Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 10:43 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 16:23

Goalkeeper-ul „lupilor”, Lukas Zima, 30 de ani, consideră că Petrolul poate continua în primăvară lupta pentru Top 6. Fotbalistul monitorizat de Udinese (locul 16 în Serie A) le-a explicat suporterilor ploieșteni ce așteptări trebuie să aibă și s-a descris într-un interviu acordat GSP.ro.

Lukas Zima, 30 de ani, este unul dintre cei mai buni portari la nivelul fotbalului românesc. Cehul de 1,96 de metri a dat încredere petroliștilor prin ceea ce a făcut pe teren pentru echipă. Evoluția sa l-a readus în atenția celor din fotbalul italian.

Cehul este monitorizat de Udinese (locul 16 în Serie A), după ce a fost fotbalistul celor de la Genoa mai mulți ani. A prins 81 de meciuri pe bancă într-unul din cele mai tari campionate ale lumii! Dar nu a simțit bucuria debutului. În schimb, a adunat alte 31 de partide în Serie B, în 6 nu a primit gol.

Portarul educat în Il Calcio a povestit ce planuri ale în ediția de primăvară cu Petrolul Ploiești, oferind un interviu Gazetei Sporturilor.

Lukas Zima despre atmosfera de la Petrolul: „Nu e frumos că au apărut astfel de discuții, suntem alături de antrenor și de staff"

- Lukas, care sunt obiectivele tale în acest sezon?
- Pregătim campionatul, avem condiții bune, ne antrenăm bine, iar obiectivul pentru toți este play-off-ul.

- Ar fi un miracol ca Petrolul să prindă play-off-ul în această ediție?
- Cred că va fi greu, vom munci, sper că vom reuși.

- Cum este atmosfera la echipă după situația ce l-a implicat pe antrenorul Florin Pîrvu, care a fost aproape de a fi demis de Sărbători?
- Nu ne gândim la asta. Ne antrenăm, jucăm fotbal. Nu este frumos că au apărut astfel de discuții, dar avem o echipă unită, suntem alături de antrenor și de staff.

- Cum este atmosfera acum?
- Atmosfera este bună, ne pregătim, totul este în regulă.

22de meciuri a adunat Zima în actuala ediție pentru Petrolul, în 8 partide menținând neatinsă plasa porții sale

550de mii de euro este cota lui Zima conform transfermarkt

Lukas Zima vede rivala de la FCSB cea mai tare echipă din România: „Jucători buni și produce cel mai bun fotbal"

- Cum vezi fotbalul românesc după ce ai fost la nivelul Seriei A?
- Fotbalul românesc este la un nivel bun, aproximativ la fel ca în Italia în privința fanilor, a atmosferei. Este foarte bun.

- Ce știai despre fotbalul românesc înainte de a semna cu Petrolul?
- Am vorbit în prealabil cu niște băieți care au jucat aici sau în liga din România, mi-au spus că nivelul este bun. Așa e.

- Ești considerat unul dintre cei mai buni portari din Liga 1. Îți poți îmbunătăți nivelul?
- Da. Tot timpul poți face mai bine, încerc mereu să dau totul la antrenamente, la meciuri. Sper să continuăm la fel sau chiar mai sus.

- Care este cea mai bună echipă din Liga 1?
- Cred că FCSB.

- Este favorită la câștigarea campionatului?
- Probabil, da. Are jucători buni și joacă cel mai bun fotbal.

Nu vreau să menționez un singur atacant bun în România. În competiție sunt mulți atacanți buni. Concurența este bună în Liga 1.

- Lukas Zima, portar Petrolul

8formații a strâns Zima în carieră: Genoa, Reggiana, Unione Venezia, Mantova, Perugia, Livorno, VVV Venlo și Petrolul

Lukas Zima despre fotbaliștii mari pe care i-a văzut în Serie A

- Ai avut vreun model în copilărie?
- (râde) Când eram tânăr era Petr Cech. Dar, apoi, în Italia, la Genoa, m-am antrenat cu mulți portari buni și am învățat multe lucruri bune. Acum, nu mai am un model.

- Dacă poți menționa cel mai bun atacant cu care te-ai confruntat pe gazon?
- Este greu... Am văzut atâția. De pe bancă, numărul 1 a fost Cristiano Ronaldo, clar. I-am avut în echipă pe Pandev, Taarabt, am văzut foarte mulți buni.

Mulțumesc pentru susținere și pentru acest an petrecut împreună, vă aștept la stadion. Când sunteți acolo, ne împingeți de la spate să fim mai buni.

Mentalitatea fanilor Petrolului este aceeași cu ceea ce am văzut la Genoa sau în Serie A. Este similar. OK, stadioanele sunt mai mari în Italia, dar e frumos în România.

- Lukas Zima, portar Petrolul

Citește și alte știri:

Cum decurg negocierile celor de la Petrolul cu afaceriștii turci care au venit să discute în Antalya: „Sunt multe acte de făcut, de verificat”
PETROLUL
Cum decurg negocierile celor de la Petrolul cu afaceriștii turci care au venit să discute în Antalya: „Sunt multe acte de făcut, de verificat”
Hondurianul venit din Los Angeles să cucerească Superliga și Craiova » Ce vrea să găsească în România
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Hondurianul venit din Los Angeles să cucerească Superliga și Craiova » Ce vrea să găsească în România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”