 transferuri (a luat 2,5 milioane euro) banii au ajuns în buzunarul lui - la negru. Jiji a vrut să fie mai precaut. Banii pe costea i-a virat prin bancă. Așa l-au dibuit procurorii pe infractor! Jiji, ca să scape a făcut înțelegere cu procurorii și l-a turnat pe Mititelu! Mititelu, prost fiind, nu a zis nimic de jucătorii care au ajuns la astra, Dinamo, Argeșul, farul, etc. și pe ăia a încasat bani, dar la pungă, fără documente. Ca să scape l -a angajat pe pușcaș! Nevasta lui pușcaș a fost judecător! Tot ce ajungea la ea primea nup pentru ca judecătoarea e inamivibila! Asta e toată povestea!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  08 Martie 2024, 20:03
Postat de kuba pe 08 Martie 2024, 13:00

Amuzant cum Moqosenii gion vavaiani, tibor szoltan și pitt papucarul cunosc perfect situatia dezafilierii lui Mititelu :)))) Template-uri din 2020 modificate la Cofetărie!

Păi dacă știu carte…. Tu te-ai mulțumit cu sapa..

Vezi toate comentariile (37)
Comentează