FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - CFR CLUJ 1-1

Mai buni şi în 10 » Vasluienii au dominat meciul cu CFR Cluj, dar s-au ales doar cu un punct, 1-1

Wesley a marcat ieri al 19-lea său gol din acest sezon
Wesley a marcat ieri al 19-lea său gol din acest sezon

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 aprilie 2012 10:12

Vasluienii au jucat 75 de minute cu un om în minus, au egalat şi au dominat liderul, dar au scăpat pe final, cînd Tudor nu a acordat un penalty pentru CFR.

Augusto Inacio a anunţat de cînd a venit la Vaslui că echipa sa va juca meci de meci numai la victorie. Şi aseară s-a ţinut de cuvînt. A lăsat deoparte orice tactică defensivă şi a jucat cu 5 fotbalişti ultraofensivi, doar N'Doye fiind singurul mijlocaş de acoperire. Introdus în primul "11" lîngă trioul Adailton- Wesley-Sînmărtean, Nicuşor Stanciu, puştiul de nici 19 ani, a avut prima şansă în debut, cînd Mureşan a blocat şutul din interiorul careului (4). La cornerul rezultat, Temwanjera a deviat periculos, dar Anderson a ratat întîlnirea cu mingea.

VEZI AICI O GALERIE FOTO MAI AMPLĂ DE LA MECI!

Constantin, gafeurul de serviciu
Dincolo, clujenii au marcat la prima oportunitate avută. Marius Constantin a pasat prea lung pentru Anderson, Sougou a interceptat, a făcut una dintre cursele obişnuite pe banda dreaptă şi i-a pus mingea pe cap lui Ronny, care nu a iertat de lîngă acelaşi Constantin (14).

Au revenit în 10 oameni
Hugo Luz a intrat pe banda stîngă în locul lui Paito, care a acuzat o stare de oboseală, dar a rezistat doar 15 minute pe gazon, Alexandru Tudor eliminîndu-l direct după o reacţie necontrolată. Cu un om mai puţin, tot Wesley şi compania au controlat mijlocul terenului şi Adailton a fost aproape de gol (20). Căpitanul Wesley nu a mai iertat două minute mai tîrziu cînd, după o pasă cu pieptul de la Temwanjera, a preluat şi a şutat fără speranţe pentru Beto.

A doua repriză a avut aceleaşi coordonate şi Vasluiul lui Inacio a dominat chiar dacă se afla în inferioritate numerică. CFR nu a mai contat în ofensivă, dar nici galben-verzii nu au avut ocazii clare de a marca. Rezerva Bello putea da lovitura la fel ca în meciul cu Dinamo (69), dar Bastos, scăpat pe contraatac, a şutat slab şi Borjan a reţinut (70). Finalul putea aduce cele 3 puncte Vasluiului la voleul lui Costin şi şutul lui Bello, dar Beto a scos de fiecare dată şi i-a menţinut pe clujeni la 5 puncte în faţa lui Dinamo.

"Am scos un punct foarte important, este foarte greu să cîştigi la Vaslui. Puteam cîştiga şi eu zic că am avut penalty pe final. Am menţinut distanţa la 5 puncte faţă de Dinamo şi asta este cred cel mai important pentru noi. Păcat că am luat acel gol prosteşte" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

"Ca să cîştigi campionatul trebuie să suferi. A fost un joc foarte bun, Vaslui este o echipă foarte puternică. Nu se aştepta nimeni să fim pe primul loc după 24 de etape" (Jorge Costa, antrenor CFR Cluj)

"Sînt dezamăgit, am jucat mult mai bine şi în 10 şi i-am dominat pe toată durata partidei. Eduard Dumitrescu a venit în misiune specială aici, este însă adevărat că au avut şi ei penalty în ultimele minute. Dar pînă atunci toate fazele au fost doar în favoarea celor de la CFR. Fără arbitraj îi băteam în orice condiţii, şi la 2 noaptea" (Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Ganea, tot pe bancă

Liviu Ganea a fost rezervă şi la meciul de aseară, chiar dacă grecul Kapetanos a fost suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Deşi Ganea era singurul atacant central din lot, Jorge Costa nu a fost mulţumit de prestaţiile fotbalistului transferat de la Dinamo şi l-a preferat în avanposturi pe Ronny. Brazilianul este de meserie extremă şi nu a jucat ca vîrf de cînd a venit la CFR, dar mutarea lui Costa a fost una inspirată, Ronny deschizînd scorul după centrarea lui Sougou.

3 absenţi cu Rapid
Cadu, Rafael Bastos şi Camora au fost avertizaţi aseară şi vor lipsi la meciul de sîmbătă, împotriva Rapidului. Căpitanul CFR-ului a încasat al 9-lea cartonaş galben al sezonului, iar ceilalţi doi al 7-lea. În schimb, Sougou nu a primit galben şi va juca cu giuleştenii, fiind şi el înaintea partidei la un cartonaş de suspendare. Cu Rapid va reveni însă Kapetanos, suspendat pentru meciul de aseară.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (46)
neil_10
neil_10  •  03 Aprilie 2012, 15:49

mamaaaa! ce de la plangacuiosi pe aici... sub un titlu de 2 bani... s-au adunat toti frustatii din zone 2-5... a clasamentului si plang unii pe umarul celuilalt.... nu sunt fan CFR dar nici 25... Vasluiul cu pantzere cu calcaie fine, are si o limita de valoare.... desi nu recunoaste PorumBoul.... asta a bagat mani aiurea oe jucatori slabi si vrea Sampion lig... la fel si jiji si altii... pai baga de 10 ori sau 50 de ori mai mult si ai rezolvat problema.... Nuuu! la noi mai este modelul IanCur... te imprumuti de bani, iei jucatori dupa CV nu dupa valoarea reala... astia iti mananca banii... fara performante si gata de un FALIMENT!

eugenbaltes
eugenbaltes  •  03 Aprilie 2012, 14:00
Postat de brod pe 03 Aprilie 2012, 13:54

domnule porumboiu, este mare păcat că nu v-a mai rămas nimic din echilibrul, seriozitatea şi bunul simţ care vă caracterizau în perioada când eraţi un excelent arbitru. acum, aţi pătimaş şi turbulent, începeţi să semănaţi cu alde gigi becali, suferind de mania persecuţiei. chiar nu vă puteţi controla puţin? chiar dacă aţi avut succes în agricultură, nu cred că este obligatoriu să vă asortaţi cu manierele unui arendaş mereu pricinos şi cârcotaş.

Corect , Mr. Porumboiu e din ce in ce mai patimas , dar poate realizeaza si cum "bat" vanturile prin liga noastra draga , de acolo si disperarea lui .

brod
brod  •  03 Aprilie 2012, 13:54

domnule porumboiu, este mare păcat că nu v-a mai rămas nimic din echilibrul, seriozitatea şi bunul simţ care vă caracterizau în perioada când eraţi un excelent arbitru. acum, aţi pătimaş şi turbulent, începeţi să semănaţi cu alde gigi becali, suferind de mania persecuţiei. chiar nu vă puteţi controla puţin? chiar dacă aţi avut succes în agricultură, nu cred că este obligatoriu să vă asortaţi cu manierele unui arendaş mereu pricinos şi cârcotaş.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează
Close