FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Informații explozive din interiorul FCSB! Ce se ascunde în cazul Edjouma? Nu mai are chef să joace sau FCSB nu-l mai vrea în echipă la ordinul lui Becali?

Articol de , , - Publicat miercuri, 03 mai 2023 15:34 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 16:42

Cel mai bun fotbalist de la FCSB până acum 3 săptămâni, Malcom Edjouma (26 de ani) a absentat de la meciul cu CSU Craiova, din cauza unei accidentări pe care a suferit-o la antrenamentele de săptămâna trecută. O leziune musculară, care conform investigațiilor medicale făcute ulterior a determinat și perioada de pauză: cel puțin 3-4 săptămâni. 

Mihai Stoica, managerul general al vicecampioanei, a anunțat după succesul din Bănie că „singura șansă ca el să mai evolueze în acest sezon e să meargă la Belgrad, la Marijana, pentru a se trata”. De la accidentarea suferită a trecut însă aproape o săptămână și Edjouma nu a ajuns în Serbia, astfel că sigur, cel puțin și pentru meciul cu Sepsi, de luni seară, el va fi absent. 

Gigi Becali vrea 4 transferuri pentru Liga Campionilor: „Mai bag 5 milioane de euro”
FCSB
Gigi Becali vrea 4 transferuri pentru Liga Campionilor: „Mai bag 5 milioane de euro”

„Va merge acolo doar dacă el dorește acest lucru. De exemplu, Omrani n-a dorit, a așteptat să se refacă normal”, a adăugat MM Stoica la Orange Sport. În cazul lui Edjouma însă, între club și fotbalist, conform informațiilor pe care le are GSP, nu a existat nici măcar un dialog pe această temă. 

Clubul nu a avut nicio inițiativă de a-l trimite la Belgrad pentru a-l reface în timp-record și pentru a-l avea bun de joc. Sursele GSP susțin că Edjouma se simte dat la o parte, mai ales după ce Becali l-a criticat în ultima vreme și l-a tot scos devreme pe parcursul meciurilor. 

Cum i-a deranjat Malcom Edjouma pe conducătorii FCSB

În schimb, atitudinea clubului, de a nu face orice efort pentru a-l avea la dispoziție în acest final de play-off, s-ar explica prin ceea ce s-a întâmplat cu Edjouma în ultimele săptămâni. Primul lucru cu care fotbalistul a reușit să-i enerveze pe antrenori și conducători a fost înaintea meciului cu CFR, din Gruia, când, respectând Ramadanul, prima masă pe care a avut-o înaintea plecării la Cluj a fost seara, la fast food, motiv pentru care s-a ales și cu o toxiinfecție alimentară. A fost lăsat acasă, iar echipa a evoluat fără el. 

Vineri seara a mâncat ceva care nu i-a priit, iar sâmbătă dimineaţa ne-a informat că nu se poate ridica din pat. Am trimis un asistent medical la el. Era… A mâncat în oraş, seara, îţi dai seama. N-a fost OK pentru el, pentru stomacul lui. Noi îi învăţăm cum să mănânce. Te aştepţi ca ei să meargă să mănânce ceva sănătos? Te duci frumos la..., că de asta e fast food. Te mişti fast. Dacă e OK? Şi pe afară se mănâncă la greu fast food, inclusiv jucătorii mari mănâncă fast food. Nu ai ce să faci. Sunt prea puţini cei care respectă asta.

-Mihai Stoica, manager general FCSB

În ciuda declarațiilor publice prin care lăsa să se înțeleagă că îi ia apărarea lui Edjouma, Mihai Stoica, dar și ceilalți din club, au fost extrem de deranjați de modul prin care l-au pierdut pe francez pentru derby-ul cu CFR, mai ales că întreaga săptămână de dinaintea jocului toată tactica se făcuse cu el titular. 

40 de meciuria jucat Edjouma în actualul sezon în tricoul roș-albastru: 29 în Liga 1 și 11 în Conference League

După ce și-a revenit, Edjouma a reapărut în primul „11”, dar a fost din nou schimbat devreme: cu Farul după 66 de minute, cu Rapid la pauză. În plus, în afara episodului de dinaintea derby-ului cu CFR, lui Edjouma i s-a reproșat și modul în care s-a antrenat în această perioadă. Unul ce n-a fost pe placul antrenorilor, care au acuzat delăsarea și lipsa de angajament ale francezului. 

1,5 milioane de euroe cota actuală a lui Edjouma, de 3 ori mai mare decât cea pe care o avea când a fost cumpărat de FCSB de la Botoșani, în februarie 2022, în schimbul a 330.000 de euro

Acesta ar putea să fie și motivul pentru care acum FCSB nu e extrem de interesată să-l recupereze rapid pe Edjouma, fiindcă oricum nu l-ar mai avea în calcule pentru un post în primul „11”. În schimb, apropiați ai jucătorului susțin că Edjouma se simte dat la o parte exclusiv la intervenția lui Gigi Becali și că, la fel ca în cazul Florinel Coman, care a fost refăcut miraculos la Marijana, după o ruptură musculară imensă, dacă s-ar fi considerat că mai e util, ar fi fost trimis de urgență la Belgrad pentru a fi recuperat. 

Malcom Edjouma, la fel de productiv ca Florinel Coman la FCSB 

În actualul sezon, ținând cont de toate meciurile, campionat, Europa, Cupa României, Edjouma ocupă locul 2 în ierarhia fotbaliștilor care au produs cele mai multe goluri. A marcat de 11 ori, doar Compagno e peste el, dar a și oferit 3 assist-uri. 

JucătorGoluriPase de golGoluri produse
Compagno15-15
Edjouma11314
Fl. Coman9514
Cordea9413
Radunovici4711
Oct. Popescu3710
Dawa527
Olaru167

6,03e media notelor GSP ale lui Edjouma pentru prestațiile din acest sezon, e pe locul 3 la FCSB, după Șut (6,10) și Compagno (6,05)

Ovidiu Popescu va fi noul Malcom Edjouma la FCSB 

Lipsa de interes a celor de la FCSB pentru recuperarea lui Edjouma e determinată și de faptul că a apărut o soluție pentru postul de inter la mijlocul terenului, variantă pe care antrenorii o consideră în acest moment extrem de utilă. 

E vorba despre Ovidiu Popescu. Prestația lui foarte bună din meciul cu CSU Craiova, când a evoluat ca mijlocaș central în repriza secundă, îl va propulsa în primul „11”, chiar în locul lui Edjouma. Aproape sigur, linia de 3 mijlocași va fi formată din Olaru, Șut și Ovidiu Popescu, în vreme ce banda dreaptă va fi asigurată de cuplul Pantea-Sorescu. Octavian Popescu va rămâne pe bancă, soluție pentru partea a doua a jocurilor. 

Cum ar putea arăta primul „11” al lui FCSB în ultimele 4 etape din play-off: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm (I. Cristea), Radunovici - Olaru, Șut, Ov. Popescu (Oct. Popescu) - Sorescu, Compagno, Fl. Coman. 

VIDEO. Poate FCSB să câștige titlul cu Elias Charalambous? Răspunsul lui Leo Strizu

Citește și: 

Paradox total în lupta la titlu: FCSB ar putea lua titlul cu mai puține puncte decât Farul și CFR!

Șucu întrebat în direct de Ștucan: „A fost Rapid un club avantajat de arbitri în sezonul ăsta?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
John.Wick
John.Wick  •  04 Mai 2023, 00:22
Postat de steaua1986. pe 03 Mai 2023, 17:29

Din partea mea sa mearga toti la vrajitoare, cui ii pasa? Club păgân.

Tu cu ce club creștin ții? Că parcă erai adepta zeului de tablă zincată talpa

johny2003
johny2003  •  03 Mai 2023, 20:45

Toata lumea stie ca Fariseul Fatarnic e Ranchiunos, Razbunator, Rasist, Discriminator....

van_dammage
van_dammage  •  03 Mai 2023, 19:32

Sper să prind ziua în care sportivi gen Ovidiu Popescu nu se vor mai regăsi în lotul Stelei.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează