FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Luis Phelipe, interviu în presa din Brazilia: „A fost dificil pentru mine” + Obiectivul fixat la FCSB

Luis Phelipe (foto: Imago)
Luis Phelipe (foto: Imago)

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 10:22 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 11:25

Luis Phelipe a vorbit în presa din Brazilia despre adaptarea la fotbalul european și transferul la FCSB. Transferat la începutul lui decembrie 2023 de la Poli Iași la FCSB, brazilianul de 22 de ani a impresionat rapid în tricoul roș-albastru.

Luis Phelipe  țintește sus cu liderul Ligii 1, echipă care domină autoritar campionatul, aflându-se la 11 puncte de principalele urmăritoare, CFR Cluj și Rapid.

Cu ce i-a șocat Nana Antwi pe cei de la FCSB: „N-am întâlnit așa ceva!”
FCSB
Cu ce i-a șocat Nana Antwi pe cei de la FCSB: „N-am întâlnit așa ceva!”

Luis Phelipe visează să joace cu FCSB în Liga Campionilor

„Am venit în România în cel mai dificil moment al carierei mele, când nu mai credeam în mine. Dar, după ce am jucat foarte bine la Iași, am crezut că da, totul se poate schimba și atunci a venit oportunitatea de a veni la Steaua (n.r. - FCSB).

Fără îndoială, acele șase luni la Iași au fost cele mai bune ale mele în fotbalul european. Sper să continui să fac o treabă excelentă și, cu voia lui Dumnezeu, la final să fim campioni și să putem merge în Liga Campionilor.

Vreau să fiu campion, să joc cât mai multe meciuri, să joc bine, chiar mai bine decât am făcut-o la Iași. Vreau să ajung în play-off-ul Ligii Campionilor și poate să mă calific în faza grupelor”, spune fotbalistul pentru Ogol.

Luis Phelipe: „A fost greu să mă adaptez la stilul de joc european”

Primii pași în fotbal i-a făcut acasă, în Brazilia. Apoi, înainte să ajungă în România, Luis Phelipe bifase câteva aventuri în Europa, în Austria și Elveția. Adaptarea la fotbalul european a fost o adevărată provocare pentru el: 

„Am fost aproape obligat să mă maturizez mai repede și să mă concentrez mult pe profesia mea. Am trecut prin dificultățile pe care le înfruntă orice jucător în această situație, probleme de limbă și de alimentație, dar am reușit să mă adaptez bine și să merg mai departe în căutarea dezvoltării mele ca jucător.

A fost un pic dificil să mă adaptez din cauza stilului de joc. În Europa se pune accent pe multă forță fizică și rezistență, trebuie să alergi tot timpul, iar dacă nu ești în formă nu poți juca. A fost dificil pentru mine pentru că în Brazilia îmi foloseam foarte mult driblingul, iar în Europa când faci un dribling există deja un om care te marchează”.

Stilul de joc diferit n-a fost singura problemă cu care s-a confruntat brazilianul în Europa. Un „adversar” și mai dificil a fost temperatura: „A fost greu să mă obișnuiesc cu frigul, dar și cu felul de a fi al austriecilor și al germanilor. Sunt foarte reci, iar eu sunt un tip foarte vesel. Oriunde mă duc, sunt mereu zâmbitor și asta i-a enervat foarte tare pe europeni. Acesta a fost un obstacol cu care m-am confruntat”.

Salzburg, cea mai grea perioadă pentru Luis Phelipe

„Salzburg a fost o perioadă foarte dificilă pentru mine, dacă aș fi fost mai matur aș fi putut juca acolo, aș fi avut mai multe minute, dar eram prea tânăr. Nu am regrete, tot ce s-a întâmplat m-a ajutat să fiu mai puternic și mai bine pregătit astăzi.

Sunt situații în fotbal care nu ies așa cum planifici. Bineînțeles că mi-aș fi dorit să am mai multe oportunități, dar sunt sigur că pe cele pe care le-am avut le-am folosit bine. Nu mă gândesc prea mult la asta, eu trăiesc în prezent și pe asta mă concentrez în totalitate”

Unde a mai jucat Luis Phelipe

Phelipe a venit în vara lui 2023 la Iași, liber de contract, după despărțirea de Atlético Clube Goianiense, din Brazilia. A fost junior la Santos, clubul uriaș din Brazilia pentru care au evoluat jucători ca Pele și Neymar. 

La 15 ani s-a mutat la academia Red Bull din Brazilia, pentru ca după majorat să ajungă în Europa, la Red Bull Salzburg. N-a apucat însă să evolueze pentru campioana Austriei, fiind împrumutat, pe rând, la Liefering, Red Bull Bragantino, Lugano și Team Ticino. 

În 2022 a semnat cu Atletico Goianiense, în Brazilia, dar și de acolo a fost împrumutat la Nautico, Botafogo și apoi Paysandu. Cele mai multe șanse le-a primit la Liefering, în liga a doua austriacă, unde a marcat 4 goluri în 19 partide.

VIDEO Aproape de dramă! Luis Phelipe de la FCSB a trecut printr-o cumpănă: „Dacă nu veneai azi la doctor, ți-am fi tăiat piciorul!”

Citește și alte articole:

Mesajul lui Ianis Stoica la despărțirea de FCSB: „Se numește curaj” » Ulterior, l-a șters
MESAJ
Mesajul lui Ianis Stoica la despărțirea de FCSB: „Se numește curaj” » Ulterior, l-a șters
Mihai Stoica, ultimele informații despre plecarea lui Andrea Compagno: „Asta e situația”
FCSB
Mihai Stoica, ultimele informații despre plecarea lui Andrea Compagno: „Asta e situația”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează