FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Pregătiri pentru sezonul viitor la Hermannstadt: doi ani pentru Măldărășanu

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 16:25 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 18:40

Conducătorii lui Hermannstadt vor purta cât de curând negocieri cu antrenorul Marius Măldărășanu, pentru prelungirea cu 2 ani a contractului scadent în vară. Obiectivul stagiunii 2023/2024: prezența în play-off.

Neînvinsă în play-out-ul Ligii 1, cu 3 victorii în ultimele 3 meciuri, FC Hermannstadt pregătește deja sezonul 2023/2024. Iar primul obiectiv al conducătorilor clubului îl reprezintă continuarea colaborării cu antrenorul Marius Măldărășanu

Din informațiile Gazetei, aceștia se vor așeza în următoarele zile la masa negocierilor cu tehnicianul în vârstă de 48 de ani. Ei intenționează să-i propună prelungirea contractului scadent la 1 iulie cu două sezoane, până-n 2025.

A fost la un pas să plece

"Măldă" a fost căutat în ultimul timp de mai multe cluburi, printre care FCU Craiova și U Cluj, dar conducerea mizează pe faptul că el s-a simțit foarte bine la Sibiu, unde și-a putut face treaba așa cum a crezut de cuviință. El a manageriat foarte bine echipa toamna trecută, când clubul încă se confrunta cu probleme financiare, reușind două serii de câte 5 partide fără eșec.

În actualul mandat, început la 1 iulie 2021, când președintele Dani Coman l-a adus la Hermannstadt, Măldărășanu a avut un singur moment dificil: după ce FRF le-a retras sibienilor 9 puncte, din cauza neplății unor datorii. 

La finele lui februarie, în urma unui al 7-lea meci consecutiv fără victorie în sezonul regulat, 0-1 cu U Cluj, el s-a oferit să plece: "Este foarte greu. Am stat și m-am gândit. Am inițiat și o discuție cu conducerea, pentru că până la urmă trebuie să schimbi ceva. Că se schimbă antrenorul, că se schimbă atitudinea jucătorilor....".

Patru milioane de euro buget

În cele din urmă, șefii l-au convins să rămână, iar de schimbat s-a schimbat atitudinea jucătorilor. Acum, principalul obiectiv al stagiunii viitoare e prezența în play-off-ul ratat în această primăvară, din cauza depunctării amintite. Conducerea și-a propus un buget de 4 milioane de euro, pentru trecerea la nivelul următor. 

O parte din bani ar urma să fie strânși din vânzarea jucătorilor pentru care există interes: Daniel Paraschiv, în discuții la MOL Fehervar, Baba Alhassan, vizat de un club din play-off, și Raul Opruț, pentru care există o ofertă din Belgia, de la Kortrijk.

7meciuri consecutive fără eșec are Hermannstadt în campionat. A încheiat sezonul regulat cu 2 victorii, iar în play-out a bifat 2 remize și 3 victorii consecutive

Hermannstadt a câștigat cu FC Argeș și e tot mai departe de retrogradare. Clasamentul din play-out
Hermannstadt - FC Argeș 2-1
Hermannstadt a câștigat cu FC Argeș și e tot mai departe de retrogradare. Clasamentul din play-out
Vor să își vândă vedetele pentru un buget de play-off: „Astea sunt planurile noastre”
Hermannstadt
Vor să își vândă vedetele pentru un buget de play-off: „Astea sunt planurile noastre”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează