FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Magic

Articol de GSP - Publicat marti, 11 martie 2008 00:00

Portarul Universităţii, Pieter Merlier, a fost omul meciului la Vaslui. Belgianul a avut 5 parade senzaţionale în repriza secundă

- Pieter, după meciul de la Rapid, ai reuşit o nouă prestaţie bună la Vaslui.
- Mă bucur că nu am primit gol. Pentru portar acest lucru este foarte important. Sper să continui să apăr bine şi să-mi ajut echipa să se salveze de la retrogradare.

- Se putea obţine mai mult decît un egal duminică?
- FC Vaslui este o echipă foarte bună. În prima repriză, am fost peste ei şi poate dacă reuşeam să marcăm altul ar fi fost rezultatul. După pauză, însă, au venit peste noi, ne-au presat, dar am rezistat. E mulţumitor egalul.

- Lobonţ pleacă în vară de la Dinamo şi numele tău a apărut deja pe lista succesorilor.
- Am auzit că există un interes din partea lor. Deocamdată, sînt la Cluj. Vreau să-mi fac treaba cît mai bine aici. Peste două luni o să văd unde continui.

- Cum comunici cu jucătorii din defensivă?
- E important pentru un portar să aibă în faţă o apărare bună. Fundaşii centrali de la "U" sînt foarte buni. Indiferent cine joacă, Bilica, Astorga, Şoltuz sau Cordoş, îmi dau încredere.

- Ai un program special de antrenament?
- Am învăţat foarte multe de la antrenorul de portari pe care l-am avut în Belgia la Waregem. Nu este o diferenţă foarte mare între antrenamentele de acolo şi cele de aici. Am stilul meu de antrenament, iar antrenorul cu portarii trebuie doar să mă menţină în formă.

- Urmează meciul cu Dacia Mioveni, o finală pentru evitarea retrogradării.
- Dacă nu cîştigăm pe teren propriu degeaba am bătut la Rapid şi am făcut egal la Vaslui. Cu Mioveni este un meci foarte important pentru noi şi dacă învingem avem şanse foarte mari să rămînem în prima ligă.


Nu mai e singur
În această seară va ajunge la Cluj şi logodnica lui Merlier, Anouk. "Sînt foarte fericit că nu voi mai fi singur. E greu să fii departe de iubită, de prieteni, de familie. Mă bucur că în cele din urmă va ajunge prietena mea, pentru că am umblat trei săptămîni după biletul de avion, în timp ce traseul Belgia-România nu durează mai mult de două ore", a spus Merlier.

Lăudat de Meszaros
Antrenorul "şepcilor roşii", Alpar Meszaros, a lăudat prestaţia de la Vaslui a portarului belgian. "Un portar ca şi Merlier nu a mai avut demult Clujul. E un cîştig foarte mare pentru noi. Este adevărat că prestaţiile lui bune se datorează şi fundaşiilor centrali, care îşi fac la fel de bine treaba", a precizat Meszaros.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
 •  11 Martie 2008, 12:40

cu dacia mioveni acasa...pentru steoieri: asa au zis si crapidistii ramane de vazut ce facem ;)

 •  11 Martie 2008, 11:23

meeeee vezi ce zapada isi ia portarul vostru de la Goga pe Ghencea

 •  11 Martie 2008, 11:11

Merli-cum?? o sa vina si in GHENCEA nu? sa-si ia cu el un sac mare sa-i ajunga....!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează