FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA PLOIEŞTI

LPF nu se autosesizează după meciul Rapid - Astra (3-2): "Fatai nu e extracomunitar!"

Astra şi Liga Profesionistă de Fotbal susţin însă că Fatai nu trebuie luat în calcul deoarece a evoluat timp de peste 3 ani la juniori în România şi, astfel, poate fi considerat fotbalist crescut la nivel naţional
Astra şi Liga Profesionistă de Fotbal susţin însă că Fatai nu trebuie luat în calcul deoarece a evoluat timp de peste 3 ani la juniori în România şi, astfel, poate fi considerat fotbalist crescut la nivel naţional

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2011 14:11

Deşi în partida Rapid - Astra (3-2), ploieştenii au folosit în acelaşi timp 6 fotbalişti ce nu au cetăţenia nici unei ţări din Uniunea Europeană, LPF a decis să nu se autosesizeze, considerînd că prahovenii au procedat regulamentar. Ce s-a întîmplat la meci? Şumudică, antrenorul Astrei la vremea aceea, a început meciul cu 4 astfel de jucători: nigerianul Fatai, senegalezul N'Doye, brazilianul Morais şi japonezul Takayuki, iar pe parcurs i-a introdus pe argentinianul Miranda, în minutul 24, şi pe brazilianul Amorim, în minutul 78, fără a-i scoate pe cei care au fost titulari!

Astra şi Liga Profesionistă de Fotbal susţin însă că Fatai nu trebuie luat în calcul deoarece a evoluat timp de peste 3 ani la juniori în România şi, astfel, poate fi considerat fotbalist crescut la nivel naţional, totuşi ROAF-ul nu spune că lucrul acesta i-ar anula statutul de extracomunitar!

Ce spune regulamentul:
Art. 47. Echipele din Liga 1 au dreptul să folosească maximum 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp pe teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minimum 5 fotbalişti formaţi la nivel naţional. Adică, jucătorii care indiferent de cetăţenie au figurat ca legitimaţi şi au participat la competiţii pentru un club din România timp de minim 3 ani în perioada cît au fost în vîrstă de 15-21 de ani.

Astfel, orice echipă de fotbal din Liga 1 are obligaţia de a întruni cele două condiţii şi deşi Fatai o ajută pe Astra să îndeplinească cererea de a avea 5 fotbalişti formaţi la nivel naţional, deoarece a evoluat la juniorii Farului Constanţa, atacantul rămîne în continuare extracomunitar, avînd doar cetăţenia nigeriană!

Secretarul general al Ligii, Valentin Alexandru, susţine că s-a luat în discuţie cazul şi că Astra nu e în culpă: "Eu sînt mulţumit de cum a interpretat regulamentul Departamentul de Competiţii. Din punctul nostru de vedere, Fatai e jucător crescut la nivel naţional şi nu poate fi considerat extracomunitar, deci va rămîne rezultatul din teren. Dacă voi, presa, vă pricepeţi mai bine, atunci veniţi voi să judecaţi!".

"Chiar dacă toţi cei 6 jucători nu au cetăţenia nici unei ţări din Uniunea Europeană, noi nu riscăm nimic, sîntem acoperiţi. Fatai nu trebuie luat în calcul! Şi, pînă la urmă, meciul era pierdut. Între 2-3 şi 0-3 nu e mare diferenţă" - Petre Buduru, preşedinte Astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
dr_skit
dr_skit  •  02 Noiembrie 2011, 18:23

daca folosea rapidul 6 extracomunitari, se sesizau lpf, steaua si dinamo. asa, e altceva...

kily
kily  •  02 Noiembrie 2011, 17:17

Traiasca prietenia dintre Mitica "Corleone" Dragomir si Petrica "Scarface" Buduru! Si banii lui "ADAS" Niculaie...

sebaa
sebaa  •  02 Noiembrie 2011, 17:15

Penibil... Nu e vorba de rezultat, e vorba de respectarea unui regulament. Cred ca sportul national in Romania e slalomul printre regulamentule. Si daca nu se poate evita unul, nu e nici-o problema, il schimba Mitica!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează