FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO Regretul „Regelui”: „A suferit pentru că nu a fost pe teren la Sevilla, în 1986, Steaua era echipa lui de suflet”

Gică Hagi, la Steaua // foto: Imago Images
Gică Hagi, la Steaua // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 26 octombrie 2021 14:50 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 15:06

Lucian Burchel (57 de ani), directorul Școlii Federale de Antrenori și fost coleg cu Gică Hagi (56) la Sportul, spune că „Regele” a regretat că nu a jucat la Steaua în 1986, în campania europeană încheiată cu triumful din Cupa Campionilor.

Pe 7 mai 1986, Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, cea mai mare performanță din istoria cluburilor românești. Roș-albaștrii s-au impus la loviturile de departajare în finala cu Barcelona, scor 2-0, după 0-0 în timpul regulamentar.

În acel moment, Gică Hagi era legitimat la Sportul, unde era coleg de cameră cu Lucian Burchel. Actualul antrenor de la Farul regreta că nu o poate ajuta pe Steaua în finala cu Barcelona, susține Burchel. 

VIDEO » „Gică Hagi a suferit la finala din 86. A zis: «Uite unde trebuia să fiu eu»”

„N-am știut nicio clipă că va pleca, dar m-am bucurat pentru el pentru că l-am văzut cât suferă. În momentul în care Steaua a câștigat Cupa Campionilor, ne uitam la meci. L-am văzut bucuros că a câștigat Steaua, era echipa lui de suflet, și a zis: «Uite unde trebuia să fiu eu»

Nu știu ce a însemnat asta pentru el, dar e foarte posibil ca în decursul timpului, chiar după ce a ajuns la Sportul, el să fi fost contactat. Nu vreau să fac eu speculații, dar l-am văzut că suferă că nu a fost acolo să câștige titlul ăla. Probabil la momentul în care i s-a oferit șansa, a ales să meargă. Și să rămână. A făcut o alegere bună, în opinia mea”.

Gică Hagi, doi ani și jumătate la Steaua 

Înainte de Supercupa Europei din 1987, disputată pe 24 februarie, Gică Hagi a fost împrumutat de Steaua. Contractul inițial era doar pentru acel meci, dar Hagi nu avea să revină la Sportul. 

El a înscris chiar în acea partidă, prima a lui ca stelist, câștigată cu 1-0 în fața lui Dinamo Kiev. Gică l-a învins atunci pe Cianov cu un șut de la marginea careului, deviat de zidul advers.

După Mondialul din 1990, Hagi a plecat la Real Madrid, în schimbul sumei de 4 milioane de dolari. În doi ani și jumătate în Ghencea, câștigase Supercupa Europei, disputase o finală și o semifinală de Cupa Campionilor Europeni și marcase de 12 ori în 21 de jocuri în cupele continentale!

Citește și: 

Hagi, ciocanul și aspiratorul » Fază antologică din cantonament: „Unde să ne uităm, bă?”

Dragomir și-a pierdut cumpătul în direct și a trecut la jigniri: „Spune bă, nenorocitule, un singur blat! Îți tai limba?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1957137307895129
Iulian Ene  •  26 Octombrie 2021, 22:29

Din ianuarie 1987 pana in mai/iunie 1990, 2 ani jumate. Mbun.

fronegigel2021
fronegigel2021  •  26 Octombrie 2021, 20:35

Sa nu ne ascundem dupa unghii, atat Steaua cat si Dinamo faceau anumite transferuri abuzive, insa in cazul lui Hagi s-au inteles cu jucatorul abia dupa ce a primit aprobare din partea lui Nicusor. Nici Steaua, nici Dinamo nu indrazneau sa ia jucatori de la Craiova, deoarece echipa era mandria cizmarului oltean, transferul lui Hagi fiind un abuz al beizadei Nicusor, despre care taica-su inca nu auzise. Steua a primit aprobare pentru transferul lui Gica Popescu doar pe perioada stagiului militar, acesta revenind la Craiova la sfarsitul celor noua luni, iar Lung si Ungureanu s-au transferat la Steaua datorita propriei lor vointe. Universitatea terminase ciclul de aur, de aceea la randul lor Balaci si Camataru au optat pentru Dinamo, de buna voie si nesiliti de nimeni.

fronegigel2021
fronegigel2021  •  26 Octombrie 2021, 20:22

Potrivit propriei sale martusrisiri, in vara lui ‘83 Hagi semnase pentru trei echipe: Steaua (echipa lui de suflet), Sportul si U Craiova. S-a inteles cu oltenii sa-l admita la facultate, a plecat acolo si dupa cateva saptamani a fost chemat la lotul national, unde s-a intalnit cu Terhes de la Sportul care il striga mereu “colega”. “Nu sunt colega, eu joc la Craiova”- i-a raspuns Hagi, dar Terhes l-a asigurat ca va ajunge la Sportul. Dupa cateva saptamani, Gica primeste un telefon de la conducerea Farului care i-a comunicat ca s-a inteles cu Sportul, prin urmare, trebuie sa se transfere la Bucuresti. Dupa patru ani la Sportul a inteles ca nu va castiga nimic, dupa TREI audiente la Mac Popescu si la Nicusor, a primit, in sfarsit unda verde pentru Steaua. Transferul la Steaua s-a facut in iarna lui ’87, cu valabilitate pana in vara aceluiasi an, atunci Hagi a semnat un contract defintiv cu Steaua. Steaua a cedat Sportului diferiti jucatori in schimbul lui, iar in vara lui ’90 atat Farul cat si Sportul au primit o parte din banii incasati din transferul la Real Madrid. Ceea ce NU spune Mac Popescu este ca Hagi a ajuns la Sportul datorita interventiei lui Nicusor, care in calitatea sa de presedinte de onoare al Sportului l-a SILIT pe Gica sa se transfere la Sportul, desi era OFICIAL jucatorul Craiovei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează