FOTBAL  »  Superliga  »  RĂBUFNIRE

Marcel Răducanu atacă în războiul lui Lupu cu Hagi: „Titulatura de «Rege» al fotbalului românesc n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie”

Marcel Răducanu +24   FOTO
Marcel Răducanu

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 11:53 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 12:44

Marcel Răducanu (68 de ani), fost fotbalist la Steaua București și Borussia Dortmund, a comentat afirmațiile recent făcute de Dănuț Lupu (56 de ani), conform cărora Nicolae Dobrin a fost cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, peste Gheorghe Hagi. 

Marcel Răducanu este de părere că o astfel de dezbatere nu ar trebui să aibă loc și că preocupările fotbalului românesc ar trebui să fie altele: creșterea valorii campionatului intern și producerea de jucători tineri și talentați care să evolueze în fotbalul european. 

A confundat Chivulete xenofobia cu rasismul? Cum își pregătește FC U Craiova apărarea pentru apel la decizia meciului pierdut cu Sepsi
FCU Craiova
A confundat Chivulete xenofobia cu rasismul? Cum își pregătește FC U Craiova apărarea pentru apel la decizia meciului pierdut cu Sepsi

Marcel Răducanu: „Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini”

„Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini. Aici am ajuns să avem dezbateri despre cine a fost cel mai mare jucător al României din toate timpurile şi cine merită titulatura de «Rege» Asta e ultima problemă a fotbalului românesc.

În loc să ne preocupe creşterea valorii campionatului intern, să scoatem jucători talentaţi care să mai ajungă să mai joace şi ei prin Europa, pe oamenii din fotbalul românesc îi interesează cine a fost «Rege». 

Dacă vorbim de regi în fotbalul românesc, atunci lui Messi, Ronaldo, Maradona cum trebuie să le spunem? Dumnezei? Această titulatură de «Rege» n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie. 

Da, au fost jucători mari, fiecare la timpul lui, şi-au pus toţi amprenta asupra fotbalului românesc”, a declarat Marcel Răducanu, potrivit Orange Sport. 

Marcel Răducanu: „Nicolae Dobrin şi Ilie Balaci n-au avut şansa de a evolua în străinătate, așa cum a făcut-o Gheorghe Hagi”

Ulterior, Marcel Răducanu a vorbit despre Nicolae Dobrin, Ilie Balaci și Gheorghe Hagi. Despre primii doi, acesta a spus că nu au avut șansa de a evolua în străinătate, așa cum a făcut-o Gheorghe Hagi. 

„Dobrin şi Balaci n-au avut şansa de a evolua în străinătate. Împotriva lui Dobrin am şi jucat, dar am şi fost coleg la naţională, iar Hagi a avut şansa să joace în străinătate, după căderea sistemului comunist. 

Eu l-am văzut la echipa naţională, la Mondialul din 1994, dar şi la Galatasaray, unde a jucat excelent de fiecare dată. Însă această titulatură de «Rege»”, a mai spus Marcel Răducanu, potrivit sursei citate. 

+20 FOTO

VIDEO. Anghel Iordănescu, despre fuga lui Marcel Răducanu din țară: „Am știut!” - Podcast Profu' de Sport #11

Citește și: 

CFR reclamă o fază din FC Argeș - FCSB: „Poate fi viciere de rezultat”

Cu CFR campioană, România are șanse la grupele Champions League! FCSB, Farul sau Rapid nu au aceleași șanse

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (12)
vifrim
vifrim  •  28 Februarie 2023, 06:51

mai avem si o "generatie de aur" fara medalii nicaieri. titulaturi bombastice nascocite de presa si mentinute in conflictele dintre fosti jucatori. circ si paine.

calinescu_
calinescu_  •  27 Februarie 2023, 19:36

Baietii din presa inventeaza titluri de doi bani in loc sa vada cu ochiul ziaristului sportiv toate neajunsurile fotbalului romanesc : respectiv lipsa antrenorilor de valoare pe toate palierele , arbitraje favorizante , controlul antidoping , precum si starea terenurilor de joc si de antrenament ....!!! Toate acestea sunt factorii care distrug fotbalul romanesc ...!!!!

realsteaua
realsteaua  •  27 Februarie 2023, 19:02

Respect Marcel Răducanu. În sfârșit am auzit ( de fapt citit ) o persoană care spune că titulatura de rege nu-și are rostul. Se cunoaște că a trăit în afara țării și are o altă mentalitate.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează