FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mai mulți ”cai de rasă” decât ”gloabe” » Conducerea are încredere în Mircea Rednic și i-a dat mână liberă pentru achiziții

Mircea Rednic
(foto: Cristi Preda, GSP)
Mircea Rednic (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de GSP - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 09:02

Rednic are mână liberă din partea conducerii să se ocupe de plecări/veniri la Dinamo, aducând fotbaliști ieftini și foarte ieftini. E pe plus, 2 milioane de euro în conturi, față de blufurile din trecut.

Dinamo joacă diseară derby-ul codașelor în săptămâna care se va încheia cu Derby de România. "Câinii" au atins cel mai de jos punct din istoria clubului în acest moment. Locul 13 după 13 meciuri jucate, cu 13 puncte și cu 13 goluri marcate.

Conducerea l-a lăsat pe Mircea Rednic să-și facă transferurile. A sosit fundașul stânga Naser Aliji, urmează mijlocașul central Rachid Ait Atmane, plus un atacant și un fundaș. Toți cu salarii de maximum 5.000 de euro pe lună. Vor primi bonusuri doar dacă duc echipa în play-off. Antrenorul-manager a scăpat de Grozav, Mezague, Delorge și Subotici, a eliminat 32.000 de euro din bugetul lunar de salarii, aducându-l pe Aliji pe 4.000 de euro pe lună.

Rednic i-a cucerit pe șefi și pe suporteri, care au încredere în abilitățile sale la transferuri. Tehnicianul are atuul că a adus fotbaliști gratis, în special în "era Ionuț Negoiță", pe care s-au încasat două milioane de euro. Dar a avut și chixuri. 

Ediția 2006/2007

  • Plusuri: A contribuit la aducerea lui Ionel Ganea, 14 goluri în 20 de meciuri, care a pus umărul la câștigarea ultimului titlu de campioană al lui Dinamo și la ultima calificare în primăvara europeană. Plus Blay, fundaș dreapta, și Ze Kalanga, mijlocaș dreapta, titulari în acea ediție victorioasă.
  • Minusuri: A blufat cu portarul neozeelandez Moss (1 meci/1 gol încasat), a repetat-o cu letonii Romanovs (3 meciuri/5 goluri încasate) și Smirnovs (1 meci).

Ediția 2008/2009

  • Plusuri: Borcea et Co făcea transferurile în acea perioadă, antrenorul acceptându-i pe Claudiu Niculescu, Marius Niculae, N'Doye sau Julio Cesar, el insistând pentru Papa Malick, un închizător senegalez.
  • Minusuri: Primul brazilian din istoria clubului, Alberto Thiago, a fost o țeapă, s-au achitat 550.000 de euro pe el, a jucat 6 meciuri, 44 de minute în medie, apoi a fugit și n-a mai fost găsit! Nici Mourtala Diakite, fundaș și mijlocaș din Mali, n-a impresionat, a jucat în medie 36 de minute în cele 7 prezențe.

Ediția 2015/2016

  • Plusuri: Obligat de politica superlow cost, Rednic s-a afirmat prin aducerea lui Paul Anton, Bicfalvi, Vojnovici, Palici, Mevlja și Gnohere. Toți au fost căpitani, toți au impresionat și pe lângă meciuri, goluri, assist-uri, au adus și 1,9 milioane de euro în contul grupării: Gnohere - 250.000 de euro de la FCSB, Anton - 550.000 de euro de la Getafe și Anji, Mevlja - 1,1 milioane de euro de la Rostov și Zenit.
  • Minusuri: Aduși gratis pe salarii modice: Ghomsi, fundaș stânga, care după 5 meciuri în alb-roșu s-a retras din fotbal la 29 de ani, Shalaj cu 24 de minute în medie în cele 7 partide bifate și feroezul Kaj Leo Bartalsstovu, mijlocaș stânga, 32 de minute în medie în cele 8 meciuri.

"Nu va mai pleca nimeni. Apoi tragem linie în iarnă. Atunci voi avea alte posibilități, jucători foarte buni pe care s-au dat bani și care nu-și găsesc locul la echipele lor pot veni sub formă de împrumut cu opțiune de cumpărare"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Cu lotul pe care îl am la dispoziție, plus cei care vin, o să fim aproape de linia care ne asigură calificarea în play-off; trebuie să trecem peste momentele grele și să ne concentrăm pe ce o să vină"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
ray51
ray51  •  06 Noiembrie 2018, 10:13

Haide Luana, haide Luana, haide Luana !

rocky2
rocky2  •  05 Noiembrie 2018, 22:28
Postat de fibra pe 05 Noiembrie 2018, 14:15

Chiar daca bate pe FCSB,Rednic nu are echipa de play-off.

Sa bata pe fcsb si mai vedem!:))

289936404944028
Mirel Bodnarciuc  •  05 Noiembrie 2018, 19:12

Nea Rednic e fratele lui ***... ministrul finantelor din timpul lui Ciolanis. Madame dorea ca romanii sa lucreze mokka... pe 2 LEI. Asa si Puriul isi trage jucatori ieftini si f ierftini mizand ca din *** sa faca bici... Succes

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează