FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

LPF, comunicat transmis tuturor cluburilor din Liga 1, după cazurile de Covid-19 de la Dinamo

LPF ține în priză cluburile din Liga 1
LPF ține în priză cluburile din Liga 1

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 14:23 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 14:34

Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat de presă prin care îndeamnă la prudență din partea cluburilor de Liga 1, după ce 6 dinamoviști au fost confirmați cu Covid-19. 

LPF nu a luat încă vreo măsură concretă, după apariția cazurilor de coronavirus de la Dinamo, dar face un apel la responsabilitate și le cere jucătorilor să respecte măsurile recomandate de autorități. 

Comunicatul emis de LPF

„Vineri, 17 iulie 2020, Liga Profesionistă de Fotbal a trimis celor 14 cluburi membre adresa cu numărul 447, semnată de Secretarul General Justin Ștefan, prin care reiterează rugămintea ca fiecare entitate sportivă să continue să acorde o atenție sporită stării de sănătate în condițiile în care au apărut șase noi cazuri de infectare cu COVID 19. 

Din cauza faptului că situația generează dificultăți evidente în programarea calendarului competițional, și așa foarte încărcat, LPF cere cluburilor să adopte o conduită de maximă responsabilitate. În sensul respectării cu strictețe a regulilor de autoizolare a întregului lot de jucători, a staffului tehnic și a tuturor celor implicați direct în viața echipei în aceste zile atât de importante pentru încheierea cu bine a celui mai greu sezon din istoria fotbalului nostru.

LPF face un apel la conștiința jucătorilor, la luciditate și la realizarea faptului că limitarea deplasării acestora în afara domiciliului și a locurilor de antrenament a devenit o necesitate, în condițiile date.În această perioadă fierbinte, atât la propriu cât și la figurat, LPF subliniază că respectarea regulilor stabilite de comun acord este echivalentă cu supraviețuirea în condițiile unui timp care a rămas și puțin și, deseori, și plin de provocări neașteptate. Să le depășim fiind uniți și respectând regulile, respectându-ne profesia fiecare!

Cu gratitudinea faptului că am fost și am rămas o familie, cea a fotbalului de primă ligă, LPF subliniază că grija pentru sănătate e de fapt, grija pentru un viitor în demersul nostru comun”, se arată în comunicatul emis de LPF. 

VIDEO. Mircea Rednic face haz de necaz, după cazurile de Covid-19 apărute la Dinamo

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

După Dinamo, încă un club din Liga 1 cere întreruperea campionatului: „Mă gândesc cu groază la rezultatele testelor următoare”

Și la FCSB combate Becali coronavirusul cu perfuzii în venă?! Avertismentul dat de Agenția Națională Anti-Doping

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
109002363848705
Mumu Iepsd  •  17 Iulie 2020, 15:11

Pot sa respecte ei regulile de autoizolare dar multi dintre ei au prietene sau sotii care merg la serviciu/cumparaturi...nu e ca si cum ar trai intr-un glob de cristal! Adica de ce sa sacrifici 2 campionate cand poti foarte bine sa opresti totul acum cand pe zi ce trece se inmultesc noile cazuri de infectari! Asa le dai sansa echipelor sa pregateasca in liniste urmatorul campionat. Aduci cele 6 echipe din Liga2 in prima liga si vei avea un campionat puternic de 20 de echipe!

elgabri
elgabri  •  17 Iulie 2020, 15:11
Postat de dora pe 17 Iulie 2020, 15:04

Pana nu veti da un meci pierdut cu 0 - 3 din cauza Covid nimeni nu va baga in seama !

0-3 din cauza protiei tale !

dora
dora  •  17 Iulie 2020, 15:04

Pana nu veti da un meci pierdut cu 0 - 3 din cauza Covid nimeni nu va baga in seama !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează