FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lovitura! Ionut Rada a venit de la Rapid la Steaua!

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iulie 2007 00:00

Steaua l-a luat ieri pe Ionut Rada de la Rapid, cu ajutorul lui Gica Popescu. Dupa plecarea lui Zicu la Dinamo, Rapid a primit ieri o lovitura si de la cealalta rivala a sa. Steaua a facut o miscare spectaculoasa si l-a transferat pe Ionut Rada!

Pentru ca in noul sistem, 4-4-2, el isi pierduse locul de titular in trupa lui Bergodi, conducerea giulestenilor i-a eliberat fundasului in virsta de 25 de ani o hirtie conform careia se poate transfera la orice echipa ce plateste X euro. Fotbalistul era in coproprietate Rapid - Gica Popescu, iar fostul capitan al nationalei a luat imediat legatura cu cumnatul sau, Gica Hagi. Antrenorul Stelei avea mare nevoie de un stoper si a raspuns pe loc: "Da, il vreau!".

Conducerea ros-albastrilor s-a miscat repede, a primit acceptul fotbalistului si cu doar 3 ore inaintea Supercupei acesta a parasit cantonamentul de la ProRapid, desi Bergodi il trecuse, ca rezerva, pe foaia meciului cu Dinamo! Rada a mers in Ghencea, a semnat contractul si la ora 20:00 a iesit la antrenament alaturi de Radoi si compania!

120.000 de euro pe an era salariul lui Ionut Rada la Rapid

3 ani este durata contractului semnat de Rada cu Steaua

"Da, am semnat pe 3 ani. Rapid e deja istorie, acum sper sa obtin performante cit mai mari cu Steaua"

Ionut Rada

"Rada ne-a comunicat ca pleaca la Steaua, noi i-am respectat decizia. Oricum, era doar 50 la suta al nostru, iar suporterii ne-au cerut mereu sa avem in lot doar jucatori suta la suta ai Rapidului"

Nae Manea

CV / Ionut Alin Rada
Data nasterii: 6 iulie 1982
Inaltime: 1,90 m
Greutate: 83 kg
Meciuri/goluri la "nationala": 2-0
Debut in Divizia A: 17.03.2001, U Craiova - Gloria 2-4
Meciuri/goluri in Divizia A: 124-6

Sezonul trecut in Liga I
28 de meciuri (27 ca titular)
2.354 de minute jucate
1 gol marcat
5.78 media notelor din Gazeta

Titular miine?
Absenta indelungata a lui Ghionea, care va mai lipsi doua luni, lasase o gaura importanta in defensiva Stelei. Hagi nu era multumit de Eugen Baciu si de Ovidiu Petre, cei folositi mai des alaturi de Goian. Cum Rada este un stoper de picior sting, el va fi integrat rapid in primul "11". Ex-rapidistul ar putea debuta chiar miine, in meciul Steaua - Ceahlaul. Daca antrenorul ros-albastrilor va decide sa nu-l forteze, Rada va juca sigur marti, la turul cu Zaglebie, programat in Polonia.

Adus cu scandal la Rapid
La inceputul lui 2004, Rapid i-a transferat pe Ionut Rada si pe Ionut Stancu de la U Craiova, dar tranzactia a fost una cu scandal. Impresarul celor doi, Gica Popescu, i-a retinut in Bucuresti dupa ce stiinta se intorsese dintr-un cantonament in strainatate si, din pozitia de coproprietar al lor, i-a dus in Giulesti. Rapid, unde atunci presedinte era Ioan Becali, a platit 500.000 de dolari pentru Rada si Stancu.

Rezervele giulestenilor
Marius Constantin si Maftei sint titulari certi in centrul defensivei Rapidului. Dupa plecarea lui Rada, giulestenii ramin cu un singur stoper de meserie pe lista de rezerve: tinarul Petroiu (19 ani). Alte doua variante sint Perja (32 de ani) si Sapunaru (23 de ani), dar Bergodi i-a folosit pe acestia doar pe cele doua benzi.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează