FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Marcos Antonio a învins cancerul: "Am dat restart vieţii mele"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2010 00:00

După ce a învins una din cele mai necruţătoare boli, cancerul, Marcos Antonio (27 de ani) e pregătit să ducă Rapidul în Europa.

Nimic din jocul fundaşului brazilian nu trădează drama pe care a fost nevoit să o depăşească la începutul anului trecut, cînd a fost operat la gît pentru a i se extirpa o tumoare. Puternic şi hotărît în defensivă, Marcos Antonio pare că-şi domină adversarul direct la fiecare duel, iar în atac este căutat mereu la fazele fixe. Într-un interviu exclusiv acordat Gazetei, fundaşul brazilian a povestit cum a redescoperit plăcerea de a juca fotbal.

- De ce ai ales Rapidul, Marcos?
- Pentru că este o echipă mare în primul rînd şi pentru că ştiu foarte mulţi jucători din România, chiar dacă mu cunoşteam foarte multe despre campionatul românesc.

- Pentru cei care nu te-au văzut jucînd pînă acum, care sînt calităţile tale?
- Dau 100% la fiecare meci şi fac marcaj foarte bine. Am mereu o dorinţă foarte mare de victorie, care uneori poate acoperi unele lipsuri pe care orice jucător le are. Urc în atac, îmi place golul.

- Care este povestea vieţii tale?
- Provin dintr-o familie medie din Brazilia, am un frate mai mic, dar el nu joacă fotbal. Sînt căsătorit şi sper ca în acest an Cel de Sus să îmi dea şi un copil. Mama mă îndemna mereu să merg la şcoală, dar i-am explicat că iubesc prea mult fotbalul şi că pot reuşi. Acum se bucură că am avut dreptate.

- Ai avut o problemă foarte delicată. Cum ai învins cancerul?
- Asta ţine deja de trecut şi nu-mi place să vorbesc foarte mult despre ea. Dar faptul că sînt aici spune totul despre dorinţa mea de a cîştiga, acum mă bucur de fiecare antrenament. Am avut şi gînduri negre cînd am aflat de această problemă. Cred însă foarte mult în Dumnezeu şi cred că a fost o lecţie ca să ştiu cum să mă bucur de viaţă.

"Cel mai mult m-au ajutat Ezequias şi Rui Duarte, m-am împrietenit rapid şi cu Cesinha şi Spadacio. Am descoperit un grup foarte unit, mi-au simplificat foarte mult adaptarea"
Marcos Antonio, fundaş Rapid

"Readucem trofeele în Giuleşti!"
Proaspăta achiziţie Nicolae Grigore are planuri mari la Rapid. "Sînt foarte fericit că am revenit acasă! A contat foarte mult că domnul Dinu a venit la Rapid pentru că este un om care a crezut mereu în mine. Marius Şumudică ştie să motiveze jucătorii. Sînt convins că anul acesta putem aduce trofee în Giuleşti", a spus mijlocaşul de 27 de ani.

Marius şi pulsul
Marius Constantin a surprins plăcut la antrenamentul de ieri, după ce în urmă cu trei zile a ratat primul meci de pregătire sub comanda lui Şumudică. Fundaşul central şi-a îmbunătăţit timpii, avînd pulsul 120 după 2 kilometri alergaţi. "Bravo, Marius! Înainte îţi sărea pulsul la 140, uite că te-am adus la 120 după cîteva zile de cantonament" a fost replica lui Şumudică. "Campion" a fost Cesinha, cu un puls de aviator, 110, după ture bune de teren.

Roman, 3 ani la Rapid
După mai multe săptămîni de negocieri, Mihai Roman (25) a ajuns în Giuleşti. Potrivit unor surse din cadrul clubului, mijlocaşul Braşovului ar fi semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea pregătită de Marius Şumudică şi va încasa 20.000 de euro la semnătură. Roman se alătură altor trei ex-"stegari": Rui Duarte, Ezequias şi Nicolae Grigore. Următorul pe lista alb-vişiniilor este atacantul Sabrin Sburlea, tot de la formaţia de sub Tîmpa.

Au dat cu spatele :)
Rapidiştii nu mai au superstiţii sub comanda lui Marius Şumudică. Ajunşi la hotel, şoferul a mers cu spatele pînă în faţa hotelului, unde jucătorii s-au amuzat copios: "Dacă era nea Puiu Iordănescu nu scăpa întreg şoferul!". Marius Şumudică nu a părut însă deloc impresionat: "Eu nu am superstiţii de genul ăsta. Important este ce faci pe teren", a spus tehnicianul.

>> Rapidiştii au avut ieri două antrenamente, ambele fiind axate pe acumularea fizică. Astăzi, giuleştenii vor susţine ultimul amical din cantonamentul din Slovenia, de la ora 18:30, cu Sibir Novosibirsk, locul 11 în prima ligă din Rusia.
>> Marcos Antonio şi Bozovici s-au antrenat separat. Cei doi au avut un program special pregătit de preparatorul fizic, stoperul brazilian fiind încă în urmă cu pregătirea fizică, în timp ce fundaşul stînga se resimte în continuare după o accidentare din finalul sezonului trecut.
>> Şumi, despre nivelul de pregătire al echipei: "Sînt mulţumit de ceea ce au făcut pînă acum şi în curînd vor primi şi mingea pentru că ştiu că de-abia o aşteaptă. Este greu, dar o fac pentru binele lor".
>> Jucătorii s-au amuzat în pauzele făcute la antrenamentul de ieri şi şi-au adus aminte de Viorel Hizo: "Cînd terminam turele de teren, nea Vio ne testa din ochi chiar dacă ştia că am încheiat programul şi apoi ne-o arunca scurt: <Hai că mai aveţi o tură! Repede, repede>!".
>> Conform cotidianului Transilvania Expres, mijlocaşul Mihai Roman n-ar fi legat prin contract de FC Braşov, ci ar fi deţinut chiar de fostul preşedinte de sub Tîmpa, Dinu Gheorghe, care-l va direcţiona în Giuleşti.
>> Copos: "Am stabilit bugetul clubului pentru sezonul următor la 6,5 milioane de euro. În septembrie vom mai plăti peste 3,5 milioane de euro datorii. Sînt datorii vechi din 2008, dar nu faţă de bugetul de stat"

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează