FOTBAL  »  Superliga  »  SCHIMBĂRI

Două săptămâni până începe Liga 1: 3 schimbări importante la startul noului sezon

FCSB - CFR Cluj
FCSB - CFR Cluj

Articol de , - Publicat sambata, 29 iunie 2019 11:58

Încă sub impresia semifinalei fantastice de la Euro U21 ne pregătim de startul Ligii 1, care propune câteva lucruri noi: sistem de arbitraj video în play-off, o altă minge oficială și 9 rezerve, în loc de 7.

Liga a organizat ieri tragerea la sorți a țintarului campionatului 2019-2020, care va debuta vineri, 12 iulie. Formațiile calificate în cupele europene, CFR, FCSB, Viitorul și Craiova, nu se vor întâlni între ele în primele 7 etape, lucru care a expus-o din perspectiva programului pe Dinamo.

Vezi AICI programul primelor două etape

Trupa lui Neagoe va avea, de departe, cel mai greu start de sezon. În primele 3 etape întâlnește echipe care au jucat în play-off, s-au clasat între primele 4 locuri și vor evolua în Europa: Viitorul, Craiova și CFR.

Trei noutăți importante apar sau ar putea apărea în acest campionat, lucruri discutate în Adunarea Generală a Ligii de ieri:

1. SISTEMUL VAR

Secretarul general Justin Ștefan a anunțat că sunt șanse ca, în play-off, meciurile să beneficieze de sistemul Video Assistand Referee (VAR).

„Mai devreme de începerea play-off-ului nu cred că veţi vedea această tehnologie. Credem că va fi un cost de 250.000-300.000 de euro anual. Încercăm să-l avem în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom avea în play-off, vom avea la toate meciurile pentru a nu fi discuţii”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

2. LĂRGIREA BĂNCII DE REZERVE

Cluburile din Liga 1 au votat ca pe foaia de meci să poată fi disponibili 20 de jucători, nu 18 așa cum a fost până acum. Prcatic, vor fi cu două rezerve în plus pentru orice echipă. Propunerea va ajunge pe masa Comitetului Executiv al FRF, care trebuie să o aprobe pentru a putea fi pusă în aplicare.

3. SELECT, MINGEA CAMPIONATULUI

Liga 1 se va juca, în următoarele 4 sezoane, cu o minge nouă, Select Sport. Balonul, cu care se joacă și câteva campionate extrem de tari de pe continent, Germania, Portugalia, Olanda, Belgia, a fost prezentat ieri.

Supercupa deschide sezonul

Primul meci oficial al noului sezon intern va fi Supercupa României, care se va disputa sâmbăta viitoare. Se vor afla față în față campioana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei României, Viitorul. Confruntarea se va juca pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești și va începe la ora 20:00. Trei posturi vor transmite în direct jocul: Digi, Telekom și Look. CFR are în palmares 3 Supercupe, în vreme ce clubul lui Gică Hagi încă nu și-a trecut în cont niciun triumf.

7-3 e raportul titlurilor Provincie - București în ultimul deceniu, singurele triumfuri ale Capitalei aparțin FCSB-ului

1 e numărul antrenorilor străini care vor lua startul în noul campionat: italianul Cristiano Bergodi, tehnician la FC Voluntari

VEZI ȘI:

PROGRAM LIGA 1 2019-2020 // Am aflat programul Ligii 1! Când se joacă derby-ul dintre FCSB și Dinamo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
geogeo
geogeo  •  29 Iunie 2019, 18:34
Postat de Marius Ionescu pe 29 Iunie 2019, 16:11

A.promot.clinceniu.lui.becali.de.hoti.tarani.nu.au.ce.cauta.rusine.sa.va.fie.ca.nu.luati.masuri.pe.magaro.se.promoveza.si.meciuri.aranjate.ala.unguri.cfr.campionat.si asa.e.iese.prima.sunt.aroganti.nu.meritau hagi.cu.vitorul.chind.urla.si.se.lauda.chistiga.meciuri.al.hot.rusine.si.fisu.se.da.in.mare.rusine sai.fie.campionat de.cacat urmeaza.clinceni.trebiua.schosi.ca e.nepotul.lui.becali.si.clinceniu e.a..lui.becali.nu.recunoaste.lasa.ca.ni.cu.fcsb.nu.mie.rusine.antrenorul.nul.priinde.toamna.baga.catei.meme.stoicasi.strica.tot asa.la.dat.afara.pe.dica

Lasa bautura prietene ca te faci de ras.

116948396238733
Marius Ionescu  •  29 Iunie 2019, 16:11

A.promot.clinceniu.lui.becali.de.hoti.tarani.nu.au.ce.cauta.rusine.sa.va.fie.ca.nu.luati.masuri.pe.magaro.se.promoveza.si.meciuri.aranjate.ala.unguri.cfr.campionat.si asa.e.iese.prima.sunt.aroganti.nu.meritau hagi.cu.vitorul.chind.urla.si.se.lauda.chistiga.meciuri.al.hot.rusine.si.fisu.se.da.in.mare.rusine sai.fie.campionat de.cacat urmeaza.clinceni.trebiua.schosi.ca e.nepotul.lui.becali.si.clinceniu e.a..lui.becali.nu.recunoaste.lasa.ca.ni.cu.fcsb.nu.mie.rusine.antrenorul.nul.priinde.toamna.baga.catei.meme.stoicasi.strica.tot asa.la.dat.afara.pe.dica

observator_federal
observator_federal  •  29 Iunie 2019, 13:45
Postat de observator_federal pe 29 Iunie 2019, 13:17

Domne', nu știu dacă "țintarul" este patentat, dar schema lui "genială"(?) presupune seria obligatorie (inversă "extragerii" de ieri!) de 13 echipe: Clinceni- Dinamo-Chindia-Hermannstadt-Sepsi-Botoșani-Astra-Voluntari-FCSB-Gazul-Craiova-CFR (apoi continuarea Clinceni-Dinamo...). Un "parcurs" în inel, pe care îl parcurge fiecare echipă pornind de la un anumit adversar, iar în etapa corespunzătoare ei însăși (să zicem, Craiova, între meciurile cu Viitorul și CFR) joacă cu POLI IAȘI. Iașiul se abate din schema celor 13, dând "liberele". Criminală seria "Viitorul-Craiova-CFR" pe care Dinamo, de pildă, o parcurge în etapele 2,3,4...dar sunt și echipe care prind toată seria "FCSB-Gazu-Viitorul-Craiova-CFR".

Inelul de parcurs obligatoriu, de 13 echipe, este: "Clinceni- Dinamo-Chindia-Hermannstadt-Sepsi-Botoșani-Astra-Voluntari-FCSB-Gazul-Viitorul-Craiova-CFR". Doar Iașiul joacă altfel meciurile, ea jucând cu fiecare dintre cele 13 în momentul când ele ar trebui să joace (în ordinea schemei) cu ele însele... Sper că LPF nu dă o cârcă de bani pentru " țintar"... Mai util ar fi VARul.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează