FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA URZICENI - RAPID 0-0

Lui Cesinha nu-i vine să creadă că s-a accidentat şi spune că trăieşte un coşmar: "Aştept să mă trezesc"

Articol de - Publicat marti, 03 august 2010 00:00

De ieri, e clar: Carlos Cesinha (29 de ani) va lipsi de pe gazon o lună de zile, aşa cum Gazeta Sporturilor a anunţat ieri.

Accidentat la partida de sîmbătă, de la Urziceni, după ce a călcat strîmb, mijlocaşul brazilian a efectuat ieri un control medical amănunţit, iar verdictul a fost acelaşi cu cel pe care medicii rapidiştii i-l fixaseră: entorsă de gradul 2 la glezna dreaptă. Înainte de a merge la doctor, Cesinha era optimist: "Sper ca lunea viitoare să pot relua antrenamentele şi în două săptămîni să revin". După ce a plecat de la INMS, sud-americanul era mult mai trist şi vizibil afectat de vestea primită.

- Cesi, ce-au zis doctorii? Cînd vei putea reveni pe teren?
- De ce îmi era teamă nu am scăpat! Din păcate, voi sta pe tuşă o lună de zile. Piciorul îmi va fi imobilizat 10 zile, apoi voi începe să lucrez la sală. Eu sper să revin cît mai repede, dar se pare că situaţia e destul de gravă.

- Ai plecat de la Urziceni extrem de afectat, încă aveai dureri mari. Cum te mai simţi?
- Mă simt mai bine, nu la fel ca la finalul partidei cu Unirea. Mult mai tare mă doare că nu-mi voi putea ajuta echipa, dar sper ca băieţii să cîştige tot. Sînt foarte supărat că m-am accidentat.

"Revin mai puternic!"
- Şi sezonul trecut ai fost mult timp indisponibil.
- Aşa este. Trăiesc un coşmar din care aştept să mă trezesc cît mai curînd. Încerc să rămîn optimist, chiar dacă acum sînt foarte trist. Mă voi întoarce mult mai puternic şi mai bun decît înainte! Ăsta e mesajul pe care vreau să-l transmit fanilor. Ştiu că toţi rapidiştii sînt alături de mine şi le mulţumesc pentru asta.

- Ai văzut reluarea fazei în care te-ai accidentat?
- Aş fi vrut să mă uit, dar prietenii m-au sfătuit să nu o fac. Nu mai vreau să văd nimic. Multe persoane mi-au zis că s-au speriat îngrozitor cînd au văzut cum am călcat.

- E ăsta cel mai greu moment al carierei tale?
- Rămîne de văzut. Depinde cît de repede mă voi reface. Am mai trecut prin momente dificile şi m-am pus pe picioare. Sper ca şi acum să fie la fel. Sînt un luptător şi voi trece şi peste asta.

Revine cu CFR
Cesinha nu va putea evolua sigur în următoarele patru partide ale Rapidului. Astfel, brazilianul va rata întîlnirile cu Oţelul, Dinamo, Bistriţa şi Gaz Metan Mediaş. Medicii spun că, dacă recuperarea decurge normal, sud-americanul ar putea reveni pe teren cu CFR Cluj, în etapa a 7-a, însă sînt şanse mici să poată evolua titular.

"E frustrant să tragi tare în pregătiri şi apoi să te accidentezi în etapa a doua. Voi face tot ce ţine de mine pentru a reveni cît mai repede pe teren, vreau să joc şi să-mi ajut echipa"
Carlos Cesinha, mijlocaş Rapid

"Unirea e peste Vaslui"
Fundaşul dreapta Rui Duarte e de părere că remiza cu Unirea e justă şi îi laudă pe ialomiţeni: "A fost un rezultat corect pentru ambele echipe. Noi am strîns 4 puncte din două meciuri dificile, cu două echipe puternice. Eu nu ştiu dacă cei de la Urziceni au probleme cu banii, mie mi s-a părut că au fost peste Vaslui ca valoare. Pe teren nu au arătat că sînt neplătiţi".

Şumi, dezamăgit de Cassio
Folosit în premieră de Marius Şumudică, atacantul Cassio Vargas nu a reuşit să impresioneze în partida de la Urziceni. "Mă aşteptam la mai mult de la el, dar şi de la Sburlea", a spus antrenorul. Astfel, Şumi l-a rugat iarăşi pe Dinu Gheorghe să-i mai aducă încă un vîrf pentru a avea lotul complet. În lotul Rapidului se mai află şi Lucian Răduţă, însă el a fost lăsat pe dinafară la meciul cu Unirea.

- Mircea Bornescu, portar Rapid: "Am rămas neînvinşi după meciul de la Urziceni şi asta ne dă încredere. Rezultatul e echitabil, chiar dacă noi am atacat mai mult".
- Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid: "Trebuie să ne descurcăm şi să acumulăm cît mai multe puncte pînă în octombrie. Abia atunci vom avea un lot omogen".
- Costin Lazăr, căpitanul Rapidului: "Anul acesta vom avea un cuvînt de spus în Liga 1. Avem o echipă foarte bună şi ar fi păcat să nu terminăm sus".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
cristinaco71
cristinaco71  •  03 August 2010, 10:41

SANATATE MULTA SI RECUPERARE RAPIDA!!! RAPID are nevoie de tine!!!

tatyfery1
tatyfery1  •  03 August 2010, 02:21

Nu este nimic sa aiba grija cu recuperarea si sa revina in forta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează