FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Machado, la cuţit! » Steaua nu scapă de coşmarul accidentărilor

Machado (22 de ani) a jucat pentru Steaua în 3 meciuri şi a bifat 126 de minute
Machado (22 de ani) a jucat pentru Steaua în 3 meciuri şi a bifat 126 de minute

Articol de - Publicat miercuri, 04 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 aprilie 2012 21:03

Atacantului brazilian i s-a umflat genunchiul, iar radiografia a adus un verdict necruţător: ligamentele încrucişate sînt aproape rupte şi cartilajul e ros, astfel că e scos din calcule tot restul sezonului.

După aproape fiecare etapă, Steaua pierde cîte un jucător pentru o perioadă mare de timp. După Martinovici, Latovlevici şi Prepeliţă, acum a venit şi rîndul unui atacant să iasă din calcule pentru finalul campionatului. E vorba despre Gabriel Machado, care are parte de o accidentare extrem de gravă şi care va fi supus unei operaţii complicate la genunchi.

După meciul cu Gaz Metan, cînd a bifat ultimele 17 minute, lui Machado i s-a umflat genunchiul. El n-a făcut deplasarea la Tg. Jiu, iar Stoichiţă a solicitat investigaţii suplimentare. Rezultatul l-a şocat. "Trebuie operat la ligamentele încrucişate şi la cartilaj pentru că şi acesta e foarte afectat", le-a spus Stoichiţă celor din club.

Practic, Machado are parte cam de acelaşi tip de accidentare ca Gabi Matei şi Prepeliţă. Primul s-a operat anul trecut şi, chiar dacă au trecut de atunci 7 luni, încă nu a revenit. Machado nu va mai juca deloc în acest campionat şi riscă să piardă şi startul noului sezon.
Brazilianul a fost adus la Steaua în iarnă. Gigi Becali îl luase iniţial sub formă de împrumut de la U Cluj, dar ulterior Ilie Stan a insistat să fie transferat definitiv. Becali l-a cedat la schimb pe Dorinel Popa, plus 200.000 de euro.

Opt cu probleme
În acest moment, Stoichiţă are 8 jucători care se confruntă cu diverse accidentări sau care nu sînt recuperaţi sută la sută după ce au avut probleme medicale. Prepeliţă, Machado sînt out tot restul sezonului, Matei, Latovlevici, Gardoş, Năstăsie, Tătăruşanu şi Martinovici încă nu sînt buni de joc.

Tătăruşanu mai stă în ghips
Portarul Stelei va absenta şi etapa următoare, împotriva Sportului. El are mîna imobilizată în ghips şi va avea nevoie de încă 10-12 zile pentru a se putea recupera total după ce a suferit o luxaţie. Sînt şanse mari să joace cu Oţelul, meci programat pe 14 aprilie.

Machado în ultimii 5 ani
Sezonul:  Echipa Meciuri/Goluri
2007-2008: Grasshopper 13/1
2008-2009: Grasshopper/Stade Nyonnais 16/4
2009-2010: U Cluj 24/9
2010-2011: U Cluj 25/6
2011-2012: U Cluj/Steaua 15/1

5 atacanţi mai are disponibili Stoichiţă pentru ultimele 10 etape: Rusescu, Tatu, fraţii Costea şi Nikolici

11 jucători care s-au aflat în lotul Stelei în actualul sezon au avut în cariera lor operaţii complicate la genunchi: Dănănae, G. Matei, Bourceanu, Mustaţă, Prepeliţă, T. Bălan, Fl. Costea, Rusescu, Emeghara, Dorinel Popa şi Machado

0,6 goluri marcate pe meci e media Stelei din 2012, cînd a jucat 8 meciuri oficiale şi a marcat doar 5 goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
chinezu81
chinezu81  •  04 Aprilie 2012, 08:49

Cum frate s-a accidentat????? Pai ce, a si jucat ???? :):):) Parca sunt de portelan astia

martoru
martoru  •  04 Aprilie 2012, 07:48

pe asta il acidenteaza jocul cu mingia... asa a patit si la U Cluj... marfa de atacant =))

draki
draki  •  04 Aprilie 2012, 02:32

Pai mai sus de articolul asta e unul in care Gardos a facut urat ca nu a intrat, injuraturi, suparari chestii dastea, iar voi spuneti ca nu e apt de joc cine minte ? cu siguranta cineva minte CINE MINTE ? A fost sau nu a fost o minciuna ? niste lachiosi....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează