FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA NU MAI ARE SECŢIE DE JUNIORI

Majearu critică decizia renunţării la juniori: "Aşa e cînd visezi Cupe luate rapid, cu străini slabi şi scumpi"

Mihail Majearu a lucrat în ultimele 3 luni cu juniorii Stelei
Mihail Majearu a lucrat în ultimele 3 luni cu juniorii Stelei

Articol de GSP - Publicat joi, 02 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 02 iunie 2011 15:10

Gigi Becali a hotărît să desfiinteze secţia de juniori din cadrul clubului Steaua, pe motiv că antrenorii care se ocupau de viitorii fotbalişti din Ghencea "stăteau la băutură, la seminţe şi luau şpagă de la părinţi". Printre antrenorii la care a făcut referire Becali se numără legendele anilor '80, Mihail Majearu şi Lajos Sătmăreanu, puşi pe liber de patron.

Contactat de GSP.RO, fostul mare fotbalist al "militarilor", Mihai Majearu, a negat acuzaţiile latifundiarului, criticînd totodată politica adoptată de Steaua. În acest moment, cel mai galonat club de fotbal din România nu mai are juniori!

"Asta e, ce să facem? Asta e decizia patronului, el e cel care dă bani la club, el ia hotărîrile. Am înţeles că a fost vorba de o restructurare în cadrul clubului. Noi aveam un şef care ne coordona, domnul Dumitriu. În rest, nu prea aveam contact cu cei din conducere", spune Majearu, care neagă acuzaţiile lui Gigi Becali:

"Eu n-am avut nici o treabă cu ce zice Becali, cu şpăgi şi alte figuri. Am stat 3 luni la club, timp în care abia am apucat să cunosc copiii".

Referitor la stiuaţia tinerilor din curtea Stelei, Majearu comentează cu tristeţe în glas: "E îngrijorător ce se întîmplă, dar totul depinde de conducerea clubului. E o problemă complicată faptul că nu se pune deloc bază pe copii. Dacă ai 2-3 puşti talentaţi şi îi ajuţi, ei te pot ajuta la rîndul lor peste cîţiva ani.

Ei trebuie să vadă antrenamentele celor mari, să fure experienţă de la ei. Generaţia mea aşa a ajuns sus! Însă aşa e cînd visezi numai Cupe, cîştigate pe moment. :X  E dificil să faci performanţă aşa. Se dau sume mari de bani pe străini slabi şi juniorii trec în plan secund. Din aceste cauze să ştiţi că aceşti copii nu mai au tragerea de inimă pe care o aveam noi pe vremuri", a tras semnalul de alarmă Mihail Majearu.

198 de meciuri şi 32 de goluri la Steaua are Majearu

8 sezoane a jucat în Ghencea

1 selecţie în naţională are fostul mijlocaş

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
decaraiman
decaraiman  •  05 Iunie 2011, 11:29

asta cam asa este si nu vreau sa fac referire la cineva anume dar asa este se stie de acest procedeu si la steaua si la dinamosi la toate echipele din romania . doar ca acest lucru nu trebuie sa duca la desfiintarea sectiilor respective ci la luarea de masuri pt stoparea acestui fenomen.pt un copil de 10-12 ani care joaca in tricoul stelei e un punct de sprijin ca formarea lui ca om chiar daca nu va ajunge un dan petrescu sau ilie dumitrescu. daca ii iei aceasta sansa de a fi aproape de echipa iubita de un brand de un fenomen societatea asta si asa distrusa se va distruge si mai mult

aethist
aethist  •  02 Iunie 2011, 18:31

NU ai ce sa-i ceri unui om care a trait numai din tunuri ... Vrea din Steaua o Barcelona dar nu consientizeaza ca aceasta echipa , ce a castigat Champions League are 3/4 din jucatori crescuti in pepiniera clubului . Mi-e mila de Steaua si de fotbalul romanesc ... pe mainile cui a ajuns ...

ciocaneanu
ciocaneanu  •  02 Iunie 2011, 18:12

Nu poti cere lui Jijel sa faca un plan de lunga durata cind el numai din tunuri traieste. Toate intreprinderile pe care le-a avut pe mina s-au dus de suflet. O familie de bisnitari ramine o familie de bisnitari. E o rusine ca a fost posibil sa cumpere sau sa puna mina pe Steaua.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează