FOTBAL  »  Superliga  »  EURO 2020

Manuela Pătrăşcoiu, președintele CNI, explică ce se întâmplă cu arenele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf în perspectiva Euro 2020: „Noi așa preconizăm”

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 09:21

Stadionul Steaua e pus la pământ, pe Giulești s-au scos toate scaunele și în curând începe demolarea tribunelor, iar la Arcul de Triumf gradenele au fost dezmembrate de câteva luni. Chiar dacă mai sunt probleme administrative și birocratice în ceea ce privește avizele și actele necesare, oficialii Companiei Naţionale de Investiţii dau asigurări că suntem în grafic.

„Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf sunt contractate, iar în prezent am depus documentaţia pentru autorizaţia de construire şi de demolare şi vom începe execuţia. Preconizăm ca până la sfârşitul anului să atingem un stadiu mediu de execuție de 70%. Sumele sunt alocate, iar în mai 2020 să poată avea loc pregătirile și antrenamentele prevăzute”, a spus Manuela Pătrăşcoiu, președintele CNI, la şedinţa comisiilor de buget-finanţe, la dezbaterea bugetului MDRAP. În acest an, bugetul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de 5,23 miliarde lei, în scădere cu 2,41% faţă de anul trecut.

Și consilierul premierului, Gheorghe Popescu, e încrezător și dă asigurări în ceea ce priveşte pregătirile pentru găzduirea a patru partide de la turneul final. „Vom fi pregătiţi pentru Euro 2020. Pentru mine personal este o mândrie că ţara noastră organizează un astfel de eveniment. Dacă din punct de vedere sportiv beneficiile nu vor fi foarte mari, şi mă refer la faptul că echipa naţională nu se va califica direct la turneul final, câştigurile ulterioare, cu ce vom rămâne după acest turneu, vor fi uriaşe. Eu sunt convins că aşa cum am colaborat până acum cu celelalte instituţii o vom face până la fluierul de start al campionatului european”, a spus Popescu.

„Din informaţiile pe care le avem de la Compania Naţională de Investiţii suntem în grafic şi până în martie 2020 putem fi gata cu cele trei stadioane. Ne dorim să fim pregătiţi şi avem bineînţeles şi un plan B chiar şi în ceea ce priveşte terenurile de antrenament”
Răzvan Burleanu, președinte FRF

„Ne interesează să avem o moştenire şi asta constă în cele patru stadioane, pentru că nu am mai avut parte de o astfel de investiţie din anii ‘70 şi asta va reprezenta un moment foarte important care ne va ajuta să dezvoltăm fotbalul în ţara noastră”
Răzvan Burleanu, președinte FRF

STADIUL CELOR TREI STADIOANE ÎN VIZIUNEA CNI

  • STEAUA

Au fost finalizate lucrările de demolare. De asemenea, au fost întocmite și depuse la instituțiile emitente, documentațiile necesare obținerii autorizației de construire precum și a avizelor și acordurilor necesare emiterii acesteia. Ultimele dintre aceste avize, respectiv avizul ISU și cel de protecție civila, au fost emise în data de 7 ianuarie 2019. Estimăm că în perioada următoare se va obține autorizația de construire, astfel încat să poată începe execuția lucrărilor de construire, în condiții specifice sezonului rece.

  • RAPID

A fost demarată etapa de întocmire a documentației în vederea obținerii autorizației de construire de la Primăria sectorului 6. Estimăm că lucrările de desființare parțială a construcțiilor existente pe amplasament să înceapă la mijlocul lunii februarie. În paralel cu execuția lucrărilor de desființare se va desfășura activitatea de obținere a tuturor avizelor necesare emiterii autorizației de construire, astfel încât lucrările de construire să poată fi demarate imediat ce sunt finalizate cele de desființare.

  • ARCUL DE TRIUMF

Se află în derulare procedura de obținere a avizelor și autorizației de construire. În paralel, Ministerul Tineretului și Federația Română de Rugby desfășoară activități de eliberare a amplasamentului, adică desființarea construcțiilor existente și de deviere a unei conducte de apă care traversează amplasamentul. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
suporterucv
suporterucv  •  13 Februarie 2019, 12:36

In principiu e foarte bine ca se construiesc stadioane, insa atentie, aceste arene trebuie sa fie si UTILE, adica sa produca ceva !!! Daca vor sta mai mult goale, nu vor face altceva decat sa atarne tot mai greu de bugetul bucurestenilor. Vorbesc din experienta de la Craiova, unde se stie, e o medie excelenta de spectatori pe meci (fata de restul tarii, nu raportat la occident) si tot sunt cca 200 mii de euro pe an pe care Primaria ii suporta. Sigur, mai e un minihotel la stadion care trebuie dat in folosinta si atunci s-ar mai putea echilibra balanta...dar pana atunci, contribuabilii suporta.

104343947122875
Anton Pan  •  13 Februarie 2019, 12:25
Postat de comedy.central pe 13 Februarie 2019, 11:50

Corect spus este ca gigi becali si mafia lui din arbitraj au distrus complet fotbalul românesc! Se joaca in play-off numai cu cooperative sătești, fotbalul e de cumetrie iar comunele suburbane *** au inlocuit echipele de traditie care-l capaceau pe cioba noid.

comediantul asta central nu scapa un prilej fara sa se faca de ras. Tolomacul afirma ca becali are arbitrii de partea lui, o dovada in plus a gradului de ignoranta absoluta a clovnului central. Steaua pierde de trei ani titlul in play-off din cauza cooperativelor si arbitrilor si zevzecul circar, probabil din pestera peluza sud sau din cea a fratilor lor de la circul canin PCH, aiureaza cu talent, la fel alt ratacit prin subterane precum hells!!!

104343947122875
Anton Pan  •  13 Februarie 2019, 12:16

1. o noua dovada a incompetentei si inconstientei guvernantilor, sa risipesti 200 milioane de euro din bani publici pentru 4 stadioane noi, intr-un singur oras, intr-un an! 2. Pretextul penibil al unei investitii inutile este nevoia de a asigura cateva ore de antrenament pt Euro 2020, hazliu nu!!! 3. Bucurestiul are un stadion nou mare, subutilizat, prost intretinut si producator de pagube la bugetr, ce sa mai faca cu inca 4!!! 4. culmea *** este ca un stdion va fi transfotrmat in unitate militara si oferit cadou ramasitelor sovietice din armata, adica CSA, care deja au ruinat complexul sportiv Ghencea fara ca nimeni sa raspunda. Un alt stadion nou va fi daruit MIn de Interne, pentru pregatirea cainilor politisti probabil, iar un al treilea va fi dat in dotarea MIn Transportului, cu ce finalitate nu se stie. 5. Daca Bucurestiul nu poate folosi eficient Arena Nationala cine va intretine si utiliza stadionul Cazarmii Staliniste a Armatei-CSA, al Min de Interne si al Min Transporturi. In concluzie bani irositi inutil, in batjocura contribuabililor, intr-un oras dezordonat, murdar, poluat cu prea multe buluine rosii si cu complet alte prioritati pentru investitii. O rusine!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează