FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mărgăritescu descrie cantonamentul din Poiană: "Da, bagă, ţine!" :D

Andrei Margaritescu, Margaritescu, Dinamo +3   FOTO
Andrei Margaritescu, Margaritescu, Dinamo

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2010 00:00

Mărgăritescu e sătul să audă aceleaşi cuvinte în Poiană, dar admite că titlul rămîne o iluzie fără "muncă şi determinare"

La 30 de ani, Andrei Mărgăritescu a lăsat banii din Cecenia şi s-a întors la Dinamo pentru a-şi îndeplini visul: grupele Champions League! După încă un antrenament istovitor prin nămeţi, "China" a acceptat ieri dialogul cu Gazeta.

- Andrei, ţi-era dor de un cantonament montan?
- Sincer, nu! Am mai făcut acum mulţi, mulţi ani, pe cînd jucam la Tractorul Braşov, ne ducea Paul Enache mereu. Am fost cu "Bratone" şi cu Maftei atunci.

- Pregătirea la Terek o făceaţi tot prin troiene?
- Nu, Terek are abonament în Antalya, 3 luni stă acolo, cu diverse pauze.

"Am văzut ursul!" :)
- Şi cum e o zi în Poiană?
- Cum să fie? "Da, da!", "Bagă, bagă!", "Ţine, ţine!" şi "Nu te lăsa!", numai asta aud tot timpul. Toţi tragem cît putem. Nu ne aleargă nimeni de nebun, doar pentru binele nostru.

- V-aţi dus cam mult în munţi cu alergările, nu v-a fost frică de urs?
- (rîde cu poftă) Fii atent! Eram cu Moţi, înaintea grupului. Bine, pentru că mergeam la vale, d-aia! :) Alergăm noi ce alergăm şi deodată fuge ceva în pădure şi se aude foşnetul frunzelor. Mi-a îngheţat inima pe loc! Erau trei căprioare, că dacă apărea ursul, în 10 secunde am fi fost în autocar!

"Mi s-au umflat picioarele de la efort!"
- Există riscul să fiţi obosiţi cînd începe campionatul după pregătirea asta?
- Antrenorii ştiu cel mai bine cum să ne dozeze antrenamentele. Au programat ei în aşa fel încît să fim în formă maximă.

- Cam cîte ore dormiţi pe zi după exerciţiile montane?
- Eu mă odihnesc după-amiaza cam două ore, iar seara mă culc pe la mierzul nopţii. Dar după atîta efort nici nu poţi să dormi.

- Cum reacţionează organismul după trei antrenamente pe zi?
- Eu am avut vacanţă lungă şi de la atîta pantă şi contrapantă mi s-au umflat picioarele. Am febră musculară, dar nu mă las. Cui pe cui se scoate!

"Sînt cam multe echipe în faţa noastră"
- Sînt greu de recuperat şapte puncte în clasament?
- E foarte dificil, pentru că sînt mai multe echipe în faţa noastră. Preferam să fie una la 10 puncte distanţă, decît 5-6 formaţii. E greu să se împiedice toate, iar noi să cîştigăm tot.

- Ar fi imposibil?
- Nu, sînt sigur că ne va ajuta pregătirea asta. Dar picioarele nu merg fără inimă. Trebuie să fim determinaţi, să jucăm cu sufletul meci de meci şi cred că vom avea şanse.

"Cea mai mare pierdere în iarna aceasta a suferit-o Unirea Urziceni. Dan Petrescu era locomotiva, cel care forma grupul şi atmosfera în jurul echipei"
Andrei Mărgăritescu, mijlocaş Dinamo

"Am stat un an şi jumătate în Rusia şi sînt cam nevorbit. Acum, sînt bucuros că sînt iar printre «cîinii» mei, iar seara stăm la o carte sau la taclale"
Andrei Mărgăritescu, mijlocaş Dinamo

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
 •  21 Ianuarie 2010, 12:03

mai frumosilor iarna ursi hiberneaza nu se plimba prin padure,de la fotbalist ma asteptam dar de la ziarist nu credeam ca nu stie atata lucru

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close