FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

Se confirmă informația GSP.RO. Liga a găsit soluția pentru a asigura VAR la toate cele cinci partide de vineri

Imagine din camera VAR
Imagine din camera VAR

Articol de , - Publicat miercuri, 06 martie 2024 18:03 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 19:17

În ultima etapă a sezonului regulat, vineri, sunt programate 5 partide de la aceeași oră, cele care vor definitiva configurația play-off-ului. Dar la dispoziție existau doar 3 mașini VAR. EAD, deținătorul drepturilor TV, și LPF, organizatorul competiției, aproape au rezolvat problema pe ultima sută de metri și vor închiria două, una din Ungaria, alta din Polonia.

Problema VAR-ului la toate cele 5 meciuri programate vineri, în Superliga, de la aceeași oră, 20:00, este ca și rezolvată.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a confirmat miercuri informația publicată luni de Gazeta Sporturilor, despre soluția găsită pentru ca toate partidele în care se va decide configurația finală a play-off-ului să beneficeze de tehnologie video.

În condițiile în care au la dispoziție doar 3 mașini VAR, EAD, deținătorul drepturilor TV, și LPF, organizatorul competiției, vor închiria două.

Lovitură pentru FCSB! Azi a venit decizia
FCSB
Lovitură pentru FCSB! Azi a venit decizia

Justin Ștefan, pentru Gazeta Sporturilor: „Am considerat că e cea mai corectă decizie”

„În ultimele zile au existat mai multe discuții și au fost identificare două mașini VAR suplimentare. Am făcut aceste demersuri necesare, împreună cu partenerul media al Ligii Profesioniste. S-au identificat cele două mașini, iar următorul pas este să primim contractele de la proprietari ca să putem să le semnăm și plătim.

Toate costurile vor fi suportate de Liga Profesionistă de Fotbal. Am considerat că este cea mai corectă decizie să avem cinci meciuri, toate cu VAR. Vorbim de o situație specială! În cazul în care, puțin probabil, nu vom parafa contractele, vom vedea procedurile prin care vom alege cele trei meciuri. Dar nu cred că vom ajunge la această situație”, a comentat Ștefan, la solicitarea GSP.RO.

Una dintre mașini ar proveni din Ungaria, cealaltă din Polonia. Despre acestea a scris și fanatik.ro.

Care sunt meciurile decisive pentru ultimele două locuri în play-off

Vineri, pe 8 martie, de la ora 20:00, sunt programate 5 partide care au ca miză calificarea în play-off a măcar unei formații participante:
CFR Cluj – Hermannstadt
Dinamo – UTA Arad
Petrolul – Sepsi
FC Voluntari - U Cluj
FC Botoșani – Farul
*n.r.- echipele subliniate angrenate în lupta pentru play-off.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Gigi Becali o vrea pe Hermannstadt în play-off: „Nu cred că mai există omenii” + Staff-ul FCSB o vrea pe Sepsi în play-off

Mai puteți citi:

Lovitură pentru FCSB! Azi a venit decizia

Marius Șumudică, în ziua despărțirii de Gaziantep: „Nici nu am terminat-o bine cu turcii și am primit OFERTĂ din România!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează