FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Detalii de culise: cum a pus Gigi Becali mâna pe vedeta echipei » Fanii sunt revoltați și amenință cu boicotul, din cauza sumei de transfer

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 09:19 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 09:44

Vânzarea celui mai apreciat jucător de la Poli Iași, extrema Luis Phelipe (23 de ani), la FCSB, în schimbul a 200.000 de euro, a tulburat serios apele în Copou.

Suporterii ieșeni au protestat vehement pe rețelele de socializare, au sunat și la club. Au solicitat demisii la vârful clubului, precum și boicotarea prezenței la disputa cu gruparea lui Gigi Becali, care va avea loc în Copou marți, 19 decembrie (20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport, și DigiSport).

Managerul ieșenilor, Florin Briaur, a explicat de ce s-a luat decizia vânzării brazilianului.

Dică și Panduru analizează transferurile de la FCSB: „El poate să joace și pe bancă” » Cum văd primul „11” în noul sistem de joc
FCSB
Dică și Panduru analizează transferurile de la FCSB: „El poate să joace și pe bancă” » Cum văd primul „11” în noul sistem de joc

Poli Iași are nevoie de 2 milioane de euro pentru a ajunge pe zero!

„La ora actuală, avem datorii importante. Vineri se va ajunge iarăși la două salarii restante. Nu am plătit primele de promovare și nici mai multe bonusuri de rezultat din acest sezon. Avem datorii la stat, la furnizori și față de doi foști angajați care au câștigat procesele pe care le-au intentat clubului.

Dacă mai punem și împrumutul făcut de domnul Șfaițer, cu ajutorul căruia am depășit un alt moment delicat, și datoriile scadente în 2024, de 800 000 de euro, avem nevoie de aproape două milioane de euro pentru a ajunge pe zero” a spus Briaur.

Încasări de 350 000 de euro pe final de 2023

Acesta a mai precizat că suma încasată pe Luis Phelipe va face posibilă ieșirea clubului din impas. 

„Noi ne mai bazam în acest an doar pe 150 000 de euro, proveniți de la Consiliul Local Iași, din prima rată a drepturilor de televizare, pe unele sponsorizări și pe vânzări de bilete. Dacă nu-l dădeam pe Luis Phelipe, eram într-o situație fără ieșire.

Cu banii obținuți, putem ieși din încercuire. Achităm datoriile presante și rostogolim unele restanțe spre 2024, când ne bazăm pe alte surse de finanțare”, a spus Florin Briaur. 

Detalii de culise: cum a pus Gigi Becali mâna pe vedeta echipei » Fanii sunt revoltați și amenință cu boicotul, din cauza sumei de transfer
Luis Phelipe, în stânga // foto: Imago Images

Va aduce 2024 echilibrarea Politehnicii?

Managerul Politehnicii spune că anul viitor va fi decisiv în privința viitorului clubului: „Noi avem un plan prin care vom fi un club curat la finalul lui 2024. Sper să ne iasă toate și pe viitor să nu mai fim siliți să vindem jucători pentru a nu intra în blocaj”.

Deplasare cu avionul pentru a nu fi obosiți cu FCSB

Până la ultimul duel din acest an, cu FCSB, de marțea viitoare, Poli va juca sâmbătă, la Craiova, cu Universitatea. Moldovenii se vor deplasa vineri cu avionul până la București și vor continua apoi drumul până în Oltenia cu autocarul.

Și la întoarcerea spre casă va fi un scenariu asemănător. Imediat după duelul din Bănie, trupa lui Grozavu va pleca spre capitală, unde va sta sâmbătă noapte. Revenirea acasă se va face duminică, pe calea aerului.

VIDEO Vor juca Luis Phelipe și Baba Alhassan contra FCSB? Răspunsul lui Gigi Becali

Citește și:

„Erai o «marionetă» la FCSB?” » Cum a răspuns Leo Strizu la cea mai grea întrebare pusă de Ovidiu Ioanițoaia
Prietenii lui Ovdiu
„Erai o «marionetă» la FCSB?” » Cum a răspuns Leo Strizu la cea mai grea întrebare pusă de Ovidiu Ioanițoaia
FCSB, în aer » Becali amenință postul unui fotbalist esențial cu noul transfer
FCSB
FCSB, în aer » Becali amenință postul unui fotbalist esențial cu noul transfer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
nilton
nilton  •  14 Decembrie 2023, 19:20

cica trustul ii va obliga sa plece din redactie pe toti fecesebistii de mici. Isi face gigi jurnal de sport.

1_cititor
1_cititor  •  14 Decembrie 2023, 14:23
Postat de energydrik pe 14 Decembrie 2023, 12:59

Nea Gigi e plin de cascaval, 20k e pentru ANAF restul pana la 60-70k euro da din buzunar la "baietii din primarie" . Nu il vindea niciodata Poli cu suma asta, sa fim seriosi, vinzi vedeta echipei de 22 ani sub pretul evaluat de transfermarkt in conditiile in care evaluarea e din 2022 la 35k euro, daca reactualiza acum sigur era undeva la 60k. De obicei, pentru un jucator de 18-22 de ani, se achita cam dublu fata de evaluarea transfermarkt, Gigi il cumpara la sfert de pret ca are talent :))

Mda.... Dacă analiza ta este corectă înseamnă că JiJi a plătit de peste 3 ori valoarea acestui jucător și atunci nu vad unde este problema!? Apropo, 1k = 1000

Dobermannul
Dobermannul  •  14 Decembrie 2023, 14:04

"cum a pus Gigi Becali mâna pe vedeta echipei" Nostima formulare. Nu cumpara la cat vrea vanzatorul cum fac ceilalti patroni el "pune mana" ... Ce va spuneam eu? Amuzament total cu jurnalimul aici la GSP, "echidistanta si probitate profesionala".

Vezi toate comentariile (35)
Comentează