FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

LUPTA LA TITLU / Programul e pro-CFR în cea mai dificilă perioadă a campionatului » Comparație între primele 4: FCSB stă cel mai prost!

Articol de , - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 21:56

În ultimele 5 etape ale lui 2018, care se vor disputa în primele 3 săptămâni din decembrie, campioana are cele mai multe zile libere între meciuri, cu 20% peste Craiova şi cu 10% mai multe decât FCSB.

Urmează cea mai dificilă perioadă a campionatului. Ultimele 5 etape rămase de disputat din 2018 vor fi condensate în primele 22 de zile ale lunii decembrie. Vremea se va strica, vor fi temperaturi negative, se anunţă şi ninsori, iar starea gazoanelor va fi şi ea tot mai precară. Jucătorii sunt la final de sezon, apare oboseala, iar antrenorii care vor gestiona cel mai bine ceea ce va urma probabil că vor avea câştig de cauză.

CFR va fi cea mai odihnită

Un rol foarte important, mai ales că vor fi inclusiv două etape intermediare, va avea şi programarea jocurilor pe zile. Gazeta a analizat modul în care se prezintă, din acest punct de vedere, duelul dintre primele 4 clasate, cele care par desprinse de restul plutonului şi foarte probabil vor fi rivale pentru titlu şi în play-off. CFR e la acest capitol cea mai avantajată. Adună cele mai multe zile libere între meciurile care au mai rămas de jucat acum. Nu mai puţin de 22 de zile. Spre deosebire de Craiova, diferenţa e chiar de peste 20%. Oltenii vor beneficia de numai 18 zile libere. Clujenii vor avea inclusiv o pauză de 9 zile: între meciul de acasă cu Gaz Metan şi deplasarea lungă de la Ovidiu, pentru meciul cu Viitorul. Între aceleaşi runde, CSU Craiova va avea numai 6 zile pauză: meci acasă cu Voluntari şi apoi în deplasare cu Dinamo.

FCSB, singura care joacă după 3 zile

Dintre cele 4 clasate, doar una va fi nevoită să joace un meci la numai 3 zile faţă de altă partidă. E vorba despre FCSB. Trupa lui Dică are meci duminică seara la Piteşti, cu Gaz Metan. Apoi, miercurea viitoare, în deplasare cu Sepsi. Startul întâlnirii de la Sf. Gheorghe se va produce la 70 de ore de la terminarea confruntării cu Mediaş. CFR, Craiova şi Viitorul vor avea între toate meciurile cel puţin 4 zile liber. 

Zilele libere ale primelor 4 clasate între meciurile din ultimele 5 etape:

ECHIPA  Et. 17-18  Et. 18-19 Et. 19-20  Et. 20-21 TOTAL
CFR 4 4 9 5 22
FCSB 3 4 7 6 20
Craiova  4 4 6 4 18
Viitorul 4 4 8 5 21

 

CFR a jucat cel mai mult

Echipa care a disputat cel mai mare număr de jocuri oficiale în actualul sezon e chiar campioana CFR Cluj. În toate competiţiile, trupa din Gruia a bifat 25 de confruntări, cu una peste ce are la activ FCSB. CFR a jucat deja 16 etape de Liga 1, 6 în preliminariile cupelor europene, două în Cupa României şi meciul din Supercupa câştigată la Craiova în vară.

Meciuri oficiale în acest sezon:

CFR 25
FCSB 24
Viitorul 22
Craiova 21

"Liga împreună cu televiziunile au decis zilele şi orele de disputare ale meciurilor din ultimele 5 etape din 2018! Nu am cunoştinţă că există nemulţumire din partea vreunui club"Justin Ştefan, secretar general LPF

Anul se încheie cu FCSB - CFR

Ultimul meci oficial din întrecerea internă în 2018 va fi chiar disputa dintre principalele rivale în lupta pentru titlu. FCSB - CFR e programat sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 20:00. Aproape sigur, stadionul care va găzdui confruntarea va fi "Nicolae Dobrin" din Trivale, Piteşti. Apoi, campionatul se va întrerupe, iar prima etapă din 2019 e fixată să se joace în debutul lunii februarie, mai precis în intervalul 1-4 februarie. 

CFR şi FCSB, egalitate perfectă

Deşi campiopana e pe primul loc în clasament şi are două puncte avans faţă de trupa lui Dică, CFR are aceeaşi cotă la pariuri, pentru câştigarea campionatului, ca şi rivala FCSB. În momentul de faţă, cele două echipe sunt creditate cu aceleaşi şanse, iar cota lor e de 2,25. Faţă de începutul sezonului, aceste cotaţii s-au schimbat, însă nu foarte tare: CFR avea 2,80, iar FCSB 2,20.

Cote la câștigarea titlului:

FCSB - 2,20 la startul sezonului / 2,25 acum
CFR - 2,80 / 2,25
Craiova 8,00 / 8,00
Viitorul 13,00 / 17,00

75,00e cota pe care o are Dinamo în momentul de faţă la câştigarea titlului. Înainte de startul sezonului avea 19,00

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
minell73
minell73  •  28 Noiembrie 2018, 12:13
Postat de cneius pe 28 Noiembrie 2018, 08:31

Liga este penibila, la fel ca multe dintre institutiile din tara noastra iar secretarul general are declaratiile unui satrap in propria provincie !!! Cum naiba sa joci in 22/12 la ora 20.00 ??? Ce faci cu spectatorii ??? Lasa-i sa inghete, nu ??? Ar trebui pusi sefii ligi sa stea in zapada la ora aceea si sa urmareasca meciul, sa vedem daca le va convine !!! Niste nenorociti !!!

Cluburile, liga si frf sunt la cheremul televiziunilor. Meciurile se disputa doar la cheremul lor. Ei pun ora de incepere a unui meci. Frf si liga nu au nicio putere de decizie din pacate.

892366017496288
Mihai Dinu  •  28 Noiembrie 2018, 09:00

Organizarea si desfășurarea meciurilor de fotbal, in sezonul de iarna, implica costuri si riscuri crescute, atat pentru cluburi si jucatori, cat si pentru spectatori, mai ales ca nu avem conditii, stadioane acoperite, încălzite, asa cum exista in alte tari. Ce fotbal mai putem avea pe zăpada, gheata, temperaturi sub zero grade? Cine are interesul ca fotbalul sa fie vara in vacanța, iar iarna in competiție? Liga profesionista si FRF nu simt aceasta discordanta?

cneius
cneius  •  28 Noiembrie 2018, 08:31

Liga este penibila, la fel ca multe dintre institutiile din tara noastra iar secretarul general are declaratiile unui satrap in propria provincie !!! Cum naiba sa joci in 22/12 la ora 20.00 ??? Ce faci cu spectatorii ??? Lasa-i sa inghete, nu ??? Ar trebui pusi sefii ligi sa stea in zapada la ora aceea si sa urmareasca meciul, sa vedem daca le va convine !!! Niste nenorociti !!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează