FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

EXCLUSIV LPF, noi precizări despre situația din Liga 1 » Când ar putea să ceară despăgubiri deținătorul drepturilor TV: „Lucrurile sunt clare”

Drepturile TV  sunt o sursă importantă de venit pentru echipele din Liga 1
Drepturile TV sunt o sursă importantă de venit pentru echipele din Liga 1

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 21:22

LPF a emis un comunicat prin care anunța că eAD, deținătorul drepturilor TV, cere despăgubiri în cazul în care sezonul actual din Liga 1 nu se reia.

Liga 1 este suspendată în acest moment, din cauza stării de urgență generată de pandemia de coronavirus, și s-ar putea relua în luna iunie. LPF a anunțat că deținătorul drepturilor TV ar putea cere despăgubiri sau ar putea renegocia contractul dacă sezonul nu se reia.

Însă, din informațiile obținute de GSP.RO, acest lucru se va întâmpla doar dacă Guvernul va permite reluarea campionatului, iar LPF sau cluburile din Liga 1 vor refuza să joace.

  • Din perspectiva numărului de meciuri care s-au disputat în acest sezon, Liga 1 nu a atins nici măcar 75%. În momentul întreruperii, se jucaseră 196 de partide. Mai există 8 etape în play-off şi 12 în play-out, deci un rest de 72 de partide, ceea ce înseamnă aproape 27% din total, adică 7,5 milioane de euro din suma anuală totală a drepturilor TV în Liga 1.

Justin Ștefan: „Probleme ar fi doar în situația în care nu se joacă din vina LPF sau a cluburilor”

Contactat de GSP.RO, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dat mai multe detalii despre situația în care eAD ar putea cere banii înapoi.

Nu e nicio presiune! Acea solicitare a rezultat din faptul că deținătorul de drepturi a considerat că ar exista anumite cluburi din Liga 1 care nu ar dori să mai înceapă sezonul competițional. I-am spus că nu se pune problema să existe vreun club care să se opună acestei idei. Am stabilit, de comun acord, că vor exista probleme și discuții pe aspecte juridice, dacă nu se reia sezonul din culpa noastră. Adică dacă autoritățile vin și spun «Puteți juca», iar noi spunem că nu mai vrem să jucăm. 

În orice altă situație, vom respecta decizia autorităților. Vom da drumul la antrenamente și campionat doar dacă autoritățile ne vor permite acest lucru. Vom lua decizia de a îngheța sezonul doar dacă autoritățile nu ne vor permite să jucăm. Dar am spus mereu că obiectivul e să jucăm ediția până la capăt. Dacă nu s-ar juca pentru că Guvernul nu dă voie, eAD ar înțelege. Acea solicitare se referă la situația în care campionatul nu s-ar relua din culpa Ligii sau a unora din cele 14 cluburi. Adică autoritățile să-mi permită și eu să nu mai vreau. Și atunci intervin acele solicitări, care sunt subiective. E punctul lor de vedere.

28 de milioane de europlătește deținătorul drepturilor TV pe sezon pentru meciurile din Liga 1

Nu am precizat asta în comunicat, pentru că acesta va fi răspunsul la notificare și este ce am discutat cu ei. Am avut o discuție telefonică și e clar că am lămurit că ne referim la culpa cluburilor. Asta e clar. Am convenit de comun acord să nu insiste cineva să jucăm atâta vreme cât nu putem.  Cu alte cuvinte, lucrurile sunt clare. Acele pretenții se referă la situația în care vorbim de culpa cluburilor sau a Ligii. Vom reveni mâine cu o precizare”, a declarat Justin Ștefan pentru Gazeta Sporturilor.

 „Evident că la situația asta ne refeream. Doar n-o să amenințăm sau să cerem banii înapoi în condițiile în care nu se va putea juca din motive legale. Noi ne-am referit strict la cazul în care meciurile nu se desfășoară din cauza unui club sau a Ligii Profesioniste de Fotbal. Și a fost o informare, nu o amenințare”
Orlando Nicoară, reprezentatul firmei eAD Interactive, care deține depturile TV în Liga 1

VIDEO. Cum va arăta sportul după Covid-19 » Sporturile au fost grupate pe 4 categorii de risc

 Citește mai multe știri din Liga 1:

CFR Cluj și Craiova vor o schimbare majoră de regulament! Cluburile din Liga 1 sunt de acord, iar LPF a trimis o înștiințare către FRF

EXCLUSIV Cluburile din Liga 1 reacționează după anunțul privind drepturile TV: „Nu se pot cere banii înapoi” + „Se simte presiunea. Eu nu mi-aș permite să ameninț așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează