FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Mai bun decât Piovaccari, nu suficient de bun pentru Gigi Becali? » Cifrele lui Andrea Compagno la FCSB sunt fantastice, dar patronul ar renunța la italian

Gigi Becali vrea să-l vândă pe Compagno după nici un an la FCSB
Gigi Becali vrea să-l vândă pe Compagno după nici un an la FCSB

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 10:48 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 12:26

FCSB și-a găsit omul de gol după venirea lui Andrea Compagno (27 de ani), fotbalist pe care Gigi Becali a plătit 1.5 milioane de euro, dar fără de care probabil echipa ar fi ieșit de mult din lupta pentru titlu. Italianul are 16 goluri în 32 de meciuri pentru roș-albaștri, același număr de reușite precum Federico Piovaccari, dar o medie mult mai bună. 

16 goluri în 32 de meciuri, 15 în campionat, unul în Conference League, o medie de 0.50 reușite pe meci. Un gol la 137 de minute. Ceea ce reprezintă o medie foarte bună pentru Compagno, al doilea marcator al sezonului, după rapidistul Marko Dugandzic. De fapt, „bomber” a terminat anul competițional cu 21 de goluri, incluzând aici și tot ce a reușit la FCU Craiova înaintea sosirii la FCSB. 

Andrea Compagno nu e suficient de bun pentru Gigi Becali

Totuși, Gigi Becali e gata să renunțe la Andrea Compagno. Și nu e prima dată când patronul echipei judecă pe dos o situație de acest gen. A făcut-o și în urmă cu 9 ani, cu un alt italian, tot cu un randament excelent la FCSB. Este vorba despre Federico Piovaccari, care a marcat tot de 16 ori pentru echipa antrenată atunci de Laurențiu Reghecampf, însă în 43 de meciuri. 

Diferența e că Piovaccari era atunci împrumutat de la Sampdoria, iar FCSB ar fi trebuit să achite o sumă de transfer sau să reușească să-i convingă pe șefii ”Doriei” să-l mai lase pe ”Il Pifferaio” încă un an în România. Nu s-a pus problema, Becali a renunțat ușor pe Piovaccari. Diferența e că acum, deși și-a găsit greu om de gol, patronul echipei nu-l cedează gratis pe Compagno. Cere 2.5 milioane de euro, cu un milion peste prețul plătit vara trecută oltenilor. 

Un plus pentru Compagno e și vârsta. ”Bomber” are 27 de ani, cu trei sub vârsta pe care o avea Piovaccari în momentul în care a venit la FCSB. 

Andrea Compagno, goluri de 15 puncte

E evident că fără Andrea Compagno FCSB ar fi avut mari probleme. Echipa era pe locul 14 în momentul sosirii sale la București. Iar impactul în jocul echipei a fost imediat. Iar golurile sale au adus puncte importante echipei. Un total de 15 puncte, incluzând atât sezonul regulat, cât și play-off-ul.

De fapt, cu golurile sale, având un impact decisiv, Compagno a adus 9 puncte în sezonul regular, plus alte 6 doar în play-off. Reușitele sale au fost decisive în partidele de play-off cu Sepsi, CSU Craiova și Farul (meciul tur). Mai mult, italianul a marcat în absolut toate cele 4 meciuri contra campioanei din acest sezon. Câte un gol în fiecare meci. 

Andrea Compagno a fost și pe lista lui Roberto Mancini

Compagno a jucat în mod constant în formația roș-albastră, a înscris multe goluri și a ajuns chiar pe lista lui Roberto Mancini, selecționerul Italiei, cel care-l inclusese pe fotbalistul de la FCSB într-un lot din jucători extra-Serie A pe care îi avea în vedere pentru convocări.

Andrea nu a fost convocat, până la urmă, însă numele său ajunsese să fie vehiculat și în presa din Peninsulă, curioasă să afle informații despre un atacant care a evoluat în Italia doar în ligi inferioare, cu vârf de formă în străinătate. 

Andrea Compagno: „Sunt supărat, visam să fiu campion”

Andrea Compagno nu știe mai multe detalii despre o posibilă plecare a sa de la FCSB. Italianul a plecat în vacanță, acasă și a lăsat semne de întrebare după răspunsul oferit la finalul meciului cu Rapid: „Vedem ce o să fie”.

„Eu până azi m-am gândit doar la Steaua, să dau totul la această echipă. Am citit și eu ce a zis patronul, că vrea să mă vândă și că are ofertă. Demoralizat eram dacă îmi rezilia contractul. Dar dacă vrea să primească bani, poate s-a gândit că vrea altceva de la un vârf. Era o dezamăgire dacă reziliam”.

A fost un sezon bun, am marcat 21 de goluri, dar, din păcate, nu am ajutat Steaua să ia titlul. Sunt supărat pentru că era visul meu să fiu campion.

- Andrea Compagno, atacant FCSB

Până astăzi m-am gândit doar cum să dau totul pentru echipă. Vedem ce se va întâmpla, ce e mai bine pentru echipă. Poate patronul e supărat că n-am adus titlul. Când am venit, se spunea că Steaua nu ajunge în play-off. Și i-am bătut pe toți și am fost la 45 de minute de titlu!

- Andrea Compagno, atacant FCSB

Citește mai multe știri:

Andrea Compagno, mesaj pentru Gigi Becali » Prima reacție după ce patronul FCSB a anunțat că vrea să-l vândă: „Poate de asta e supărat”

Tavi Popescu dezvăluie momentul care a prăbușit-o pe FCSB: „Acolo s-a pierdut totul!” + „Naționala? Nu merit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
istet10
istet10  •  28 Mai 2023, 20:24
Postat de Laguioleq pe 28 Mai 2023, 12:36

Crede Gheoghe Becali că patronul de la Manchester City şi-a angajat antrenor-manager la echipă ca să-i facă bani cu echipa fiindcă nu are destui ? Nu , are minte mai multă decît al nost' şi înțelege că un antrenor care îi aduce rezultate/faimă/reclamă/transferuri/stadion plin non-stop valorează mai mult decât echipa şi stadionul la un loc . Manchester City (şi nu numai ea în UK) a devenit sub conducera "absolută" a lui Guardiola o fabrică de bani. Cînd să faci şi tu Gheo' acelaşi lucru cu FeCeSeBeee ?

Cand o sa aiba tot atata minte cat patronul englezilor.

laur_gr
laur_gr  •  28 Mai 2023, 18:51

FCSB a avut de departe cel mai bun lot. In ciuda "antrenorului" care i-a tras in jos, au fost aproape sa castige. Probabil ca Lacatus a avut dreptate: "Asa a vrut Dumnezeu"... adica Dumnezeu nu incurajeaza amatorismul. Ca antrenor trebuie sa fii 100% dedicat, trebuie sa stai in iarba cu jucatorii la antrenamente, nu doar cu telefonul la meciuri.

arnautull
arnautull  •  28 Mai 2023, 14:02

Fix chiorul imparat in tara orbilor :)))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează