FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Lovitură

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2008 00:00

Ieşenii au reuşit împrumutul pe 6 luni al lui Andrei Cristea şi l-au cumpărat definitiv pe Adrian Ilie

Gruparea din Copou a cîştigat duelul cu Ceahlăul pentru achiziţionarea fotbaliştilor Adrian Ilie (24 ani) şi Andrei Cristea (23 ani), de la Poli Timişoara. În schimbul a 150.000 de euro, plătibili în două rate, Ilie a fost cumpărat definitiv şi a semnat pe 4 sezoane, în timp ce atacantul băcăuan a fost împrumutat pînă în vară.

Ofertele financiare făcute bănăţenilor de cluburile din Iaşi şi din Piatra-Neamţ au fost aproximativ egale, dar factorul decisiv al tranzacţiei a fost dorinţa jucătorilor de a evolua în Copou, patronul alb-violeţilor, Marian Iancu, dîndu-le acestora posibilitatea de a-şi alege destinaţia. Dacă Ilie, ieşean get-beget, avea ca argument întoarcerea acasă, Cristea a fost convins să vină la Politehnica moldavă în urma insistenţelor antrenorului Ionuţ Popa, cît şi ale stoperului Radu Ciobanu, cu care a fost coechipier la FCM Bacău.

“Am primit un cadou frumos de Ziua Unirii! Alături de slovenii Bersnjak şi Pecnik şi de botoşăneanul Straton, Ilie şi Cristea pot aduce plusul de care avem nevoie pentru a ne menţine în prima ligă", a comentat Popa. Cele două noutăţi au ajuns ieri în cantonamentul de la Băile Felix, iar aseară au efectuat primul antrenament în echipamentul alb-albastru.

"M-am înţeles verbal cu cei de la Iaşi, dar abia vineri voi putea spune mai multe"
Andrei Cristea

Glorie şi decădere
Ascensiunea lui Andrei Cristea a început în vara lui 2004, atunci cînd a fost adus în Ghencea de la FCM Bacău pentru suma record la acea vreme - 1,2 milioane de euro. Atacantul a "explodat" în februarie 2005, cînd a înscris două goluri în poarta Valenciei, în "16-imile" Cupei UEFA, după 2-0 în deplasare, reuşite care au trimis în prelungiri partida cîştigată de Steaua la penalty-uri. După două sezoane petrecute în Ghencea, Cristea a fost pus pe lista de transferuri, iar Steaua l-a cedat la Timişoara în schimbul lui Gigel Coman. După numai un an, şi Poli l-a declarat transferabil!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează