FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SEPSI 0-0

EXCLUSIV Lovitură pentru Dinamo! Adam Nemec riscă să rateze o perioadă importantă

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2021 15:16 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 15:43

După Dinamo - Sepsi 0-0, atacantul slovac Adam Nemec, 35 de ani, are o leziune fibrilară pe coapsa posterioară și riscă să piardă o lună, ceea ce înseamnă o bună parte din restul sezonului regulat. 

Dinamo suferea în atac, confruntându-se cu o criză în ofensivă, însă viitorul nu sună bine deloc de echipa ce riscă să bifeze al 4-lea play-out consecutiv. Adam Nemec, 35 de ani, a ieșit accidentat sâmbătă seară, iar primele previziuni sunt triste pentru „câini". Vârful a decis ultimul Derby de România - în condițiile în care Dinamo a marcat cu chiu, cu vai două goluri în ultimele 5 meciuri oficiale, unul din penalty și altul cu capul, al lui Nemec, din fază fiză, cu FCSB! -, însă riscă să stea cel puțin o lună departe de antrenamentele normale ale coechipierilor, au transmis sursele Gazetei Sporturilor.

Adam Nemec, afectat de uzură și de frigul excesiv

Imediat după partida cu Sepsi (0-0), Ionel Gane a mărturisit că speră să fie vorba de o contractură musculară, adică o săptămână, două de pauză, doar că situația este mult mai dificilă pentru Nemec. Dacă la finele lui 2020 a putut juca având probleme la coaste, acum nu mai are cum fiindcă riscă să-și încheie cariera acum, aici! 

„Din cauza frigului excesiv, a efortului intens din trei în trei zile, care sunt factori de risc major pentru o leziune, Nemec are toate semnalmentele unei leziuni. Uzura și frigul, în condițiile în care e bătaie de joc să evoluezi pe un asemenea frig în creierii nopții, fac să apară oboseală articulară, astfel că Adam s-a rupt. Are nevoie de recuperare, după ce va trece durerea, dar o să stea mult", au transmis dinamoviștii.

Nemec revine la Dinamo când se va încălzi afară

Astfel, în criză ofensivă, Gane pierde principalul atacant. Chiar dacă nu s-a mai întrecut în goluri, slovacul este un fotbalist bătăios, care a muncit pentru echipă. A bifat 16 meciuri din 21 ca integralist, așa cum a fost în 2021 până sâmbătă seară, când a ieșit în minutul 78, accidentat la piciorul drept. Va rata cel puțin următoarele patru meciuri din sezonul regulat: cu Astra (deplasare), Viitorul (acasă), Voluntari (deplasare) și FC Argeș (acasă). Aceasta în condițiile în care Robert Moldoveanu tocmai și-a scos șurubul după o intervenția chirurgicală, iar Andrei Blejdea este out de mai multe săptămâni, fotbalistul sosit de la FC Argeș trebuind să facă un control amănunțit la Istanbul.

Dinamo rămâne cu Magaye și cu Morsay

Dinamo rămâne acum în Gueye Magaye (3 goluri în 14 meciuri) și Jonathan Morsay. Suedezul sosit de o săptămână la echipă deja a început să fie contestat de suporteri, întrucât a irosit două ocazii mari în primele apariții în tricoul "câinilor", jucătorul împrumutat de Chievo Verona - pentru care există opțiune de prelungire la vară - neimpresionând deloc până acum. 

„În loc să forțăm tinerii crescuți la Dinamo, dăm șanse unora din «Fotbal la Maxx"»care dau în cap la minge", a criticat Gabi Răduță, fostul șef al Academiei, deunăzi. Totodată, "Jerry" Gane se mai poate baza pe vârfurile de la juniori, care au fost folosite sporadic în tricoul alb-roșu: Valentin Borcea (0 goluri/11 meciuri), Cătălin Măgureanu (1 assist/10 meciuri) și Andreas Mihaiu (1 assist/29 de meciuri). 

Nemec? Încă nu știm, doctorul mi-a spus că poate fi o contractură musculară, atunci ar fi bine, poate fi o leziune fibrilară, luni vom ști exact. El este un luptător, a jucat multe meciuri, se întâmplă. Am vrut să-l scot cu câteva minute înainte de accidentare, doar că el mi-a cerut să mai joace 
- Ionel Gane, antrenor Dinamo

4 goluriși 2 assist-uri a adunat Nemec în 22 de meciuri pentru Dinamo, în acest al doilea mandat

78 la sutădin minutele totale ale meciurilor au fost bifate de atacantul slovac

21 la sutăeste procentajul participării lui Nemec la marcarea golurilor dinamoviste în actuala ediție

351 de minutea strâns Dinamo fără gol marcat în Liga 1, de la precedenta reușită în campionat; Sorescu, din penalty, cu UTA (1-0)

VIDEO Dumitru Dragomir la GSP LIVE: „Fanii lui Dinamo mai pot ține echipa în viață până la finalul campionatului. Apoi se alege praful!”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Lupu, atac fără precedent către un dinamovist după meciul cu Sepsi: „Dacă îi pune cineva un perete în față, s-ar putea să avem surpriza să dea cu capul în el”

Ionel Gane a dezvăluit ce i-a spus arbitrului Chivulete: „Până la urmă mi-a dat mie” + Primele informații despre Nemec

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
viata_de_caine
viata_de_caine  •  15 Februarie 2021, 01:33

Avand in vedere ca Moldoveanu si Blejdea nu vor juca, era inevitabil sa-l pierdem si pe Nemec, ne dau peste cap planurile, trebuie adus neaparat 2 atacanti deoarece ramanem doar in magureanu si magaye.

creeperno290
creeperno290  •  14 Februarie 2021, 22:36

Jucam 4-2-3-1

gago747
gago747  •  14 Februarie 2021, 22:26
Postat de catalin.palcu pe 14 Februarie 2021, 19:22

aveti o logica beton : mai intai falimentam, apoi ne desfiintam, dupa care si retrogradam ! intre timp ne mai prabusim si cu avionul si ne cade si un meteorit in Parcul Dinamo, asa ca sa fiti voi siguri.

Iar cercetătorii fecesebiști (frați buni cu cercetătorii britanici) au descoperit cum să suprascrie codul genetic al Covid-19 astfel încît să atace numai dinamoviști. Virusul ucigaș va fi lansat în curînd în premieră la baza sportivă "Acad. dr. ing. Gigi Becali" din Berceni în cadrul unei ceremonii de ozonificare fundășească.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează