FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

LPF, noi lămuriri despre controversa în care se află FCSB: „Sper să n-ajungem acolo! Sigur sunt profesioniști și și-au luat toate măsurile”

FCSB se află în cantonament în Turcia, țară aflată pe lista galbenă
FCSB se află în cantonament în Turcia, țară aflată pe lista galbenă

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 20:01 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 20:28

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit în această seară despre situația în care se află FCSB. Roș-albaștrii se află în cantonament în Turcia, țară aflată pe lista galbenă, existând un risc major ca fotbaliștii liderului să fie nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile la revenirea în țară.

  • CONTEXT: GSP a adresat solicitări oficiale autorităților competente în cazul FCSB: Guvernul și Ministerul Sănătății, singurele care ar fi putut trimite clubului lui Becali o adresă prin care să-l asigure că va evita carantina la revenirea din stagiul din Turcia, țară aflată pe lista galbenă. 
  • Toate au dat același răspuns: „Nu am primit nicio astfel de solicitare, n-am emis nicio derogare. Conform legii, doar la întoarcere, la punctul de frontieră, se decide dacă se impune exceptarea izolării". Niciunul dintre cele 24 de puncte în care legea prevede excepția de la carantină nu se poate aplica situației de față a FCSB-ului.
  • FCSB poate bulversa întreg campionatul dacă autoritățile vor decide să bage tot lotul în carantină după întoarcerea din Turcia, programată peste câteva zile. Șefii clubului susțin că au aprobări din partea autorităților să evite carantina, dar Gazeta a documentat cazul, a obținut reacții de la Guvern și Ministerul Sănătății și a descoperit că o asemenea dispensă nu putea fi dată în scris de nimeni!

„Cu siguranță că LPF nu are nicio atribuție în această zonă, a acordărilor de derogări. I-am rugat pe cei de la Departamentul de Competiții să ia legătura cu cei de la FCSB, care au oferit lămuriri și au spus că au acoperirea necesară pentru a primi aceste derogări. 

Sunt convins că și-au luat toate măsurile pentru a nu da peste cap competiția și programul. E clar că ar fi o problemă cu calendarul dacă ar fi să intre în carantină, dar sper să n-ajungem acolo. Eu sunt sigur că cei de la FCSB sunt profesioniști. Există posibilitate de amânare a unor meciuri, dar am intra peste cele din cupele europene, iar nimeni nu își dorește asta”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Exemplul lui Justin Ștefan

Oficialul LPF a oferit un exemplu personal, despre care spune că s-ar putea aplica și în cazul jucătorilor de la FCSB: 

„Fiul meu e plecat în Luxemburg, la niște rude. De acolo, ai obligația de a sta 14 zile în carantină când te întorci. Sunt exceptați cei care s-au îmbolnăvit de COVID în ultimele 90 de zile. E un exemplu personal, mă gândesc că acest lucru se poate întâmpla și cu cei de la FCSB”, a mai spus Justin Ștefan. 

VIDEO Toate informațiile înaintea meciului FCSB - Astra

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV. Șoc în Liga 1: FCSB, minimum 10 zile în carantină?! » Guvernul, DSP-urile și Ministerul Sănătății confirmă pentru Gazetă: „Nu există nicio derogare!”

FCSB vrea să scape de el, jucătorul se opune! Impresarul a confirmat totul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
110146613198286
Gabi Simon  •  07 Ianuarie 2021, 23:16

Acum sa vedem cum Liha respecta legea care e pentru toti ,nu sa prosteasca *** astia de fariseii o tara intreaga, offf ca nu mai scapa fotbalul romanesc de cea mai *** echipa din Romania, asta am ajuns sa isi bata joc mereu *** ala de Stoica si Fariseul asta de *** de toate echipele din campionat si de toti suporterii care iubesc fotbalul. Trebuie spus odata pt totdeauna pe fata tuturor *** si *** pe care le face FC, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  07 Ianuarie 2021, 21:07

Justin Stefan?Nepotul lui Argaseala!Cat era la Federatie-plantat acolo de Becali-a dezinformat UEFA ca fcsb e...Steaua!

161617185646735
Madalin Gelu  •  07 Ianuarie 2021, 20:43

Au gresit sa plateasca e simplu bagă juniori si joaca toate meciurile sa vedem daca liga profesionistă e corecta până la capat

Vezi toate comentariile (5)
Comentează