FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV A încercat LPF cenzurarea comentariilor negative la meciurile din Liga 1? „Vrem să creștem produsul, nu trebuie să-l călcăm în picioare”

Articol de , , - Publicat sambata, 26 februarie 2022 10:45 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 11:13

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, vorbește deschis despre fotbalul din Liga 1, despre existența unor mesaje transmise către televiziuni și comentatori pentru a lăuda produsul, dar și despre bilele negre din fotbalul autohton.

  • Gazeta Sporturilor a publicat vineri, în exclusivitate, prima parte a interviului cu secretarul general al LPF, Justin Ștefan. 

- Domnule Justin Ștefan, e adevărat că Liga a avut pretenția, către televiziuni, ca pe comentariul meciurilor sau în emisiunile de analiză să nu se mai spună despre Liga 1 că e o competiție slabă?
- Ideea e în felul următor! În ceea ce privește produsul, e clar că din perspectiva noastră ceea ce se întâmplă la televiziunile partenere este infotainment. Adică noi punem la dispoziție un produs de entertainment și în același timp există și o componentă informațională. Dar acea componentă informațională trebuie desprinsă din contextul jurnalistic. Și să încercăm cu toții să protejăm produsul pe care-l gestionăm. 

Pentru că nu cred că este interesul nimănui să dai bani pe un produs și, ulterior, să-l critici. N-am avut această pretenție și nu o să o avem niciodată! Fiecare are dreptul la opinie, însă trebuie să facem această discuție și să repetăm că dacă avem un produs și vrem să-l creștem, nu trebuie să-l călcăm în picioare! 

E simplu. Mie mi se pare absolut corect să ai o atitudine normală. Să nu folosește cuvinte extrem de dure. Poți să spui că au fost meciuri de o calitate mai puțin bună, că terenul nu arată în cele mai bune condiții, dar în momentul în care tu efectiv îngropi produsul pe care unii dau bani nu mi se pare o atitudine corectă.

- Da, dar lăsați să decidă televiziunile care e atitudinea corectă. Ele au plătit banii pentru produs! 
- Da, dar au făcut un business. Vor să facă business. Nu vor să plătească bani, dar să spună că nu e bun ceea ce mi-ai vândut tu. Nu e corect.

Justin Ștefan, schimbare radicală față de Răzvan Burleanu » Cum au ajuns LPF şi FRF să strângă relaţiile: „Nu e o pace ciudată”
LPF
Justin Ștefan, schimbare radicală față de Răzvan Burleanu » Cum au ajuns LPF şi FRF să strângă relaţiile: „Nu e o pace ciudată”

Justin Ștefan: „Vom transmite că trebuie să ne protejăm produsul”

- Nu poți prezenta ceva ce nu e. Cine vede un meci prost, pe un gazon prost, ce să spună, că totul e frumos?
- Știți care e problema? Că mai degrabă se discută despre ce e prost, dar ce e bine nu se discută. Asta e marea problemă! Dacă ai discuta despre ce e bine, că au fost multe meciuri bune, că zece cluburi cel puțin au management eficient, că au apărut jucători la echipa națională care pot face performanță, atunci lucrurile ar fi mult mai sănătoase pentru toată lumea. Mult mai pozitive! 

Eu înțeleg contextul, dar nu vom interzice lucrul acesta, nu vom avea mesaje contractuale, dar vom transmite că trebuie să ne protejăm produsul. Dacă televiziunile au pretenții față de cluburi sau față de Ligă, haideți să le discutăm! 

Să stabilim un scop comun și acțiuni comune. Repet și jur că nu e teorie. Dacă ai doar un scop comun, dar acțiunile nu sunt comune, nu vom atinge niciodată acel scop.

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Justin Ștefan, schimbare radicală față de Răzvan Burleanu » Cum au ajuns LPF şi FRF să strângă relaţiile: „Nu e o pace ciudată”

VIDEO EXCLUSIV LPF, gata să intervină în marea problemă de la FCSB: „Dacă ne cer ajutorul, sigur” + Justin Stefan e ferm: „Liga 1 e departe de faliment!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
misterverde
misterverde  •  27 Februarie 2022, 08:37
Postat de mal. pe 26 Februarie 2022, 16:32

Dl. cu pricina, ne ia de prosti! Să fie clar: ori dânsul e prost, ori crede ca noi suntem proști! Ca să înțeleagă și dânsul: dacă merg la film, plătesc bilet… apoi nu am voie să spun că filmul a fost prost!!! Asta este… culmea prostiei! Dacă am plătit bilet sunt obligat să-mi placă! Vai de noi!

Va ia de prosti ? Si voi nu sunteti ... ? Csa rapid .. voluntari clinceni csm etc . Tot ce este sponsorizat de stat .. sa dispara .. suntem sataci .. mai noi ne bate razboiul la usa .. si noi ce armata avem .... csa ? Bha romani .. daca nu vavtreziti .. o ss fie rau ... statul sa aiba grija de romania .. nu de fotbal .. fotbalul e pentru privati... steaua ca va place sau nu va place .. e la gifi becali .. e mafiot arestatil ... simplu .. dsr nu te poti juca cu bugetul romaniei .. vad aici ca toti comentati ca justin arr salariu ... e salariu platit de o firma... nu de stat ... ce salariu are Ogararu in liga a 2a platit din bani publici .. aratati mi si mie bugetari cu salariile la astia de la csa .. ? Si cautati un motiv.. pentru acesti 8 anin de existenta a csa ului .. pentru ce au cheltuit zeci de milioane de euro ?

1198649370199221
Dumitru Florin  •  26 Februarie 2022, 17:52

Nenorocirea domnilor de la FRF si LPF e ca avem termeni de comparatie fotbalul pe care-l vedem la tv la ligile din Spania, Anglia, Italia...

1198649370199221
Dumitru Florin  •  26 Februarie 2022, 17:49

Nu e neaparat nevoie sa spuna cineva anume ca avem un fotbal de lumea a treia, se vede cu ochiul liber!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează