FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Marcel Răducanu i-a făcut portretul noului antrenor al lui Sepsi. A fost coleg cu Storck la Borussia și știe ce calități are: „Totul e să aibă mână liberă”

163 de meciuri a jucat Marcel Răducanu la Borussia Dortmund, pentru care a marcat de 31 de ori
163 de meciuri a jucat Marcel Răducanu la Borussia Dortmund, pentru care a marcat de 31 de ori

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 10:08 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 11:57

Sepsi și-a găsit antrenor, după demiterea lui Liviu Ciobotariu.  Alesul este tehnicianul german Bernd Storck (60 ani), iar Marcel Răducanu, care i-a fost coechipier la Borussia Dortmund între 1983 și 1988, crede că va avea rezultate la Sepsi dacă va fi lăsat să-și facă treaba.

Ajunsă pe locul 10 în Superligă, Sepsi s-a despărțit de antrenorul Liviu Ciobotariu. Iar patronul Laszlo Dioszegi a decis să-i dea echipa pe mână unui tehnician german: Bernd Storck. Al treilea neamț sută la sută care vine să lucreze în fotbalul nostru, după Ewald Lienen, la Oțelul Galați, și Christoph Daum, la echipa națională.

Se apropie decizia finală » Șefii lui Dinamo se întâlnesc azi cu Ciobotariu + Primii 3 favoriți
DINAMO
Se apropie decizia finală » Șefii lui Dinamo se întâlnesc azi cu Ciobotariu + Primii 3 favoriți

Cunoscut nouă din perioada când a pregătit naționala Ungariei (2015 - 2017), la care a debutat chiar împotriva României, în preliminariile Euro 2016 (0-0), Storck a fost coechipier la Borussia Dortmund cu Marcel Răducanu, în perioada 1983 - 1988.

Marcel Răducanu: „Bernd Storck e un antrenor ofensiv. Vine cu o altă mentalitate”

Contactat de GSP.RO, fostul internațional român a avut numai cuvinte de laudă despre noul tehnician al lui Sepsi. „E un antrenor ofensiv, deși, ca jucător, a fost fundaș de meserie. Iar din ce-mi amintesc, sistemul lui preferat este 4-3-3. Pe vremea noastră era unul la modă, îl practicam și la Borussia Dortmund”, a punctat Marcel.

Fostul internațional român n-are nicio îndoială că Storck se va descurca în Liga 1, chiar dacă nu cunoaște campionatul: „În mod normal, așa cum îl știu eu, o să facă față fără probleme. Îi va prinde bine lui Sepsi, pentru că vine și cu o altă mentalitate”.

Marcel Răducanu: „Dacă știam că vine în România îl sunam să-i spun cum stau treburile pe la noi”

Singurele rețineri pe care le are Răducanu: „Depinde și ce jucători va avea Bernd la dispoziție. De asemenea, foarte important va fi să i se dea mână liberă. Dacă aș fi știut că merge în România îl sunam să-i povestesc cum stau treburile pe la noi, cu patronii care se bagă peste antrenori. Părerea mea e că i-ar fi greu într-o asemenea situație, dar sper să nu fie cazul la Sfântu Gheorghe”.

Fostul jucător al Stelei și al Borussiei și-a amintit apoi de perioda în care el și Storck au fost coechipieri la Dortmund. „Era un puști când a venit la noi, de la VfL Bochum. La început nu prea juca, apoi, treptat, și-a făcut loc în echipă. Când fundaș dreapta, când stânga sau închizător, unde era nevoie.

Un băiat muncitor, nu prea avea el tehnică, dar dădea bine la poartă, din afara careului. Și mai avea o mare calitate. Era nemilos la marcaj, foarte greu de depășit. Nu se ducea după fentă, tatona.

În meciurile cu Bayern din acea vreme îl avea mereu în grijă pe Karl-Heinz Rummenigge și-mi amintesc unul în care așa de bine l-a marcat că marea vedetă a Germaniei n-a mișcat, efectiv”, povestește Marcel.

Marcel Răducanu și Bernd Storck, colegi și la Școala de Antrenori de la Koln

În 1988, drumurile li s-au despărțit. Storck a rămas la Dortmund și a câștigat Cupa Germaniei, în 1989, în timp ce Răducanu s-a transferat la FC Zurich.

S-au revăzut tocmai în 1994, când au făcut împreună Școala de Antrenori de la Koln: „Am fost într-o serie cu multe nume mari. Mai erau danezul Morten Olsen, care o pregătea deja pe FC Koln, Peter Briegel, Jurgen Roeber, Toni Woodcock și Stefan Engels. Unii dintre ei au ajuns antrenori mari”. 

Bernd a fost un coleg ok. Își vedea de treabă. M-a și ajutat la începuturile mele la Dortmund, cu limba. Eu nu vorbeam bine germana
- Marcel Răducanu, fost internațional român

7sunt cluburile la care a antrenat Bernd Storck până acum, ca principal: Eupen, Genk, Dunajska Streda, Cercle Bruges, Mouscron, Almaty și Kortrijk. A fost asistent la Hertha, Wolfsburg, Partizan Belgrad și Borussia Dortmund

CITEȘTE ȘI:

Mihai Pintilii a recunoscut că a primit o ofertă: „Am fost sunat și mi-a propus să vin. I-am spus că trebuie să am o discuție cu MM, pentru că e ca un tată pentru mine. După, mai vedem”

UEFA ia măsuri! Se anunță o schimbare radicală în regula hențului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Noiembrie 2023, 13:22

Sepsi joaca barajul ...

doar..titi
doar..titi  •  30 Noiembrie 2023, 12:55

ca de obicei , ori trebuie , ori nu trebuie ....marcel se baga si el in seama !!!bah "neamtule" ....ala vine pentru bani ...si experienta !!!...nu pentru sfaturi !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează