FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO LPF, poziție clară despre varianta cu 18 echipe în Liga 1 și meciuri cu pay-per-view: „Așa nu ajungem nicăieri”

Justin Ștefan a comentat varianta ca Liga 1 să treacă la 18 echipe / Foto: GSP
Justin Ștefan a comentat varianta ca Liga 1 să treacă la 18 echipe / Foto: GSP

Articol de , , - Publicat duminica, 27 februarie 2022 10:21 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 11:46

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, spune că varianta cu 18 echipe e exclusă în viitorul apropiat, că sistemul pay-per-view e puțin fiabil și că „prima opțiune pentru viitorul contract de drepturi TV o va avea actualul deținător”.

- Pe viitor, Liga se gândește și la varianta asta care s-a mai discutat cu privire la serviciul pay-per-view?
- Eu cred că parteneriatul actual a fost cât se poate de lucrativ și cu siguranță că dacă vom vorbi de momentul terminării acestui contract, vom acorda un drept de preemţiune celor cu care am lucrat foarte bine în toată această perioadă. 

Cu alte cuvinte, modelul actual de valorificare a drepturilor, audiențele pe care le avem, faptul că Digi ajunge în Top 5 din România sunt semnale care arată că parteneriatul funcționează foarte bine. Categoric că ne dorim să facem lucruri suplimentare, dar doar împreună cu acei parteneri. 

Dacă au pretenții de la noi și noi nu ne raliem la pretențiile și acțiunile lor sau invers nu ajungem nicăieri. Eu cred că modelul actual, confirmat și de autoritățile de concurență din România, este un lucru care funcționează și vom vorbi de o primă opțiune cu cei care am lucrat atâta vreme.

Justin Ștefan, totul despre salariul uriaș pe care-l câștigă la LPF: „Acolo se încheie discuția, cel puțin din perspectiva mea”
LPF
Justin Ștefan, totul despre salariul uriaș pe care-l câștigă la LPF: „Acolo se încheie discuția, cel puțin din perspectiva mea”

- Dacă Dinamo dispare din campionat, va fi mai greu de vândut la aceeași valoare?
- Pfff! Vorbim de Dinamo, dar pot veni alte cluburi de brand din Liga 2. Trebuie făcută o analiză mult mai flexibilă, nu ne putem raporta la un punct fix sau la o anumită echipă. Până la urmă, în capitalism valoarea este setată de piață. 

Dacă piața spune că valorează 28 de milioane, se încasează 28 de milioane. Dacă spune că valoarează 50 de milioane, încasăm 50, dar dacă e mai puțin de 28, vom lua mai puțin. E o chestiune dictată de piață, nu de branduri. 

Vorbim de nevoile partenerului de conținut, de susținerea propriilor programe de televizare. Cu alte cuvinte, cred că dacă facem o analiză raportându-ne doar la cluburi, ea nu este completă.

Justin Ștefan: „Ceea ce se întâmplă astăzi ne arată că varianta cu 18 echipe nu e o opțiune viabilă”

- Varianta cu 18 echipe e posibilă?
- Acum cred că trebuie să vorbim pe planuri. Pe plan financiar, ceea ce se întâmplă astăzi ne arată că nu e o opțiune viabilă. Dacă ne raportăm la bazinul de selecție și de rezultatele obținute de România de-a lungul vremii, e posibil ca în viitor să ajungem la acest format. Vorbim de un viitor îndepărtat! În acest moment, formatul cu 16 e OK, agreat de noi și de Federație și cu partenerii media, și nu va suferi modificări în perioada următoare.

Citește și alte știri din Liga 1:

EXCLUSIV Justin Ștefan, totul despre salariul uriaș pe care-l câștigă la LPF: „Acolo se încheie discuția, cel puțin din perspectiva mea”

EXCLUSIV Justin Ștefan, schimbare radicală față de Răzvan Burleanu » Cum au ajuns LPF şi FRF să strângă relaţiile: „Nu e o pace ciudată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
endeavour
endeavour  •  27 Februarie 2022, 16:40
Postat de endeavour pe 27 Februarie 2022, 16:38

Despre istvan kovacs ji go dia gigista care marteleaza in fiecare meci pe Dinamo, nimic !! arbitru slab si ti ca los!

Dinamo sa se inscrie in campionatul Ungariei sau al Serbiei!! Sa ramana gigistii singuri cu comunele gigiste sa-si faca ciobanul cooperativa din toata liga 1, poate asa mai fura un campionat minjit!! Huooo!

endeavour
endeavour  •  27 Februarie 2022, 16:38

Despre istvan kovacs ji go dia gigista care marteleaza in fiecare meci pe Dinamo, nimic !! arbitru slab si ti ca los!

fecere2
fecere2  •  27 Februarie 2022, 13:31
Postat de sibelius pe 27 Februarie 2022, 13:01

12 echipe cu 3 meciuri "fiecare cu fiecare" + play-off/out. La sistemul cu 16- sa retrogradeze direct ultimele doua de la sfarsitul sezonului regulat si play-out doar pentru locurile de baraj.

parerea mea este ca acest play off si po este doar o alta pacoste ,la noi nu se joaca corect si unele echipe trag pt altele ,mai bine un sezon normal cu 12 echipe ,la ce bun sa jucam prin ianuarie ,februarie pe terenuri inghetate cand putem incepe din martie...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează