FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR 1-1

Mai bine că nu s-a priceput Gigi! Cum a ajuns Planici titular fără să fie recrutat de patron

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2018 09:00

Planici e singurul titular care a ajuns la FCSB fără să fi fost recrutat de patron, Gigi nici nu-l știa: "Îi las pe MM și pe Dică să aleagă un fundaș, eu cumpăr atacanții".

FCSB rămâne favorita la câștigarea campionatului pentru că Becali a renunțat pentru un moment la dreptul de veto în privința transferurilor și i-a lăsat pe managerul Mihai Stoica și pe antrenorul Dică să aleagă fundașii centrali. A fost singurul post pentru care le-a dat voie să opteze. "Eu mă pricep la atacanți, pe fundași nu știu să-i aleg" a fost explicația patronului.

În realitate, a făcut compromisul acesta deoarece nu vedea niciun fundaș central bine cotat în campionatul românesc. Îl adusese pe Larie de la CFR, însă el a fost achiziționat mai mult pentru ultima etapă din sezonul trecut decât pentru prestațiile pe care urma să le aibă la FCSB.

Clujul juca la Viitorul în etapa din finalul campionatului și Becali calculase că semnarea unui contract cu Ionuț înaintea acelei partide avea să-l motiveze să lupte contra oamenilor lui Hagi, implicit pentru a-i da Stelei titlul de campioană. Larie a greșit decisiv în acel joc, a comis penalty-ul din care au marcat dobrogenii și au devenit campioni, și nici la București nu a avut prestații satisfăcătoare.

Pe locul pentru care au ales MM și Dică a venit un apărător cu adevărat bun și foarte ieftin, față de sumele pe care le investește în general FCSB în mercato. Bogdan Planici a costat doar 300.000 de euro, atât a încasat Vojvodina în schimbul lui, și s-a impus ca un titular incontestabil, a mai lipsit numai din pricina unei accidentări la genunchi.

Pe lângă prestațiile solide și constante, Planici a devenit și mai influent în play-off. A pasat decisiv la golul cu care Gnohere a egalat-o pe CFR în partida de la Cluj, acum a înscris el pentru 1-1. Sârbul a anulat două victorii ale clujenilor! În ambele situații, Dică îl trimisese în atac, disperat că echipa lui era condusă și timpul era aproape epuizat.

"E de când lumea și pământul"

Dică a susținut în conferința de presă că mutarea lui Planici ca vârf în momentele de criză e o strategie studiată în antrenamente: "Am observat că are o tehnică bună, pentru un fundaș central, are execuții. De aceea m-am gândit să forțez cu el pe finaluri". Marica a contestat ideea lui Dică într-o declarație de la TV Telekom Sport: "Nu e nicio invenție, e o practică veche de când lumea și pământul! Mulți antrenori procedau așa când echipele erau obligate să forțeze egalarea".

1.000.000 €valorează Planici, 26 de ani, pe transfermarkt. Evaluarea actuală e de peste trei ori mai mare decât a fost prețul real de achiziție, 300.000 de euro

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (10)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  01 Mai 2018, 11:52

Important de mentionat in aceasta zi frumoasa ca csa nu e steaua. Distractie placuta de 1 mai !

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  01 Mai 2018, 11:35

Important de menționat în această zi frumoasă că FC FCSB (adică Steaua, după cum știe toată lumea) tot îi provoacă coșmaruri lui _gazaev, varianta cu sută lipită pe frunte. Distracție plăcuta de 1 mai ! Și să aibă grijă pe 9 mai, pe 10, pe 11 și-n continuare, că va avea coșmaruri și mai mari...

883135188391540
Popa Corneliu  •  01 Mai 2018, 10:47

Ahaaaaaa, MM-ul "a hotarat", hopa, hai la Comisiile FRF a lu' Habarnam Burleanu! hai haterii "sub acoperire", la munca!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează