FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Magic Antonio » Fundaşul este singurul integralist din Giuleşti în acest sezon

Articol de , - Publicat sambata, 11 decembrie 2010 00:00

La primul sezon după ce a învins cancerul, stoperul "carioca" e singurul rapidist care a prins pe teren toate minutele în cele 18 etape disputate


Giuleştenii au dat lovitura astă-vară, cînd l-au convins pe brazilianul Marcos Antonio (26 de ani) să semneze cu ei. Acesta s-a dovedit o achiziţie excelentă, fiind integralist în toate cele 18 partide jucate de Rapid în acest sezon, singurul fotbalist din lotul lui Şumi care se poate lăuda cu acest lucru.

A stat 9 luni pe tuşă
Performanţa brazilianului e cu atît mai impresionantă cu cît acesta s-a reapucat de fotbal în ianuarie, după ce în 2009 a stat departe de gazon timp de 9 luni! Motivul? Anul trecut în martie, pe cînd evolua sub formă de împrumut la PAOK Salonic, fundaşul central a aflat că are o tumoare la gît! A revenit pe teren anul acesta, în ianuarie, evoluînd timp de 6 luni la Belenenses, în Portugalia.

Merge lunar la medic
Chiar dacă a cîştigat lupta cu cancerul, stoperul sud-american e nevoit ca o dată pe lună să meargă la o clinică specializată din Portugalia pentru a-şi face analize ca să fie sigur că boala nu i-a revenit. Aceasta e procedura standard în cazul celor care au triumfat în faţa cancerului.


"Marcos Antonio s-a acomodat repede şi a avut evoluţii foarte bune. Nu se pune problema să-l vindem pentru că nu am primit nici o ofertă pentru el"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid


3 jucători de cîmp din Liga 1 au mai prins toate minutele în sezonul de toamă: Olariu (Brăneşti), Fl. Lazăr (Gaz Metan) şi Rîpă (Oţelul)

6,17 e media notelor GSP ale lui Marcos Antonio, a treia de la Rapid după Spadacio (6,33) şi Lazăr (6,21)


Au renunţat la Eric
Giuleştenii şi-au luat gîndul de la brazilianul Eric de Oliveira (26 de ani). Alb-vişiniii îi suspectează pe medieşeni că vor să se ajungă la o licitaţie între CFR şi Rapid. "Eric nu e o prioritate pentru noi. Avem şi alţi jucători de profilul lui în lot", a spus preşedintele executiv Dinu Gheorghe. Sud-americanul s-a resemnat şi el şi spune că nu mai vrea să joace în Liga 1: "Vreau un transfer afară!".

Îl vor pe Kape
Pus pe lista de transferuri de Steaua, Pantelis Kapetanos (27 de ani) le face cu ochiul giuleştenilor. Atacantul grec e dorit de Dinu Gheorghe, cel care l-a vrut pe elen şi în urmă cu un an, la Braşov. Atunci, ca şi acum, vîrful intrase în ultimele 6 luni de contract, iar roş-albaştrii spuneau că nu vor să-i mai prelungească înţelegerea. "Vrem un atacant care să înscrie des, să fie peste ce avem noi acum în lot", a spus "Vamă".

Negocieri cu Dinamo
Conducătorii rapidişti au intensificat în ultimele zile tratativele cu omologii lor din Ştefan cel Mare. Şefii celor două cluburi discută de zor un schimb de jucători. Alb-vişiniii ar vrea să-i cedeze la Dinamo pe Bornescu, Lazăr şi Grigorie, în schimbul lui N'Doye, Liviu Ganea şi Păun. Totuşi, dinamoviştii nu sînt de acord să renunţe la Ganea şi mai sînt probleme cu Lazăr şi Bornescu, cei doi nedorind un transfer la marea rivală.

Fernandes vrea să plece
Pus pe lista neagră de Rapid, stoperul Ricardo Fernandes (32 de ani) e de acord să-şi rezilieze contractul, dacă i se plătesc cele trei salarii restante, adică 50.000 de euro. Înţelegerea portughezului cu formaţia din Grant expiră la vară. Alţi doi jucători la care rapidişti vor să renunţe sînt fundaşul Ştefan Mardare (23 de ani) şi atacantul Lucian Răduţă (22 de ani).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
crystyanbet
crystyanbet  •  11 Decembrie 2010, 23:46

cel mai constant jucator de la Rapid si unul din cei mai buni din campionat.La ora actuala cred ca e cel mai bine cotat jucator din lot

rapilyka
rapilyka  •  11 Decembrie 2010, 08:22

cum sai dam pe bornescu si lazar la dinamo? ati innebunit? pe livu ganea mai zici ca merita si nuj ce dar paun? dak se face un astfel de schimb nu mai prindem nici locul 10!

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  11 Decembrie 2010, 02:22

Multa sanatate Marcos!...esti de departe cel mai bun fundas central din Liga 1 si cea mai buna achizitie a Rapidului din vara tracuta...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează