FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Directorul Școlii de Antrenori a comentat situația lui Leo Strizu de la FCSB: „Nu se aștepta nimeni. Voi vorbi cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță”

Leo Strizu
Leo Strizu

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 13:44 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 14:54

Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, a vorbit despre faptul că Leo Strizu, antrenorul din acte de la FCSB, nu a plecat cu echipa în cantonament.

FCSB a plecat duminică dimineață în Antalya, acolo unde va efectua cantonamentul de iarnă. Din delegația roș-albastră nu face parte și Leo Strizu, antrenorul principal din acte, care nu are însă niciun rol decizional în cadrul echipei. Pregătirea va fi efectuată de Mihai Pintilii, delegat în acte, antrenor principal de facto.

Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, a comentat situația de la FCSB

„Conform cerințelor UEFA, într-o ligă profesionistă, echipele trebuie să aibă un antrenor principal cu licență PRO și calificare. Să clarificăm această problemă cu ridicarea licenței PRO. Licența PRO nu se poate ridica. E o calificare, obținută ca la școală. Tu obții niște diplome, după examene.

În ultimele ședințele cu domnul președinte Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță s-a pus problema modificării ROAF, în cea ce înseamnă susținerea echipei de pe margine de antrenorii secunzi. Se vor face modificări în ROAF, iar arbitri vor rezolva aceste probleme, cum s-a întâmplat cu Mirel Rădoi la Steaua, în primul mandat, în cupele europene, când nu avea voie să dea indicații. 

Nu mi se pare normal să trimiți echipa în cantonament fără antrenor principal. Calificarea de antrenor îți conferă dreptul să conduci o echipă. Funcția de antrenor secund, cu portarii, reprezintă altceva, cu alte responsabilități.

Pentru mine este o situație anormală. Nu știu care e situația lui Leo, dacă a fost demis sau nu. Luni voi face demersurile să aflu care este staff-ul care a plecat cu FCSB, ce licențe au. Eu știu că majoritatea celor din staff nu sunt înscriși la licențele de la FRF. Dar vreau să văd dacă în staff există un om cu calificare de antrenor principal. 

Pentru că în staff trebuie să existe un om cu licență și calificare. Se vede clar că Leo nu este implicat în procesul de pregătire. Nu se așteaptă nimeni la asemenea situații, pentru a face anumite reguli. Despre asta vor afla mâine de la mine președintele FRF și directorul tehnic, Mihai Stoichiță”, a declarat Lucian Burchel la „Liga Digi Sport”.

VIDEO. FCSB a plecat în Antalya. Leonard Strizu, antrenorul principal din acte, nu a făcut deplasarea

Citește și: 

FCSB a plecat în Antalya » Lotul care a făcut deplasarea + Ce amicale vor juca roș-albaștrii

Adrian Mutu la 44 de ani » Dezvăluiri inedite ale „Briliantului” despre viața sa: „I-am furat bunicului bani ca să-mi iau mingi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
gicab
gicab  •  08 Ianuarie 2023, 20:20
Postat de malinr pe 08 Ianuarie 2023, 19:19

Il confunzi pe Robert Nita cu Marin Barbu.

La ambii ma refeream dar nu îmi venea numele lui Nita

malinr
malinr  •  08 Ianuarie 2023, 19:26

Cruyf, Beckenbauer, Lobanov, Deschamps, Zidane, Murinho, Guardiola, Ferguson or fi avut scoala de antrenori? O fi buna la ceva scoala in general? Exista in Europa vreo castigatoare de campionat condusa de un dulgher sau de un electrician?

malinr
malinr  •  08 Ianuarie 2023, 19:19
Postat de gicab pe 08 Ianuarie 2023, 18:59

Nu ca nu ar avea dreptate dar cine este acest burchel?...cr îl recomanda pe el sa fie șeful școlii de antrenori?... de exemplu Marin barbu, ăla de zicea ca e bun dar nu îl vede nimeni... de la foresta... și cine mai știe cati ori fi... ma gândesc ca unul ca piturca clar nu e interesat...

Il confunzi pe Robert Nita cu Marin Barbu.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează