FOTBAL  »  Superliga  »  STRANIERI

Marica va semna pe cinci ani cu Stuttgart

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 iulie 2007 00:00

Marica a semnat cu Stuttgart pina in 2012, dar a acceptat un salariu mai mic, 1,5 milioane de euro

Ciprian Marica a ajuns abia aseara la Stuttgart, unde astazi va sustine vizita medicala prealabila oficializarii contractului. Unul pe 5 sezoane, si nu pe patru, cit se anuntase luni, conturat abia ieri, la capatul unor noi runde de negocieri. Ce s-a intimplat?

Luni, spre prinz, totul parea OK. Jucatorul confirmase acordul intervenit intre cluburi, pentru 8 milioane de euro, platibili intr-un an. La fel Mircea Lucescu, antrenorul sau la sahtior, care anuntase si o conferinta de presa, de ramas bun. Dupa-amiaza insa, soc!

Impasul
Reprezentantul lui VfB la negocieri, managerul Jochen Schneider, refuza sa semneze actele remise de omologul ucrainean Serghei Palkin. Motivul? Nu era de acord ca VfB sa plateasca si indemnizatia de formare a jucatorului, cifrata la 200.000 de euro, suma care va fi impartita intre sahtior si Dinamo.

Alt contract
Urmarea? Cum Palkin plecase deja spre Grecia, pentru a-i gasi inlocuitor lui Marica, tratativele s-au reluat cu "Luce", din partea ucrainenilor, tatal jucatorului si Schneider. Rezultatul: campioana Germaniei plateste inclusiv indemnizatia, "tricolorul" accepta un salariu mai mic cu jumatate de milion de euro, adica 1,5 milioane anual, dar primeste inca un an de contract. Pina la 30 iunie 2012.

"Bine ca s-a rezolvat, s-au inteles si cu Marica, iar Stuttgart a semnat de dimineata"
Mircea Lucescu, antrenor sahtior

"Sint bucuros ca voi juca la o echipa mare! La sahtior m-am maturizat, iar la Stuttgart vreau sa-mi continuu ascensiunea"
Ciprian Marica

"Au fost tratative dure. Rabdarea noastra a dat insa roade. Marica e al lui VfB"
Jochen Schneider, manager VfB Stuttgart

20 e numarul pe care-l va purta Marica pe tricou la VfB Stuttgart

A pierdut avionul
Din cauza prelungirii negocierilor, Marica a pierdut ieri avionul de 16:10, care l-ar fi dus la Stuttgart, via Munchen. Asa ca a trebuit sa ia o cursa de linie spre Kiev, iar de acolo un charter pentru a ajunge la Stuttgart, unde era asteptat aseara, la 23:00, ora Germaniei, una mai tirziu in Romania.

Cu noaptea-n cap
Nemtii i-au programat lui Marica vizita medicala in aceasta dimineata, incepind de la ora 7:00. Apoi, in jurul prinzului, jucatorul va semna oficial contractul si va fi prezentat presei si suporterilor. Primul contact cu noii coechipieri il va lua asta-seara, cind VfB intilneste pe Bayern in semifinalele Cupei Ligii.

Concurenta acerba

Antrenorul lui VfB, Armin Veh, foloseste de obicei sistemul 4-4-2. In conditiile in care Gomez (22 de ani/20 de goluri in 64 de partide pentru VfB) e titular, Marica se va lupta pentru celalalt loc cu brazilienii Cacau (26 de ani/41 de goluri in 144 de meciuri in Bundes liga) si Ewerthon (26 de ani), imprumutat de la Zaragoza, dar care este familiarizat cu campionatul Germaniei, deoarece a evoluat patru sezoane la Dortmund (47 de goluri).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează