Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 16:30 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 19:38

Antrenorul lui FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a comentat arbitrajul lui Sebastian Colțescu la meciul de la Galați (1-1), unde echipa sa a pierdut două puncte din cauza unui penalty pe care el îl contestă vehement: „Cine vrea să înțeleagă ceea ce spun înțelege”. „Măldă” a vorbit și despre alte greșeli de arbitraj comise împotriva sibienilor.

FC Hermannstadt a făcut show, în această după-amiază, cu Progresul Pecica în Cupa României (6-0). Dar antrenorul Marius Măldărășanu a rămas cu gândul tot la campionat. Și mai ales la arbitrajele de care a avut parte în unele meciuri. La Galați, week-endul trecut, a pierdut două puncte în finalul partidei (1-1), în urma unui penalty acordat de „centralul” Sebastian Colțescu la un contact între portarul Cătălin Căbuz și atacantul gălățean Cîrjan. „Măldă” îl contestă vehement.

Marius Măldărășanu: „Este joc periculos, la atacul cu talpa al atacantului”

„Am analizat la cald și prin prisma a ceea ce am văzut de pe bancă avem un contraatac pe care nu-l finalizăm, după care, pe o așezare bună a noastră, apare o situație de penalty. Astea au fost cuvintele mele, în mare. Nu revăzusem faza la televizor. Revăzând meciul și implicit faza, consider în primul rând că este joc periculos, la atacul cu talpa al atacantului de la Oțelul. E părerea mea.

Și dacă nu dai fault la acea fază, dacă există contact între capul lui Căbuz și atacant, în general se judecă și intensitatea, care n-a existat. Dacă ne uităm și la jucătorul care aduce mingea în careu, el ridică mâinile dezamăgit de ratarea colegului, nicidecum cum o faci natural, să ai tendința să reproșezi arbitrului că n-a dat penalty.

Sebi Colțescu arată întâi 6 metri, după care, ce i s-a spus în cască nu știm, duce mâna spre punctul cu var. Din păcate, o greșeală care a făcut ca noi să nu avem încă două puncte în clasament", a comentat antrenorul sibienilor într-un videclip publicat pe pagina de Facebook a clubului.

„E doar punctul meu de vedere, ca antrenor”

„Măldă” a insistat că "de-a lungul timpului n-am vorbit despre arbitraj și o fac foarte rar. Sezonul trecut am făcut-o după foarte multe greșeli împotriva noastră, când au spus domnul Mititelu, de la Craiova, MeMe Stoica, oameni de fotbal din studio că erau foarte multe greșeli împotriva lui FC Hermannstadt. De data asta am vrut să vorbesc, e doar punctul meu de vedere ca antrenor”.

Tehnicianul ploieștean are în vedere "mai multe situații. Am avut penalty în meciul de Cupă cu Sepsi, nu ni s-a dat. Fault la Paraschiv, în faza premergătoare golului Rapidului, penalty la Oroian nu ni se dă în același meci. Avem gol valabil cu Petrolul, arbitrul arată centrul, merge la VAR, își schimbă decizia, însă pe niște reluări neconcludente. Vorbind la margine cu arbitrul de rezervă mi s-a spus că se judecă un posibil henț intenționat la Paraschiv. Dar, revăzând faza, pe reluări n-ai cum să-ți dai seama de așa ceva. Și totuși, el schimbă decizia”.

Marius Măldărășanu: „Cine vrea să înțeleagă ceea ce spun înțelege”

Întorcându-se la meciul de la Galați, antrenorul lui FC Hermannstadt susține că "nu vreau să ne pitim în spatele greșelilor de arbitraj, am fost primul care a spus după meci că nu meritam victoria. Însă au fost partide în care am jucat bine și am pierdut puncte. Cu Farul, cu FCSB, cu Rapid. 

De ce nu puteam câștiga 3 puncte pe fondul unui joc prost? E normal să fim supărați că am luat gol în minutul 89, pe o greșeală de arbitraj. Îl apreciez pe Sebi Colțescu, e un arbitru foarte bun. Dacă vrea să se termine un meci 3-3, atunci se termină 3-3. Aici, cine vrea să înțeleagă ceea ce spun înțelege".

„De ce să îndepărtăm actualii investitori?”

Mădărășanu a tras și un semnal de alarmă: „Muncim cu toții. Eu ca antrenor vreau să ajung la un alt nivel, jucătorii la fel, patronii bagă bani, fac eforturi mari. Clubul e în insolvență. Au fost probleme în trecut, ne uităm la liga a doua ce se întâmplă, multe echipe aflate pe loc de play-off care n-au drept de promovare și pentru faptul că n-au un parteneriat sau ceva legal cu un investitor.

Nu se înghesuie nimeni la fotbal, din păcate. Și atunci de ce să facem astfel de greșeli și să îndepărtăm actualii investitori? Pentru că se poate întâmpla așa ceva”.

Ion Crăciunescu propune 5 variante pentru șefia CCA: „În primul rând el. Totul îl recomandă”

FCSB l-a zdrobit pe Bergodi în ultimul an! » Urmează revanșa?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”